2022 Доктор при поискване Преглед: характеристики, предимства, разходи и още

жена, седнала на масата и разговаряща с лекар на екрана на лаптопа
Марко Гебер / Getty Images

Ако някога сте се страхували от чакането в лекарския кабинет повече от действителната среща, може да откриете, че повишената наличност на телемедицински услуги като Doctor on Demand е доста привлекателна.

Разбира се, телемедицината не винаги е най-добрият вариант. Ако имате, да речем, нараняване на главата, сериозна рана или болка в гърдите, ще искате да получите незабавна медицинска помощ. Като се има предвид това, ако тревогата ви не е спешна, виртуалните платформи за здравеопазване могат да бъдат добър вариант за редица симптоми както на физическо, така и на психично здраве.

Търсите психиатър, психолог или терапевт, но искате да пропуснете пътуването до офиса и чакалнята? Искате ли да проверите този обрив, без да шофирате из града? Платформата за телемедицина Doctor on Demand може да си струва да се обмисли за следващата ви среща.

Прочетете, за да получите подробности за Doctor on Demand, включително как работи услугата, третираните проблеми, разходите и др.

Какво е Doctor on Demand?

Doctor on Demand има за цел да подобри достъпа до достъпно здравно обслужване на първо място за пациента.

Услугата използва комбиниран подход към виртуалното здравеопазване, като ви свързва с пълен набор от сертифицирани, опитни медицински специалисти и специалисти по психично здраве. Можете да получите достъп до грижи през вашия компютър или чрез приложението за смартфон или таблет.

Можете да използвате тази платформа за помощ при различни състояния, включително:

 • хронични здравословни състояния
 • кашлица и настинка
 • обриви или кожни състояния

 • симптоми на грип
 • мигрена
 • сезонни алергии
 • състояния на психичното здраве

Можете също да използвате Doctor on Demand за превантивни здравни и уелнес прегледи.

Ако се интересувате от терапевтични или психиатрични услуги, но не сте сигурни от какъв вид подкрепа имате нужда, Doctor on Demand също може да ви помогне с това. Тяхната безплатна оценка помага да се провери за тревожност и депресия, преди дори да се регистрирате. Това може да ви даде по-добро разбиране на нивото на дистрес, с което се справяте ежедневно.

Въпреки че оценката задава въпроси само за депресията и тревожността, Doctor on Demand предлага подкрепа и за много други симптоми и състояния на психичното здраве. Те включват биполярно разстройство, посттравматично стресово разстройство (ПТСР), безсъние и разстройства, свързани с употребата на вещества.

Доктор при поискване плюсове и минуси

Как работи Doctor on Demand?

Можете да започнете да използвате Doctor on Demand по два начина:

 • изтегляне на приложението от Google Play или App Store
 • достъп до платформата на пациента от вашия компютър — за ваше сведение, ще трябва да използвате Google Chrome и да имате активна уеб камера и микрофон

След като направите акаунт, можете да попълните здравната си история и да започнете да разглеждате здравни специалисти, които предоставят лечение във вашия щат.

Изберете професионалист

Можете да започнете търсенето на подходящия медицински специалист, като разгледате подробни профили на психолози, лицензирани клинични социални работници, психиатри и лекари в първичната медицинска помощ.

Терапевтите и психиатрите на Doctor on Demand имат текущи лицензи за предоставяне на терапия, както и много опит в лечението на различни проблеми и симптоми на психичното здраве.

Прегледайте опциите за терапия, ако е приложимо

Може би знаете, че бихте искали да опитате специфичен вид терапия, като когнитивно-поведенческа терапия (CBT). Или може би имате конкретна загриженост, за която бихте искали помощ, като например прегаряне.

Много терапевти се специализират в лечението на няколко специфични проблема, въпреки че видовете предлагана терапия ще варират в зависимост от наличните терапевти във вашата държава.

Само няколко примера за предлагани подходи включват:

 • намаляване на стреса, базирано на вниманието
 • емоционална подкрепа по време на лечение на рак или други животозастрашаващи заболявания
 • контрол на гнева
 • CBT
 • терапия за приемане и обвързване
 • мотивационно интервю

Получете медицинска помощ, ако е приложимо

Ако се интересувате да опитате лекарства за лечение на симптоми на психично здраве, психиатрите в Doctor on Demand могат да предложат подкрепа при намирането на правилния план за лечение.

Докато психиатрите на Doctor on Demand могат да предписват редица психиатрични лекарства, включително антидепресанти и стабилизатори на настроението, те не могат да предписват бензодиазепини, стимулиращи лекарства и други контролирани вещества.

Колко струва Doctor on Demand?

Тази услуга не предлага абонаментен план, така че ще плащате за всяко виртуално посещение.

Ето разбивка на разходите за всеки тип среща, преди застраховката.

За да се свържете с психолог, ще платите:

 • $129 за 25-минутна консултация
 • $179 за 50-минутна консултация

За да се свържете с психиатър, ще платите:

 • $299 за вашата първоначална консултация от 45 минути
 • $129 за 15-минутна последваща среща

За да се свържете с лекар или друг медицински специалист, ще платите $75 за 15-минутна консултация.

Доктор при поискване сключва ли застраховка?

Doctor on Demand приема редица застрахователни планове.

Можете да добавите своя план, когато се регистрирате, за да видите дали вашата застраховка покрива услугите на Doctor on Demand. След като създадете акаунт и влезете, можете да посетите секцията „Застраховка“ в информацията за акаунта си, за да проверите дали се прилагат вашите предимства.

Общата цена на услугите ще варира в зависимост от вашите специфични предимства и доплащане, така че ще искате да сте сигурни, че сте добавили тази информация, преди да насрочите среща.

Ще можете да прегледате общата цена на срещата след вашите предимства, преди да я насрочите.

Ефективен ли е?

Като цяло, грижите за опциите за телемедицина могат да направят много добри.

От една страна, а Проучване от 2021 г показа, че телемедицината може да увеличи достъпа до професионална поддръжка. Може би не можете да работите с местен терапевт, защото тези наблизо, които третират вашите притеснения, не приемат вашата застраховка. Не можете да си позволите да плащате от джоба си – но Doctor on Demand приема вашата застраховка, което прави посещението ви за терапия достъпно.

Научете повече за достъпните възможности за терапия.

Скорошни проучвания също така подчертава допълнителните предимства на онлайн грижите за психичното здраве по време на пандемията от COVID-19. Получаването на подкрепа за психично здраве от дома намалява потенциалното излагане на вируса, тъй като няма да е необходимо да пътувате до работното място, да чакате в офис или да говорите с някого лично.

Какво трябва да кажат рецензентите?

Хората, които използват Doctor on Demand, дават високи оценки на услугата.

 • В App Store, Doctor on Demand печели средно 4,9 звезди от над 102 000 рецензенти.
 • В Google Play Doctor on Demand печели средно 4,8 звезди от над 50 600 рецензенти.

Няколко рецензенти докладват:

 • технически проблеми, включително трудности при насрочване на среща
 • дълги закъснения, когато чакате среща или се свържете с екипа за поддръжка на клиенти
 • проблеми с изпращането на рецептата до аптеката
 • терапевти, които са отменили срещи без предизвестие

Други отбелязват, че не можете директно да се свържете с екипа си за грижи извън насрочването на среща. Казват, че това прави изключително трудно да зададете въпрос за вашето лекарство, да поискате презареждане или да споделите нови симптоми.

Като цяло обаче повечето хора намират услугата за полезна. Много рецензенти описват своите терапевти и психиатри като търпеливи, професионални и подкрепящи. Няколко души казват, че са получили по-добри грижи от това приложение, отколкото от лични доставчици.

Подходящ ли е Doctor on Demand за вас?

Doctor on Demand може да бъде добър вариант за основни медицински грижи.

Те могат също така да предоставят краткосрочна професионална подкрепа с:

 • депресия
 • тревожност или паническо разстройство

 • стрес у дома или на работното място
 • безсъние, умора и други проблеми със съня

 • биполярно разстройство
 • скръб или загуба
 • възстановяване на травма или злоупотреба
 • ПТСР
 • следродилна депресия или тревожност

 • загуба на бременност
 • стрес или конфликт, свързан с взаимоотношенията

Терапевтите могат също да ви помогнат да идентифицирате ключови признаци и симптоми на състояния на психичното здраве като тревожност, депресия, разстройства при употреба на вещества или посттравматично стресово разстройство и да проучите следващите стъпки за получаване на подкрепа.

Doctor on Demand предлага по-кратки терапевтични сесии, без опция за комуникация с вашия терапевт между срещите. Можете да продължите да насрочвате срещи със същия терапевт, но седмичните сесии не винаги са гаранция. В резултат на това тази услуга може да не е най-добрият вариант, когато целите на вашата терапия включват:

 • насрочване на редовни седмични сесии по едно и също време
 • разопаковане на дълготрайни симптоми на психично здраве или емоционален стрес
 • работа чрез детска травма или проблеми с привързаността
 • навигиране в текущи предизвикателства в отношенията (терапевтите на Doctor on Demand могат да ви помогнат да се ориентирате в проблемите на връзката, но не предлагат консултации на двойки)

Също така си струва да се има предвид, че наличността на терапевт може да е ограничена в някои области. Това може да затрудни намирането на терапевт, с когото наистина да се свържете. Ако не се чувствате напълно комфортно с вашия терапевт, може да не му се доверите достатъчно, за да се отворите наистина, което може да има голямо влияние върху успеха на терапията.

Долния ред

Нуждаете се от виртуална подкрепа за психичното здраве от опитни професионалисти? Doctor on Demand може да предостави точно този тип подкрепа, който се надявате да намерите. Тъй като те също лекуват различни медицински проблеми, вие дори имате възможност да планирате спешни и превантивни срещи на една платформа.

В крайна сметка онлайн терапията може да не работи за всички, но огромното мнозинство от рецензентите смятат Doctor on Demand за добро решение за техните нужди от психично здраве. Започнете с Doctor on Demand.


Кристал Рейпол пише за Healthline и Psych Central. Нейните интереси включват японски превод, готвене, природни науки, сексуална позитивност и психично здраве, заедно с книги, книги и други книги. По-специално, тя се ангажира да помогне за намаляване на стигмата около проблемите с психичното здраве. Тя живее във Вашингтон със сина си и симпатично непокорна котка.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss