5 организации, в които да се включите за месеца за борба с рака на бъбреците

Ракът на бъбреците е един от 10-те най-често срещани видове рак в Съединените щати, според Американско дружество за борба с рака (ACS). Около 81 800 души ще получат диагноза рак на бъбреците през 2023 г., изчислява ACS. Повечето хора, които получават диагноза, са на възраст между 65 и 74 години.

Ракът на бъбреците засяга хората в световен мащаб, с мрежи като Международната коалиция за борба с рака на бъбреците (IKCC), обединяващи организации по целия свят за напредък в изследванията и подкрепа на хората с рак на бъбреците, както и техните семейства. Според IKCC всяка година 431 000 души по света ще получат диагноза рак на бъбреците.

Март е месецът за информираност за рака на бъбреците в Съединените щати. Това е чудесна възможност за хората да се включат в организации, които работят за насърчаване на каузата за здравето на бъбреците и за намиране на лек за рак на бъбреците.

Независимо дали сте лично засегнати от рак на бъбреците, тези пет организации ви предлагат начини да помогнете.

Национална бъбречна фондация

Националната бъбречна фондация (NKF) има своите корени през 1950 г., когато Ада Деболд и нейният съпруг Хари основават Националната фондация за нефроза (NNF). Малкият им син е получил диагноза нефроза, тогава до голяма степен нелечимо състояние. NNF става NKF през 1964 г.

Днес NKF е лидер в изследванията на бъбречните заболявания, застъпничеството и разработването на политики. Фондацията извършва проактивна работа в подкрепа на хората с бъбречно заболяване и техните семейства, включително достигане до тези, които са изложени на най-голям риск от заболяването. Подкрепящата работа на NKF се простира от хора, които искат да научат повече за даряването на бъбрек на хора, нуждаещи се от трансплантация.

Ето няколко начина, по които можете да се включите в NKF по време на месеца за борба с рака на бъбреците и през цялата година:

  • Станете адвокат, като се свържете със законодателите: NKF разполага с инструментариум, който да ви помогне да започнете.
  • Посетете събитие на NKF във вашия район: Събития като Kidney Walk се случват в цялата страна.
  • Отделете времето си като доброволец: Организацията разполага с база данни с възможност за търсене за възможности за доброволци с офиси и събития на NKF.

Асоциация за рак на бъбреците

Асоциацията за борба с рака на бъбреците (KCA) е основана през 1990 г. от група хора, живеещи с рак на бъбреците. Тяхната визия е да намерят лек за рак на бъбреците. Те подкрепят и овластяват хората със заболяването и лицата, които се грижат за тях, с акцент върху изследванията, образованието и застъпничеството.

KCA има много начини хората да се включат в месеца за борба с рака на бъбреците чрез тяхната кампания #OrangeUp. Можеш:

  • Поръчайте безплатна оранжева панделка.
  • Споделете хаштага #OrangeUp в социалните медии.
  • Свържете се с местното правителство, за да поискате оранжеви светлини на градска забележителност или сграда или потвърждение в правителствените съобщения.

Коалиция за борба с рака на бъбреците

Коалицията за борба с рака на бъбреците (KidneyCAN) подкрепя хората, живеещи с рак на бъбреците, като ги свързва с клинични изпитвания и други възможности за лечение. Целта на организацията е да стигне по-бързо до лек за рак на бъбреците.

Организацията стартира през юли 2016 г., след като Ралф Нап, мотивиран от собствения си опит с рак на бъбреците, успешно стартира масова кампания със съпругата си Бренда за финансиране на клинично изпитване за ново лечение.

KidneyCAN се застъпва за финансиране на научни изследвания, помага на изследователите да си сътрудничат в различни дисциплини и финансира изследователи с нови идеи. Организацията също така осигурява обучение на хората, живеещи със заболяването, и на лицата, които се грижат за тях.

KidneyCAN провежда пролетни дни за защита на рака на бъбреците на 13 и 14 март, където всеки, засегнат от рак на бъбреците, може да се запише, за да се застъпи за финансиране на изследвания пред членове на Конгреса, лично или виртуално. Програмата изисква предварителна регистрация и обучение за застъпничество в началото на март.

Действие Рак на бъбреците

Базираната в Обединеното кралство инициатива Action Kidney Cancer (AKC) стартира през 2006 г., когато двама души с рак на бъбреците, Роуз Удуърд и Джулия Блек, се застъпиха за достъп до лекарства чрез Националната здравна служба (NHS).

Благотворителната организация надхвърли тази първоначална кампания „Борба за живот“, за да се превърне в доверен глас на хората с рак на бъбреците в Обединеното кралство. Техните услуги вече включват база данни за клинични изпитвания и програма за общуване с общността.

Годишната инициатива на AKC за набиране на средства е Чаеното парти на Лудия шапкар и няколко от тези събития се провеждат през летните месеци. Можете също така да се включите в кампаниите на AKC, като бъдете защитник на вземащите решения в Обединеното кралство. Организацията също има редица възможности за доброволци, от принос към бюлетина до това да стане шампион за хора с рак на бъбреците в клинични изпитвания.

Рак на бъбрека Канада

Канада за рак на бъбреците (KCC) се ръководи от хора с рак на бъбреците, болногледачи и здравни специалисти. Организацията предлага партньорска подкрепа, информация и образование, включително за навигация в здравната система.

KCC съветва и се застъпва пред правителствата от името на общността на пациентите с рак на бъбреците. Той също така подкрепя изследванията на рака на бъбреците чрез Канадската мрежа за изследване на рака на бъбреците.

Организацията предлага различни начини за доброволчество. Можете да получите достъп до формуляра за кандидатстване на уебсайта на KCC. Ролите включват доброволци за събития, връзки с общността и членове на екипа за връзки с обществеността. Тези, които имат личен опит с рак на бъбреците, също могат да кандидатстват за оказване на подкрепа на хора, живеещи с рак на бъбреците, и лица, които се грижат за тях.

Всяка година ракът на бъбреците засяга стотици хиляди хора по света.

Много организации работят за лечение, като се застъпват за научни изследвания и образование. Те също така подкрепят хората, живеещи със заболяването, и лицата, които се грижат за тях.

По време на месеца за борба с рака на бъбреците през март можете да се включите по различни начини, за да покажете своята подкрепа и да добавите своя глас към каузата.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss