Прохлорперазин и цена: Какво трябва да знаете

Прохлорперазин е генерично лекарство с рецепта, използвано за лечение на шизофрения и тежко гадене и повръщане. Цената на лекарството може да зависи от фактори като вашата доза, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва прохлорперазин?

Цената, която плащате за прохлорперазин, може да варира. Може да зависи от вашия план за лечение, формата на лекарството, което ви е предписано, вашето застрахователно покритие и аптеката, която използвате. Това също ще зависи от това колко трябва да платите за посещение в офиса при Вашия лекар, за да получите инжекции с прохлорперазин*, ако получавате тази форма на лекарството.

За да разберете колко ще платите за прохлорперазин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или погледнете по-долу в следващия раздел, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

* Това лекарство се предлага в няколко форми, включително таблетки и супозитории. Може също да се приложи като инжекция във вена или инжекция в мускул от медицински специалист.

Прохлорперазин купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за прохлорперазин, разгледайте тези купони на Optum Perks.

Спестете от прохлорперазин с Optum Perks

Спестете до 80% без да използвате застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

10 mg прохлорперазин малеат (30 таблетки)

Реклама

Спестете от прохлорперазин

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека и незабавно спестете, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за използване при презареждане.

най-добра цена

68%

Спестявания

Аптека Giant Eagle #00

8,45 долара

на дребно $27

55%

Спестявания

Walgreens

11,92 долара

на дребно $27

53%

Спестявания

Цел (CVS)

12,54 долара

на дребно $27

53%

Спестявания

CVS Аптека

12,54 долара

на дребно $27

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се прохлорперазин като марково лекарство?

Прохлорперазин е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активната съставка в марково лекарство. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Прохлорперазин супозиторията се предлага във версия с марка, наречена Compro. За да разберете как се сравняват разходите за супозитории Compro и прохлорперазин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако са Ви предписали прохлорперазин супозитории и се интересувате от Compro вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да ви препоръчат да използвате една версия вместо друга. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате прохлорперазин дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следния начин:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на прохлорперазин, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка на прохлорперазин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Мога ли да получа помощ за плащането на прохлорперазин?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за прохлорперазин или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и прохлорперазина

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно прохлорперазин и цената.

Колко струва прохлорперазин без застраховка?

Вашата цена за прохлорперазин вероятно ще бъде по-висока без застраховка, но това, което плащате, също ще зависи от няколко фактора. Те включват:

 • вашата доза
 • формата на лекарството, което Вашият лекар Ви предписва
 • цената на час за получаване на инжекции с прохлорперазин (ако получавате тази форма на лекарството)
 • дали отговаряте на изискванията и кандидатствате за някакви спестовни програми
 • аптеката, която използвате
 • дневната доставка на лекарства, които получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)

За да разберете точната цена на прохлорперазин без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Може също да искате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените.

Можете също да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителна цена за прохлорперазин, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Medicare покрива ли прохлорперазин?

Възможно е. Предлагат се много различни видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от предимствата на вашия план. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за прохлорперазин, обадете се на вашия доставчик на плана.

Вашата крайна цена може също да зависи от цената, която трябва да платите, за да получите инжекции с прохлорперазин* в лекарски кабинет или клиника.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие прохлорперазин. (Вижте раздела точно по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар или фармацевт за цената на прохлорперазин, ако имате Medicare.

* Това лекарство се предлага в няколко форми, включително таблетки и супозитории. Може също да се приложи като инжекция във вена или инжекция в мускул от медицински специалист.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие прохлорперазин. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят лекарството по отношение на вашето лечение. Тогава вашата застрахователна компания ще определи дали прохлорперазинът е покрит. Ако лекарството изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена за прохлорперазин.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали това лекарство изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на прохлорперазин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за прохлорперазин.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Какви други по-евтини генерични лекарства мога да опитам за тежко гадене?
 • Каква е разликата в цената между прохлорперазин супозитории и таблетки?
 • Каква е цената на таблетките прохлорперазин в сравнение с други лекарства за лечение на шизофрения?

За да научите повече за прохлорперазин, вижте тази статия.

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss