5-те най-добри опции за домашни тестове за HPV

Getty Images/mapodile

Бърз преглед на най-добрите тестове за HPV у дома

  • Най-добрият бюджетен тест за HPV у дома: Тест за HPV на Everlywell – жени
  • Най-добрият у дома тест за HPV за медицинска помощ: myLAB Box Home HPV тест комплект
  • Най-добрият тест за HPV у дома за жени и мъже: HPV висок риск с генотипиране-генитален комплект за тест в домашни условия
  • Най-добър у дома-HPV тест за жени под 30 години: NURX Home HPV тест комплект
  • Най-добрият абонаментен комплект за текущо тестване на HPV у дома: LetsGetChecked HPV тест

HPV (човешки папиломен вирус) е често срещан тип полово предавана инфекция (ППИ).

Някои щамове на HPV могат да причинят генитални брадавици, рак на шийката на матката и други видове рак. Ранното откриване на HPV може да помогне на хората да избегнат сериозни последици за здравето. Поради тази причина тестването е от решаващо значение.

Домашните тестове за HPV дават на хората възможността да тестват често и лесно. Тестването у дома е поверително, по-малко натрапчиво и може да бъде по-евтино от тестването в лекарски кабинет.

Установено е също, че домашните HPV тестове намаляват появата на рак при хора, които живеят в райони с недостатъчно обслужване, където достигането до медицинско заведение може да бъде предизвикателство.

Важно е да се има предвид обаче, че домашните тестове за HPV все още не са одобрени от Агенцията по храните и лекарствата (FDA).

Какво е HPV?

HPV е най-често вид ППИ в Съединените щати. Предава се чрез сексуална активност, която включва интимен контакт, контакт кожа до кожа и генитален контакт.

Има около 150 различни щама на HPV. От тях около 14 вида се считат за високорискови. Високорисковите HPV щамове включват HPV 16 и 18.

Високорисковите форми на HPV могат да причинят няколко вида рак, включително рак на шийката на матката и рак на пениса (рак на пениса).

Нискорисковите щамове на HPV могат да причинят генитални брадавици.

Честото тестване може да помогне за ранно идентифициране на HPV инфекцията, което също може да подпомогне ранното откриване на рак на маточната шийка и други видове рак, ако те се развият.

Какво представляват домашните тестове за HPV?

Домашните HPV тестове обикновено използват цервикални или вагинални тампони, за да проверят за определени високорискови HPV щамове, включително тези, които причиняват рак на маточната шийка. Те работят чрез процес, наречен HPV генотипиране. Домашните тестове за HPV откриват ДНК от около 14 високорискови типа вирус.

Домашните тестове за HPV се препоръчват за хора с вагина, които са на възраст над 30 години. Повечето търговски тестове за HPV изискват цервикален или вагинален тампон и не могат да се използват от хора с пенис. Въпреки това, някои тестове използват проба от урина вместо цервикален тампон.

Според Центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), HPV инфекциите обикновено се изчистват от тялото в рамките на 2 години. Инфекциите с HPV, които вероятно ще преминат сами, са често срещани при хора под 30-годишна възраст. Поради тази причина тестването у дома не се препоръчва за тази възрастова група.

Въпреки това, ако сте сексуално активни и имате няколко партньора, или имате партньор, който има HPV, говорете с лекар за тестване.

Тестването за HPV у дома е полезно като допълнителна предпазна мярка, но не замества цитонамазката или редовните гинекологични прегледи.

Как избрахме най-добрите домашни тестове за HPV

Използват се домашните HPV тестове в този списък Сертифицирани лаборатории от колежа на американските патологи (CAP) за изменения в клиничните лаборатории (CLIA) които отговарят на федералните стандарти за съоръжения за тестване.

Те идват от утвърдени, доверени производители, които използват технология за криптиране и други протоколи за безопасност, за да гарантират поверителността на потребителите.

Всеки тест има значителен брой положителни отзиви онлайн, с малко или никакви оплаквания.

Ръководство за ценообразуване

Някои застрахователни планове могат да покриват разходите за домашни тестове за HPV. Освен ако не е посочено друго, изброените цени отразяват индивидуалните разходи.

Ние сме посочили цената, както следва:

  • $ = под $50
  • $$ = $50–$75
  • $$$ = над $75

Изборите на Healthline за най-добрите домашни тестове за HPV

Най-добрият бюджетен тест за HPV у дома

Тест за HPV на Everlywell – жени

Цена: $

Този бюджетен HPV тест може да бъде закупен за еднократна употреба или като абонамент, който се доставя веднъж на всеки 3 месеца.

Вашата проба ще бъде изпратена в сертифицирана от CLIA лаборатория и ще бъде тествана за HPV 16, 18 и 45. Тези три щама са най-вероятно да причинят рак на маточната шийка.

Резултатите ви ще бъдат анализирани от независим, сертифициран лекар, който има лиценз да практикува в държавата ви на пребиваване.

Резултатите ви ще бъдат готови в рамките на няколко дни след като лабораторията получи вашия комплект. Лесен за четене отчет, който разбива всеки HPV маркер, ще бъде сигурно изпратен на вашето устройство.

Можете да използвате вашата здравна спестовна сметка (HSA) или сметка за гъвкави разходи (FSA), за да платите за теста за HPV Everlywell.

Пазарувайте сега в Everlywell

Най-добрият тест за HPV у дома за медицинска помощ

myLAB Box Home HPV тест комплект

Цена: $$$

Този комплект за тест за HPV у дома идентифицира ДНК от HPV 16 и 18. Той също така тества за един или повече от 12 допълнителни високорискови типа HPV.

Този тест се изпраща по пощата в дискретна опаковка, за да защити вашата поверителност.

Вашата проба ще бъде анализирана в CLIA и CAP сертифицирана лаборатория.

Според myLAB Box вашите резултати ще бъдат готови в рамките на 2 до 5 дни.

Ако резултатите от теста ви са положителни за някакъв HPV щам, можете да поискате безплатна телефонна консултация с лекар, за да обсъдите следващите стъпки. Вашите консултации и резултати от теста са поверителни.

Пазарувайте сега от myLAB Box

Най-добрият тест за HPV у дома за жени и мъже

HPV висок риск с генотипиране – комплект за тестване на гениталиите у дома

Цена: $$$

Този тест открива инфекция с 14 HPV щама, включително 16 и 18.

За разлика от повечето тестове, които могат да се направят само с цервикален или вагинален тампон, този тест може да се направи и с проба от урина. Вашият тест ще дойде с вагинален тампон или устройство за събиране на урина.

Ако тествате като двойка, закупете два теста.

Тестването се извършва в одобрена от CLIA лаборатория. Резултатите ви ще бъдат готови на портал за пациенти на уебсайта на компанията 3 до 4 дни след като лабораторията получи вашата проба.

Пазарувайте сега в Центровете за здравни тестове

Най-добър у дома – HPV тест за жени под 30 години

NURX Home HPV тест комплект

Цена: $$

Този тест за HPV у дома търси 14 високорискови щама на HPV, включително HPV 16 и 18.

Много производители на HPV тестове в домашни условия няма да изпращат тестовете си на хора под 30 години. Този тест се препоръчва за хора на възраст от 25 до 29 години и се препоръчва за хора на възраст 30 и повече години.

Повечето налични в търговската мрежа тестове за HPV у дома не приемат застраховка. Ако имате застрахователен план, който е в мрежа с Molecular Testing Labs, NURX ще таксува директно вашата застраховка. Все още ще дължите такса от 15 долара за теста и може също да имате допълнителни разходи, които да платите, след като застраховката ви бъде таксувана.

При покупка се изисква такса за медицинска консултация от $15. Всички изследвания се проследяват с медицинска консултация. Вашата такса за медицинска консултация също ви дава неограничени съобщения с медицинския екип на NURX за 1 година.

Пазарувайте сега от NURX

Най-добрият абонаментен комплект за текущо тестване на HPV у дома

LetsGetChecked HPV тест

Цена: $$$

Този тест у дома открива всички 14 високорискови HPV щама за рак на маточната шийка чрез цервикален тампон.

Предлага се за еднократна покупка или като текущ абонамент. Избирайки абонаментната цена, вие ще получавате нов комплект веднъж на всеки 3 месеца със спестявания от 30 процента.

Този тест може да не показва кои високорискови щамове е открил.

След тестването имате 24/7 достъп до екип от медицински сестри, за да обсъдите резултатите и следващите стъпки.

Понастоящем резултатите ще отнеме около 3 седмици или повече, за да ви бъдат върнати. Това се дължи на световен недостиг на съставка, използвана за тестване.

FSA и HSA се приемат.

Пазарувайте сега от LetsGetChecked

Сравняване на най-добрите тестове за HPV у дома

Тест Разходи Кой може да използва Включва медицинска помощ?
Тест за HPV на Everlywell $ женски пол да
myLAB Box Home HPV тест комплект $$$ женски пол да
HPV висок риск с генотипиране-генитален комплект за тест в домашни условия $$$ женски и мъжки не
NURX Home HPV тест комплект $$ мъжки да
Lets GetChecked $$$ женски пол да

Как работят домашните тестове за HPV?

Домашните HPV тестове търсят до 14 високорискови HPV щама.

Ако резултатите от теста са отрицателни, няма активна HPV инфекция.

Ако резултатите от теста са положителни, това означава, че има активна HPV инфекция.

Имайте предвид, че положителният тест не означава, че имате рак. Това означава, че имате повишен риск от развитие на някои видове рак, включително рак на маточната шийка.

Понастоящем тестовете за HPV в домашни условия не идентифицират нискорискови HPV щамове, включително тези, които причиняват генитални брадавици.

Тестовите комплекти у дома се изпращат до много от същите лаборатории, които извършват тестове за медицински заведения. Домашните тестове за HPV използват сертифицирани от CLIA лаборатории. Това помага да се гарантира, че резултатите от вашите тестове са точни и идват от лаборатория, която отговаря на федералните разпоредби и стандарти.

Домашните тестове за HPV изискват регистрация в лабораторията преди употреба. Регистрирането на вашия комплект добавя слой на защита към вашата самоличност, като поддържа спазването на поверителността на пациентите, плюс гарантира, че ще получите правилните резултати от теста.

След като регистрирате комплекта си, прочетете изцяло инструкциите към него. Тези инструкции ще ви кажат как и кога да тествате. Поставете отметка в квадратчето, за да се уверите, че имате и всичко, което трябва да дойде с комплекта.

Ако използвате цервикален тампон, може да се наложи да изчакате няколко дни след менструация, за да използвате комплекта.

Следвайте инструкциите много внимателно, когато получавате тестовата си проба. Неправилното самотестване може да доведе до неточни резултати.

След като получите пробата си, изпратете я обратно на компанията според инструкциите. Вашата проба ще бъде тествана в сертифицирана лаборатория и анализирана от медицински специалист.

Резултатите ви ще бъдат съобщени или по имейл, или чрез защитен уебсайт или приложение.

Ефективни ли са домашните тестове за HPV?

Производителите на HPV тестове обикновено посочват, че техните резултати са 99 процента точни или повече. Въпреки това е възможна човешка грешка по време на тестване, която се отразява на резултатите от теста.

Времето също е важно. Някои тестове изискват да изпратите проби обратно в определени дни. Изпращането на вашата проба в грешен ден може да доведе до забавяне на доставката, което да доведе до намаляване на ефикасността на вашата проба.

Някои тестове предоставят инструкции за тестване след менструация и сексуална активност. Неспазването на точно тези указания може да изкриви резултатите от теста и да ви даде фалшиво положителен или фалшиво отрицателен резултат.

Често задавани въпроси

Какво се случва, когато гениталните брадавици не се лекуват?

Ако имате генитални брадавици, посетете медицински специалист. Лекарствата, отпускани с рецепта, могат да лекуват генитални брадавици. Лечението също така намалява шансовете за предаване на вируса, който причинява генитални брадавици, на други.

Когато гениталните брадавици остават нелекувани, те могат да изчезнат сами с течение на времето. Но има и шанс те да се разпространят по брой или да станат по-големи.

Какво да правя, ако имам HPV?

Няма специфично лечение за HPV. Повечето HPV инфекции преминават сами, без да причиняват здравословни проблеми.

Ако резултатите от теста ви са положителни за високорисков щам на HPV, това не означава, че имате рак на маточната шийка или друг вид рак. Това обаче увеличава риска ви. Поради тази причина е важно да се провеждат редовни прегледи, които включват цитонамазки.

Хората с пенис, които правят анален секс, трябва да говорят със здравен специалист за риска от рак на ануса от HPV. Някои здравни специалисти дават анални цитонамазки на хора с повишен риск.

Долния ред

Домашните HPV тестове са полезни за разкриване на HPV инфекция от високорискови щамове, включително тези, които причиняват рак на маточната шийка.

Тестването у дома е поверително, по-малко натрапчиво и може да бъде по-евтино от тестването в лекарски кабинет.

Важно е да се има предвид, че домашните тестове за HPV все още не са одобрени от FDA.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss