Флекаинид и цена: Какво трябва да знаете

Флекаинидът е генерично лекарство с рецепта, което се използва за предотвратяване на определени атипични сърдечни ритми. Цената на флекаинид може да зависи от фактори като вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва флекаинид?

Цената, която плащате за флекаинид, може да варира. Вашата цена може да зависи от вашия план за лечение, застрахователното ви покритие и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за флекаинид, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или погледнете по-долу в следващия раздел, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Флекаинид купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за флекаинид, разгледайте тези купони на Optum Perks.

Спестете флекаинид с Optum Perks

Спестете до 80% без да използвате застраховка.

Въведете вашата информация:

Застраховка

Застраховани

Местоположение

47201

Дозировка

50 mg флекаинид (60 таблетки)

Спестете флекаинид

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека и незабавно спестете, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за използване при презареждане.

реклама
най-добра цена

87%

Спестявания

Аптека Giant Eagle #00

15,47 долара

на дребно $121

86%

Спестявания

Walmart

16,69 долара

на дребно $121

81%

Спестявания

Walgreens

22,72 долара

на дребно $121

73%

Спестявания

Цел (CVS)

32,43 долара

на дребно $121

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се флекаинид като марково лекарство?

Флекаинид идва само като генерично лекарство. Понастоящем не се предлага във версия с търговска марка. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство, но има тенденция да струва по-малко. Флекаинидът се основава на Tambocor, марково лекарство, което вече не се предлага.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате флекаинид дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на флекаинид, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на флекаинид. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за флекаинид. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на флекаинид?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за флекаинид или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и флекаинида

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно флекаинид и цената.

Каква е цената на флекаинид със застраховка?

Това, което ще платите за флекаинид със застраховка, зависи от различни фактори. Те включват:

  • предимствата на конкретния ви план
  • ако отговаряте на условията за програма за спестяване на разходи

Цената може също да зависи от вашата доза и други фактори, като вашето доплащане (вашият дял от цената на лекарството).

За да научите за цената на флекаинид със застраховка, говорете с вашия доставчик на застраховка или с вашия лекар. Те могат да ви уведомят какво можете да очаквате да платите за флекаинид.

Дори ако имате застраховка, можете да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителна цена за флекаинид, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Medicare покрива ли флекаинид?

Възможно е. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за флекаинид, обадете се на вашия доставчик на плана. Предлагат се много различни видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от ползите от вашия индивидуален план.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие флекаинид.

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на флекаинид, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие флекаинид. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят флекаинид по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако флекаинидът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали флекаинидът изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на флекаинид, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за флекаинид.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Цената ми за флекаинид зависи ли от моята доза?
  • Има ли други по-евтини лекарства за лечение на моето състояние, ако не мога да си позволя флекаинид?
  • Каква е цената на флекаинид в сравнение с пропафенон?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss