12-те най-добри щанги за набиране

Лентата за набиране е просто оборудване, което ви позволява да правите различни упражнения у дома, в офиса или във фитнеса. Независимо дали избирате основна щанга на рамката на вратата, монтирана на стена щанга или тренировъчна кула, можете да се насладите на предимствата на проектирането на упражнения за набиране или телесно тегло.

Голямото разнообразие от издърпващи щанги на пазара означава, че е вероятно да намерите точно това, от което се нуждаете, но в крайна сметка може да прекарате много време в проучване и може да започнете да се чувствате претоварени в процеса.

За да стесним търсенето ви, ние разгледахме най-добрите издърпващи ленти на пазара. Продължете да четете, за да научите повече за това какво да търсите, когато купувате издърпваща лента, както и някои от най-добрите налични продукти.

Как избрахме

За да ви помогнем да направите информирана покупка, ние определихме най-добрите издърпващи ленти въз основа на тези подробности:

 • претенции на производителя
 • потребителски отзиви
 • лекота на монтаж
 • издръжливост
 • комфорт
 • способност да се използва за множество упражнения
 • безопасност

Нашето ръководство за ценообразуване

За нашите препоръчани продукти ние посочваме цената, както следва:

 • $ = под $70
 • $$ = $71 – $140
 • $$$ = над $140

Най-добрата лента за издърпване на стена

Merax монтирана на стена издърпваща лента

Преглед на продукта: Тази компактна станция за набиране предлага няколко позиции на захващане, така че можете да правите различни упражнения. Можете да прикрепите аксесоари за обучение, като боксови чували, въжета и ремъци за йога или TRX. Освен това се отделя от стената, за да можете да го сваляте по време на тренировка.

Професионалисти: Омекотената опора за гърба и подлакътниците помагат за облекчаване на натиска на гърба и лактите. Неговата здрава конструкция ви позволява да се чувствате сигурно подкрепени.

минуси: Един рецензент имаше затруднения при инсталиране, докато друг установи, че прътът е започнал да се огъва навътре. Няколко души съобщиха, че настройката е твърде тясна.

Цена: $$$

Най-добрите свободно стоящи щанги

Стойка за упражнения CAP Barbell Power Rack

Преглед на продукта: Тази стойка за упражнения е проектирана да бъде издръжлива, надеждна и безопасна. Неговата солидна конструкция, използваща стомана 11 и 12, може да издържа натоварвания до 500 паунда.

Професионалисти: Можете да използвате тази стойка за различни видове упражнения с телесно тегло и щанга, включително набирания, преси от лежанка и клекове.

минуси: Устройството заема много място и не е сгъваемо. Трябва да го подсигурите, ако планирате да правите скачащи движения. Няколко рецензенти споменаха, че имат проблеми с екипа за обслужване на клиенти в CAP Barbell.

Цена: $$$

KARMAS PRODUCT Power Tower

Преглед на продукта: Можете да използвате тази регулируема кула, за да правите набирания, спускания на бедрата и повдигания на коляно или крака. Подложката за гърба и лактите предлага комфорт, като същевременно предпазва тялото ви от натоварвания и болки.

Професионалисти: С тази кула можете да подсилите и тонизирате цялото си тяло. Ръцете се сгъват надолу, за да можете да правите упражнения като обърнати редове. Той е здраво конструиран, така че се чувствате напълно подкрепени.

минуси: Един рецензент отбеляза силна миризма на отделяне на газ. Няколко души са получили пакета си с липсващи части, а други са получили повредена и одраскана стока.

Цена: $$

Най-добрите лостове за врати

Iron Age Pull Up Bar с технология Smart Hook

Преглед на продукта: Тази универсална щанга за набиране може да се използва и за лицеви опори, спускания и клекове. Идеален е за по-високи хора, тъй като горната дръжка е с 6 инча по-висока от стандартната лента.

Професионалисти: Не изисква монтаж, може да се регулира, за да пасне на различни рамки на вратите и е сгъваема.

минуси: Няколко рецензенти получиха продукт, който беше повреден или липсващи части. Няколко души имаха притеснения относно прилягането на рамката на вратата им. Други съобщиха, че е повредила рамката на вратата.

Цена: $$

Ultimate Body Press XL Doorway Pull Up Bar

Преглед на продукта: Тази лента за набиране е идеална за хора, които искат лесно да превключват от упражнения от врата към пода. Неговата пяна за захващане предотвратява напрежението и напрежението на мускулите, като същевременно позволява различни позиции на захващане.

Професионалисти: Той е разположен по-високо и по-далеч от вратата, което позволява по-голям обхват на движение.

минуси: Един рецензент спомена, че е трудно да се използва щангата за упражнения на пода. Няколко души установиха, че цената не отразява качеството на строителството. Няколко потребители съобщиха, че части са липсвали, когато пакетът пристигна. Също така си струва да се отбележи, че релсите за изтегляне на вратата могат да повредят рамката на вратата ви.

Цена: $

Най-добрата издърпваща лента, монтирана на тавана

Ultimate Body Press, монтирана на тавана издърпваща лента

Преглед на продукта: Поставката за таван на тази лента ви осигурява повече пространство за главата и обхват на движение. Освен това освобождава място на стената.

Професионалисти: Тази щанга има четири позиции на захващане, което ви позволява да променяте тренировките си, като същевременно предотвратявате напрежението на мускулите. Подплатените дръжки от пяна са удобни по време на по-дълги тренировки.

минуси: Няколко души имаха затруднения при монтажа поради неправилно подравнени отвори за болтове. Няколко души имаха проблеми с бара, излизащ от тавана.

Цена: $$

Най-добрата издърпваща лента за гараж

TITAN HD лост за издърпване

Преглед на продукта: Тази издръжлива, здрава лента осигурява отлична стойност за цената. Може да издържа тежести до 500 паунда.

Професионалисти: Можете да го монтирате на стена или таван и да изберете ширината, с която да монтирате щангата.

минуси: Няколко рецензенти съобщиха, че са получили надраскан продукт, което може да се дължи на често споменаваната калпава опаковка. Няколко души имаха проблеми със счупването на болтовете по време на монтаж или след употреба. Подгответе се да закупите висококачествен хардуер, за да осигурите стабилност.

Цена: $$$

Най-добрата щанга за издърпване за деца

Perfect Fitness Perfect Basic Pullup Progression Bar

Преглед на продукта: Подходяща за всички нива на фитнес, лентата се регулира в три позиции, вариращи от начинаещ до напреднал. Можете да го използвате за упражнения с телесно тегло, като гребане, преси за трицепс и напади.

Професионалисти: Минималният дизайн позволява лесна инсталация и лесни настройки. Заедно с набиранията, децата могат да използват това като трапец или да правят акробатика.

минуси: Един потребител съобщи, че лентата е развила забележимо огъване след един месец, докато друг отбеляза, че е клатеща се. Няколко души имаха проблеми с инсталацията.

Цена: $

Най-добрата щанга за издърпване с няколко захвата

Ultimate Body Press Wall Mount Pull Up Bar с 4 позиции на захващане

Преглед на продукта: Тази издръжлива щанга за набиране има четири позиции на захващане, така че можете да разнообразите тренировките си. Лесно се сглобява и инсталира. Барът седи достатъчно далеч от стената, за да позволи пълен обхват на движение.

Професионалисти: Подплатените дръжки от пяна помагат за предотвратяване на мускулната умора. Конструкцията е здрава и здрава, което я прави идеална за тренировки с окачване.

минуси: Няколко рецензенти споменаха, че продуктът пристигна с липсващ хардуер. Други трябваше да закупят допълнителни части, за да го инсталират. Няколко души получиха щанги за потапяне вместо издърпване.

Цена: $

Издърпващи пръти с най-добра цена

Iron Gym Total Train Body Bar

Преглед на продукта: Тази лесна за инсталиране щанга се прикрепя към вратата с помощта на лост. Не са необходими винтове. Можете лесно да го преместите, тъй като не е постоянно монтиран.

Професионалисти: Лентата е здрава и здрава, така че ще се чувствате сигурно подкрепени. Можете да правите набирания и различни упражнения с телесно тегло. Предлага три позиции на захващане.

минуси: Един рецензент съобщи, че в пакета им липсва основен хардуер, докато друг каза, че продуктът им е пристигнал с ръжда. Няколко потребители казаха, че е паднал от стената по време на употреба, което е довело до нараняване.

Цена: $

FEIERDUN Doorway Pull Up и Chin Up Bar

Преглед на продукта: Тази лента за врата не се нуждае от винтове, което я прави лесна за инсталиране. Неговата здрава конструкция от неръждаема стомана може да издържи до 440 паунда.

Професионалисти: Можете да използвате тази лента, за да изпълнявате набирания и голямо разнообразие от упражнения. Здравото усещане ви позволява да се чувствате сигурни дори по време на напрегнати тренировки.

минуси: Няколко потребители имаха проблеми с повреда на касите на вратите си. Уверете се, че рамката на вратата ви е достатъчно здрава, за да поддържа щангата.

Цена: $

Garren Fitness Maximiza Pull Up Bar

Преглед на продукта: Тази проста щанга на рамката на вратата поддържа тежести до 300 паунда. Удобните дръжки от пяна ви позволяват да завършите тренировките си с лекота.

Професионалисти: В допълнение към набиранията, можете да използвате тази лента за повдигане на крака, лицеви опори и потапяне. Можете също да прикрепите хамак или прашка за йога към бара.

минуси: Няколко рецензенти споменаха, че щангата не е обезопасена, което доведе до падания и наранявания. Един човек съобщи, че барът е повредил касата на вратата им. Уверете се, че рамката на вратата ви е достатъчно здрава, за да издържи щангата и теглото ви.

Цена: $

Какво да търсите при избора на издърпваща лента

Лента за набиране е част от уреди за упражнения, изработена от метал, с гумени или дунапренени дръжки. Можете да прикрепите лентата към стена, таван или рамка на вратата.

Преносимите версии могат лесно да се съхраняват или транспортират. Кулите за упражнения ви дават повече възможности за тренировка, но са по-трудни за движение.

Знайте за какво искате да го използвате

Лентата за набирания не е само за набирания; тя ви позволява да работите с цялото си тяло. Наред с набиранията, можете да използвате щангата, за да правите упражнения като повдигане на крака, висящи коремни преси и повдигане на колене.

За да разнообразите тренировката си, можете да промените захвата си върху щангата и позицията на тялото си, докато правите набирания. Можете също да използвате съпротивителни ленти, тежести и различни аксесоари. Така че, когато разглеждате щангите за набиране, помислете за какви упражнения бихте искали да го използвате.

Помислете къде искате да го инсталирате

Когато избирате издърпваща лента, помислете за наличното ви пространство и къде искате да го инсталирате.

Ако обмисляте бар за врата, уверете се, че рамката на вратата е с правилната ширина. Изберете щанга с приплъзване, ако искате да избегнете всякакви постоянни дупки. И се уверете, че има достатъчно място, за да можете да се движите в пълен диапазон на движение.

Вижте опциите за захващане

Разгледайте наличните позиции на захващане, както и качеството на материала на ръкохватката. Ако планирате да правите различни упражнения, изберете щанга, която предлага няколко позиции на ръцете.

Така или иначе ще искате да изберете щанга, която лесно да хванете. Това ще помогне за предотвратяване на умората на ръцете и ще бъде по-удобно.

Проверете капацитета на теглото на лентата

Вие също ще искате да сте сигурни, че лентата е стабилна и сигурна. Трябва да остане на място, докато го използвате, и не трябва да повреди стената или рамката на вратата.

Проверете и капацитета на тежестта на щангата, особено ако планирате да използвате тежести, докато правите набирания.

Помислете колко искате да похарчите

На пазара има много достъпни прътове за издърпване.

Но ако сте напълно отдадени на вашата фитнес рутина и знаете, че ще се възползвате добре от вашата лента, може да си струва да инвестирате в някой от продуктите от по-висок клас, които ще ви позволят да правите голямо разнообразие от упражнения.

Съвети за безопасно и правилно инсталиране на издърпваща лента

Правилното инсталиране на издърпваща лента е важно за вашата безопасност. Това също може да ви помогне да избегнете повреда на стената или рамката на вратата. Ето някои съвети за инсталиране:

 • Избягвайте да монтирате лентата върху гипсокартон. Вместо това го монтирайте върху дърво, метал или бетон.
 • Използвайте подплата за стена, за да предотвратите повреда на рамката на вратата. Това може да бъде комбинация от пластмаса и пяна. Или можете да направите монтаж.
 • Внимателно тествайте стабилността на щангата, като се уверите, че поддържа теглото ви, без да се движи.

Ако не сте сигурни как да инсталирате лентата, свържете се с професионалист, който може да го направи вместо вас. Въпреки че това може да бъде скъпо, може да предотврати повреда и допълнителни разходи в бъдеще.

Ключови неща

Лента за издърпване може да бъде фантастично начално оборудване или допълнение към домашната ви фитнес зала. Ключът към избора на най-добрия продукт е да определите как точно искате да използвате лентата, оптималната настройка за вашето пространство и колко искате да похарчите.

Внимателно следвайте инструкциите за монтаж, за да осигурите стабилност и безопасност. Винаги тествайте теглото си на щангата, за да сте сигурни, че сте го инсталирали правилно.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss