Терапия с червена светлина (RLT): Ефективно ли е лечение на астма?

Въпреки че са необходими повече изследвания, ранните открития са обещаващи. RLT може да е в състояние да намали общото възпаление и да облекчи симптомите на астма.

Терапията с червена светлина (RLT) е неинвазивно лечение, което използва ниски дължини на вълните на светлината за лечение на широк спектър от състояния.

Може да лекува състояния като хронична болка, кожни рани и обриви и депресия.

Последните проучвания показват, че може да бъде полезно и при респираторни заболявания, включително астма.

Експертите все още изучават възможните ползи от RLT при астма, но това може да бъде част от плановете за лечение в бъдеще. Нека разгледаме тези изследвания и как те могат да се приложат към вас.

Терапията с червена светлина помага ли за намаляване на симптомите на астма?

Терапията с червена светлина включва множество лечебни ползи, като намаляване на възпалението и подобрена белодробна функция. Те могат да помогнат за облекчаване на някои симптоми на астма.

Установено е също, че RLT помага при специфични фактори, свързани с астмата.

В проучвания RLT успя да контрол на мастоцитите, клетките, които могат да доведат до алергични реакции и астматични пристъпи. Той също така повишава нивата на противовъзпалителни цитокинови протеини.

Това може да намали имунния отговор на организма и да успокои хроничното възпаление, свързано с астма.

По същия начин, проучвания предполагат че RLT намалява общия оксидативен стрес в белите дробове, което води до общо намаляване на възпалението.

Кой не трябва да използва терапия с червена светлина?

RLT обикновено е безопасен. Но изследванията за използването на RLT като лечение на състояния като астма са нови. Това означава, че ползите са недоказани. Най-добре е да говорите с Вашия лекар, преди да опитате RLT за астма.

Също така, въпреки че дължините на вълните, използвани от лечението с RLT, са с ниско ниво, те все още влияят на кожата. Експертите не препоръчват RLT, ако имате фоточувствителност от лекарства или от състояния като лупус.

Възможните ефекти по време на бременност не са добре проучени. Тъй като рисковете са неизвестни, не е безопасно да имате RLT по време на бременност.

Свързани въпроси относно терапията с червена светлина (ЧЗВ)

Можете да научите повече за терапията с червена светлина, като прочетете отговорите на някои често задавани въпроси по-долу.

Терапията с червена светлина намалява ли възпалението?

Да, така е. Терапия с червена светлина е показано за намаляване на възпалението. Това може да ви е от полза, ако живеете с хронични болкови състояния или белодробни и респираторни заболявания.

Терапията с червена светлина увеличава ли кислорода?

Терапия с червена светлина е показано за подобряване на кръвообращението и подобряване на транспорта на кислород в тялото. Това може да увеличи нивата на кислород, ако имате компрометирана белодробна функция.

Терапията с червена светлина помага ли за изчистване на синусите?

Изследванията свързват терапията с червена светлина с подобряване на конгестията на синусите. RLT помага за намаляване на производството на слуз и ви помага да изчистите съществуващата слуз по-бързо.

Хората с алергии и други заболявания на синусите са забелязали значителни ползи от терапията с червена светлина.

Алтернативно лечение на астма

Предлагат се различни възможности за лечение за хора с астма. Правилните лечения за вас зависят от фактори като симптомите ви, отключващите симптоми на астма, възрастта и цялостното ви здраве. Опциите включват:

  • Бронходилататори: Бронходилататорите са бързодействащи инхалатори, които осигуряват бързо облекчаване на симптомите на астма.
  • Превантивни инхалаторни кортикостероиди: Превантивните инхалаторни кортикостероиди са ежедневна част от много планове за лечение на астма.
  • Комбинирани инхалатори: Комбинираните инхалатори имат както бързодействащо лекарство, така и превантивен кортикостероид.
  • Модификатори на левкотриен: Модификаторите на левкотриен са орални лекарства, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите на астма.
  • Инхалатори: Небулизаторите са машини, които превръщат лекарствата за астма в дишаща мъгла. След това използвате маска за лице, за да вдишате мъглата.
  • Перорални или интравенозни кортикостероиди: Понякога здравните специалисти лекуват тежки симптоми на астма с перорални или интравенозни кортикостероиди. За разлика от инхалаторните кортикостероиди, не е безопасно да се използват тези лекарства в дългосрочен план.
  • Алергични лекарства: Често алергиите могат да предизвикат астма или да влошат симптомите. Приемането на лекарства за алергия може да помогне.
  • Биологични: Биологичните продукти са вид лекарства, които са насочени към вашата имунна система. Те са опция за хора с тежка астма.
  • Бронхиална термопластика: Бронхиалната термопластика е процедура, която може да помогне при лечението на тежка астма. По време на лечението лекарят използва електрод, за да загрее и отпусне дихателните ви пътища.
Беше ли Ви полезно?

Терапията с червена светлина е лечение, което използва ниски дължини на вълните за лечение на различни състояния. Има известни ползи за здравето на кожата и намаляване на болката.

Скорошни проучвания показват, че терапията с червена светлина може да има ползи за хората с астма.

Изследванията все още продължават, но проучванията свързват терапията с червена светлина с ползите при астма като подобрена белодробна функция, намален имунен отговор и намален оксидативен стрес в белите дробове.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss