Ръководство за посещение на алерголог

Когато решите, че искате по -добър план за лечение на симптомите на алергия, е време да посетите специалист по алергия. Преди да си уговорите среща, подгответе списък с неща, които да обсъдите с Вашия лекар. Ръководството по -долу може да ви помогне да започнете.

Кога да посетите лекар

Хората често се справят с алергичните си симптоми в продължение на години, без да търсят лечение. Много симптоми са управляеми с антихистамини и деконгестанти, особено за тези, които изпитват симптоми само сезонно. За някои обаче симптомите или стават достатъчно тежки, или продължават достатъчно дълго, че нарушават способността да водят нормален живот. В тези случаи трябва да помислите за търсене на лечение.

Особено трябва да потърсите медицинска помощ, ако лекарствата без рецепта не осигурят облекчение или ако установите, че трябва да приемате тези лекарства за повече от няколко седмици. Тези лекарства са предназначени за краткосрочна употреба, тъй като с течение на времето те започват да губят своята ефективност.

Ако вие или вашето дете започнете да проявявате симптоми на астма, важно е незабавно да потърсите указанията на лекар. Симптомите на астма включват прекомерна кашлица, която може да включва хрипове, затруднено дишане и стягане в гърдите. Астмата може да бъде животозастрашаваща, ако не се лекува, а алергиите могат да изострят тези проблеми.

Водете си дневник на симптомите

Част от диагностицирането на вашите алергии е определянето на времето на годината, причинителите на алергии и ситуациите, в които изпитвате симптоми. Ако например алергиите ви са по -изразени през пролетта, след четири часа работа в двора, това е важна информация, която Вашият лекар трябва да знае. Може да е полезно да проследите симптомите си в календар или в дневник за известно време. Ако алергиите ви са свързани с храната, водете дневник за храната, като отбелязвате симптоми във връзка с това, което ядете.

Назначаване на час

В някои случаи общопрактикуващите лекари могат да лекуват и диагностицират алергии. Ако обаче вашият случай е умерен до тежък или Вашият лекар не смята, че може да лекува Вашия случай, може да бъдете насочени към специалист по алергия.

Когато записвате срещата си, попитайте дали има някакви специални инструкции за подготовка за вашата среща. Вашият лекар може да има конкретни молби за документи и ако може да възникне тест по време на първата Ви среща, може да бъдете помолени да се въздържате от ядене или пиене за определен период от време преди пристигането Ви.

По време на Вашето посещение

Вашият лекар вероятно ще събере пълна семейна медицинска история, така че е важно да имате възможно най-много информация за семейната си история на алергии, особено ако алергиите ви са свързани с храната.

Ще ви бъдат зададени поредица от въпроси относно собствената ви медицинска история, включително всички детски алергии, които може да сте имали. Вземете със себе си всички медицински досиета, които имате, или ако Вашият лекар Ви насочва към специалист, поискайте тези записи да бъдат прехвърлени преди Вашето посещение. Това ще помогне на вашия алерголог да добие добра представа за всички проблеми през целия живот, които биха могли да доведат до проблемите, които имате днес. Лекарят може да ви попита какви лекарства сте опитвали за симптомите на алергия в миналото и дали някое от тях е било успешно при овладяването на симптомите. Може да е полезно да донесете кремове, спрейове, мехлеми или лекарства, които сте опитвали в миналото, за да ги прегледа лекарят по време на вашето посещение.

Пристигнете на срещата си, подготвени да задавате свои собствени въпроси. Може да ви помогне да съставите списък с въпроси, които имате към Вашия лекар в дните преди назначаването Ви.

Някои примерни въпроси включват:

  • Мога ли да променя нещо в моята среда или начин на живот, за да предотвратя тези симптоми?
  • Какво мога да очаквам от лечението?
  • Има ли странични ефекти от лекарството, което предписвате?
  • Какви тестове са на разположение, за да се определи какво причинява алергичната ми реакция?

След Вашето посещение

Като част от първоначалната ви оценка, Вашият лекар може да прегледа носа, гърлото, кожата и белите дробове. Ако сте диагностицирани с хранителна или въздушна алергия, следващата стъпка е да проведете тестове, ако е необходимо.

По време на първоначалното ви посещение вие ​​и вашият специалист може да решите да проведете тест за алергии. Ако случаят е такъв, кожата ви вероятно ще бъде тествана за реакция към различни вещества. Въз основа на резултатите, Вашият лекар ще препоръча лечение, което може да включва:

  • алергични снимки
  • избягване на определени провокиращи алергии
  • лекарства с рецепта
  • промени в начина на живот за намаляване на симптомите, особено ако алергиите ви са свързани с храна или фактори на околната среда

Ако имате въпроси след назначаването, не се колебайте да се свържете с Вашия лекар. Те могат да препоръчат последващ прием, особено ако са предписани лекарства.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss