Сравнение на хибридни матраци Saatva срещу Leesa

Тази статия първоначално е публикувана в Mattress Finder.

За да ви помогне да намерите правилните продукти и инструменти за сън за вашите нужди, Healthline си партнира със сертифицираните експерти от Mattress Finder, за да предостави на нашите читатели изчерпателни прегледи на напълно изпитани и тествани матраци.

Имало едно време една принцеса почукала на вратата на замък, за да се спаси от буря. Тя беше отведена в стая с най-малко 20 матрака, натрупани на купчина.

Мислеше, че е супер странно, но беше смъртно уморена, така че (буквално) се качи в леглото и спа най-добре, защото кралят и кралицата провериха Healthline, преди да купят матраците си.

Добре, така че това не е историята, която очаквахте, но въпросът е, че не сме непознати в прегледа на матраци.

В тази публикация ще сравним Leesa Hybrid (по-рано наричан Sapira) и Luxury Firm Saatva. Ще разбием всичко, за да ви помогнем да направите най-добрия избор за вас.

Преглед на матрака Leesa Hybrid

Матраците Leesa са подходящи за:

 • хора, които искат „безопасен“ избор
 • всички стилове на сън и типове тяло

подробности:

 • безплатна доставка и връщане
 • Пробен период от 100 нощувки
 • 10 години гаранция
 • произведени в САЩ

Усещане за мека пяна с Leesa

Leesa Hybrid има неутрално хибридно усещане. С това имаме предвид, че има усещане за мека пяна – въпреки че е по-скоро неутрално усещане за пяна (не мемори пяна) – както и малко от онази вътрешна пружина, с която може да сте свикнали.

Като цяло е много хубаво. Мислим за него като за надграден матрак Leesa. Той е в солидна средна позиция, където получавате мекото усещане на пяна (без никакво усещане за заседнали в калта) и отскачането и допълнителната опора на намотките.

СВЪРЗАНИ: Сравнение на матраци DreamCloud срещу Saatva

Leesa Hybrid е по-добър за странични траверси

Тук оценяваме мекотата/твърдостта на леглото по скала от 1 до 10 (1 е памук, а 10 е Брус Банер, когато е ядосан). Поставяме Leesa Hybrid на около 5 до 6.

Разбира се, точният брой ще зависи от вашето тегло. Колкото по-голямо е телесното ви тегло, толкова по-меко ще бъде леглото и обратното.

Leesa Hybrid предлага добър баланс на опора и облекчаване на налягането (повече от Saatva) и като такъв смятаме, че е доста добър вариант за странични спания и още по-добър вариант за комбинирани траверси.

Когато сте на ваша страна, леглото върши добра работа, като побира и обгръща точките на натиск (т.е. бедрата, тялото и т.н.). Матракът Saatva (луксозна твърда версия), от друга страна, е доста по-твърд от Leesa Hybrid и не предлага толкова голямо облекчаване на натиска.

Като такива, смятаме, че е безсмислено за странично спащите да изберат Leesa Hybrid пред Saatva.

Leesa Hybrid е по-добър вариант за странични траверси.

Преглед на матрак Saatva

Матраците Saatva са подходящи за:

 • потребители, търсещи поддържащ матрак с вътрешна пружина
 • лица, които искат да избират от множество опции за твърдост

подробности:

 • безплатна доставка и връщане
 • Пробен период от 180 нощувки
 • 15 години гаранция
 • произведени в САЩ

Опции за модел Saatva

Въпреки че Leesa Hybrid е страхотен матрак, трябва да го приемете такъв, какъвто е. Със Saatva получавате малко място за персонализиране. Тествахме Luxury Firm Saatva, който е най-популярният модел, но може да не е точно за вас.

Вместо това можете да изберете плюшено меко или твърдо усещане. Можете също така да избирате между две височини на матрака — 11,5-инчовият персонализиран тънък модел или 14,5-инчовият първокласен луксозен модел.

Saatva заявява, че двете опции се чувстват идентични и че разликата е само от естетически цели (разликата във височината се компенсира в долната система за поддържане на стоманена намотка).

Тествахме луксозния фирмен модел.

Saatva е по-евтин

Saatva е по-евтиният от тези два матрака. Всъщност Leesa Hybrid не е просто по-скъп от Saatva; това е скъп период. Можете да видите разбивка на цените в таблицата по-долу:

Размер Саатва Лийза Хибрид
близнак $799 $999
Twin XL $999 1099 долара
Пълна 1299 долара 1399 долара
кралица 1399 долара 1699 долара
Кинг/Кал Кинг 1799 долара 1899 долара

Saatva всъщност не предлага много кодове на купони, но (от време на време) провежда продажби (проверете текущите разпродажби и промоции на Saatva). Можете обаче да получите 15 процента отстъпка от хибридния матрак Leesa с код RIZKNOWS на касата.

Saatva е по-добър за спящи по гръб и корем

По нашата мека към твърда скала, ние поставяме Saatva около 5,5 до 6,5. Технически не е много по-здрав от Leesa Hybrid, но има по-здраво усещане и предлага повече опора, когато Saatva предлага повече облекчаване на натиска.

Saatva има по-скоро традиционно усещане за вътрешна пружина поради двата слоя намотки. Многослойните намотки придават на леглото повече устойчивост и стабилност.

Тази допълнителна опора е това, което прави Saatva по-добрата опция за спящи на гърба и корема, които се нуждаят от повече лумбална опора. Ако това сте вие, не искате легло, което е твърде меко, защото имате нужда от опора около бедрата, долната част на гърба и областта на багажника.

Вижте повече подробности за матрак Saatva.

Преглед на матрак Saatva

Leesa Hybrid срещу Saatva конструкция

И двете легла са хибридни матраци, но конструкцията им всъщност е доста различна.

Leesa Hybrid (както подсказва името) включва както пяна, така и намотки. Той има пет слоя, започвайки с 1 инч стабилизираща пяна и последван от 6-инчова джобна намотка.

Върху намотките има друг слой от 1-инчова стабилизираща поддържаща пяна. След това имате 1,5 инча мемори пяна. И накрая, горният слой е 1,5 инча аерирана първокласна пяна.

Saatva също прави хибриден матрак, въпреки че включва множество слоеве намотки.

Започва с базова система от стоманени намотки, последвана от слой пяна, обвит в индивидуално опаковани комфортни намотки, след това слой памет, всичко това обвито от плътен периметър от пяна за опора на ръба, и покрито с горна част от евро възглавница и органичен памук Покрийте.

Регулиране на температурата Leesa Hybrid срещу Saatva

Що се отнася до регулирането на температурата, Leesa Hybrid и Saatva се представят добре, но не са особено впечатляващи. Наричаме ги температурно неутрални.

По принцип не очаквайте някое от тези легла активно да ви охлажда, ако спите горещо. Но те също няма да са причината да прегрявате през нощта.

Така че, ако спите при комфортна температура, и двете ще са подходящи за вас, но ако сте склонни да спите горещо, може да искате да проверите едно от тези като по-хладна алтернатива: 5 най-добри охлаждащи матрака за хора, на които им е горещо.

Трансфер на движение Leesa Hybrid срещу Saatva

Тъй като и двата са хибридни матраци, те няма да бъдат най-добрите в контролирането на преноса на движение.

Те не се представят толкова добре, колкото някои легла с изцяло пяна, които сме тествали в миналото, но леглата Leesa Hybrid и Saatva се справят доста добре в тази категория въпреки намотките си.

Когато ги тествахме, като скачахме и се търкаляхме от едната страна на матрака, имаше много малко напречно движение на леглото.

Така че, освен ако вие или вашият партньор не спите много леко и другият възпроизвежда кулминационната битка от „300“ в съня си, няма да имате проблем с досадното блъскане.

Тест за трансфер на движение Leesa Hybrid.

Добра опора на ръба и на двете легла

Бяхме впечатлени от ръбовата поддръжка както на Leesa Hybrid, така и на Saatva.

Никой не иска да се чувства така, сякаш пада от страната на леглото, когато мигрира към ръба през нощта, и няма да получите това усещане за преобръщане с нито един от тези матраци.

Доста добра поддръжка на ръба с Leesa Hybrid.

Винаги искаме да отбележим, че опората на ръба е особено важна за двойки, които споделят по-малко легло, като Full или Queen, където пространството на матрака е ограничено.

Също така е нещо, за което да помислите, ако спите активно или ако обичате да седнете на ръба, за да обуете чорапите си сутрин.

Leesa срещу Saatva: Доставка, връщане и т.н.

Индустриалният стандарт за легло в кутия е безплатна доставка, безплатно връщане, пробен период от 100 нощувки и 10-годишна гаранция. Leesa предлага всичко това със своя хибриден матрак. Saatva обаче издига всичко нагоре.

Със Saatva получавате безплатна доставка с бели ръкавици, което означава, че те ще подредят матрака за вас, когато пристигне. Те също имат 180-дневен пробен период, но отнемат $99 от възстановяването като транспортна такса.

Освен това гаранцията на Saatva е добра за 15 години.

През първите 2 години на собственост Saatva ще смени матрака, без въпроси, ако бъдат открити материални дефекти.

В години от 3 до 15 Saatva ще поправи или ще покрие отново матрака, но вие трябва да платите таксата за доставка във всяка посока.

The Търсач на матраци екипът се състои от сертифицирани професионалисти, които са страстни да помагат на потребителите да подобрят съня си. Ние щателно тестваме всеки матрак, който прегледаме, чрез поредица от практически, практически проверки и оценки. Пишем всяка рецензия, като очакваме, че нашите най-близки приятели и членове на семейството разчитат на нас за своите решения за матраци и продукти за спане, така че честността и автентичността са основни принципи на нашия процес на проверка.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss