Ръководство за хоспитализация за депресия

Депресията е значително медицинско състояние, което оказва влияние върху настроението и поведението, както и върху множество физически функции, включително апетит и сън. Хората с депресия често губят интерес към дейности, на които някога са се наслаждавали, и имат проблеми с извършването на ежедневни дейности. Те също могат да се чувстват безнадеждни и сякаш животът не си струва да се живее.

Ако някой, за когото се грижите, показва симптоми на депресия, предприемете действия, за да сте сигурни, че ще получат необходимата помощ. Лечението на депресия обикновено се състои от медикаменти, терапия и промени в начина на живот. Тези лечения обикновено са ефективни при лечение на хора с депресия. Когато симптомите не се подобрят с лечението обаче, може да се наложи хоспитализация за кратък период от време.

Депресията засяга всеки по различен начин и понякога може да бъде трудно да се разбере кога е необходима медицинска намеса. Като общо правило, никога не трябва да пренебрегвате заплахите за самоубийство. По -добре е да сгрешите от страна на предпазливостта, ако подозирате, че някой, който ви интересува, мисли да си навреди. Имайте предвид, че историята на опити за самоубийство е един от най -силните показатели, че човек ще опита отново. Хоспитализацията често се препоръчва в случаите, когато са правени множество опити за самоубийство.

Вашият приятел или любим човек може да не е възприемчив към идеята да бъде хоспитализиран. Някои хора с депресия вярват, че да бъдеш хоспитализиран е същото като изпращането в убежище. Това може да ги накара да се почувстват уплашени, засрамени или ядосани, когато някой предложи хоспитализация.

Ако вашият приятел или член на семейството е устойчив на получаване на грижи в психиатрична болница, важно е да запазите спокойствие и да говорите бавно с успокояващ глас. Внимателно им напомнете, че хоспитализацията може да им помогне да се възстановят в безопасна и стабилна среда. Също така може да им даде почивка от ежедневните стресови фактори, които може да допринасят за депресията им.

Можете също така да обясните, че депресията е заболяване и също като други разстройства и състояния, понякога изисква лечение, което може да се прилага само в болница.

Кога хоспитализацията става необходима?

Да бъдеш „обвързан“ с психиатрична болница или отделение звучи драстично и носи известна продължителна стигма. Хоспитализацията обаче може да бъде най -добрият вариант да се гарантира нечия безопасност при определени обстоятелства. Вашият приятел или любим човек може да се наложи да бъде хоспитализиран, ако:

 • са изложени на риск да наранят себе си или другите
 • не са в състояние да изпълняват ежедневни задачи или да се грижат за себе си правилно
 • трябва да се наблюдават, когато се опитва ново лекарство
 • се нуждаят от лечение, което се прилага само в болница, като електроконвулсивна терапия и повтаряща се транскраниална магнитна стимулация

Най -добрият вариант за хоспитализация е човекът да се ангажира доброволно. Законовите изисквания за това някой да е принуден да бъде извършен за психиатрично лечение или оценка се уреждат от държавното законодателство в Съединените щати. Ако подозирате, че близък човек може да се нуждае от хоспитализация, но отказва да се ангажира, говорете с специалист по психично здраве относно законовите изисквания за ангажираност.

Заплахата от самоубийство е най -честата причина за хоспитализация, но може да не е достатъчна, за да оправдае хоспитализацията. Специалист по психично здраве ще трябва да оцени вашия приятел или любим човек, за да определи дали те са непосредствена заплаха за себе си или за другите, преди да се съгласи да ги ангажира в болницата.

Обикновено болничният престой продължава около три дни, освен ако член на семейството не може да плати за по -дълъг престой в частно заведение.

Признаци на опасност

Според „Самоубийствени гласове на образованието“, самоубийството е една от водещите причини за смъртта в Съединените щати, отнемайки живота на приблизително 38 000 американци всяка година. Ако подозирате, че вашият приятел или любим човек мисли да се самоубие, но не е изразил открито намерение да се самоубие, трябва да им зададете следните въпроси:

 • Мислили ли сте да се самоубиете?
 • Правили ли сте някога стъпки за самоубийство?
 • Опитвали ли сте някога да се самоубиете в миналото?

Ако отговорят с „да“ на някой от тези въпроси, те са изложени на риск да се опитат да се самоубият. Други предупредителни знаци включват:

 • говорете за чувство на безнадеждност или без причина да продължите да живеете
 • съставяне на завещание или раздаване на лични вещи
 • търсене на средства за нанасяне на лична вреда (т.е. проучване на начини за самоубийство или опит за закупуване на пистолет)
 • спи твърде много или твърде малко
 • яде твърде малко или твърде много, което води до значително наддаване на тегло или загуба на тегло
 • участват в безразсъдно поведение, включително прекомерна консумация на алкохол или наркотици
 • избягване на социални взаимодействия с другите
 • изразявайки ярост или намерения за отмъщение
 • показващи признаци на тревожност или възбуда

Превенция на самоубийствата

Ако смятате, че някой е в непосредствен риск от самонараняване или нараняване на друг човек:

 • Обадете се на 911 или на местния номер за спешни случаи.
 • Останете с човека, докато пристигне помощ.
 • Извадете всички оръжия, ножове, лекарства или други неща, които могат да навредят.
 • Слушайте, но не съдете, спорете, заплашвайте или викайте.

Ако мислите, че някой обмисля самоубийство, потърсете помощ от гореща линия за криза или превенция на самоубийствата. Опитайте Националната линия за превенция на самоубийствата на 800-273-8255.

Източници: Национална линия за превенция на самоубийствата и Администрация на услугите за злоупотреба с вещества и психично здраве

Какво да опаковате за болничен престой

Болничните престой за лечение на депресия обикновено са кратки поради разходите. Ето списък на някои необходими неща, които вашият приятел или любим човек може да донесе със себе си:

 • пижама и чехли
 • широки, удобни дрехи
 • основни тоалетни принадлежности, като четка за зъби и паста за зъби
 • очила или контактни лещи (плюс контактна кутия и разтвор)
 • всички лекарства, които приемат в момента
 • няколко смени на бельо и друго бельо

Не се допуска всичко, което може да се използва за извършване на вреда или самоубийство. Това включва колани, самобръсначки и обувки с връзки. Болницата ще предоставя основни удобства, като кърпи, кърпи и сапун.

Как да помогнем на някой, който е хоспитализиран за депресия

Уверете се, че вашият приятел или любим човек знае, че се грижите за тях и че искате да сте до тях, докато са в болницата. Можете да покажете подкрепата си по следните начини:

 • обадете им се или ги посетете в болницата
 • носете им храна, книги, игри или други предмети, които могат да направят престоя им по -удобен
 • предлагат да почистят дома си, да се грижат за домашните си любимци или да им свършат други поръчки

Имайте предвид, че може да не искат да виждат никого, докато са в болницата, и трябва да уважавате техните желания. Можете да им изпратите картичка или да доставите цветя, за да покажете, че мислите за тях.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss