Подробности за дозировката на Vuity

Vuity (пилокарпин хидрохлорид) е лекарство с рецепта, което се използва за лечение на замъглено зрение. Лекарството се предлага като капки за очи. Обикновено се дава веднъж на ден.

Vuity се използва при възрастни за лечение на пресбиопия (състояние, което затруднява бързото фокусиране върху близки обекти).

Активната съставка на Vuity е пилокарпин хидрохлорид. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Vuity принадлежи към група лекарства, наречени холинергични агонисти.

Тази статия описва дозировката на Vuity, както и неговата сила и как се използва. За да научите повече за Vuity, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Каква е дозировката на Vuity?

Този раздел описва обичайните дози на Vuity. Продължете да четете, за да научите повече.

Каква е формата на Vuity?

Vuity се предлага като капки за очи.

Каква е силата на Vuity?

Vuity се предлага в една концентрация от 1,25%.

Какви са обичайните дози на Vuity?

Вашият лекар вероятно ще Ви започне с препоръчителната доза Vuity, която осигурява желания ефект.

Информацията по-долу описва дозите, които обикновено се използват или препоръчват. Но не забравяйте да използвате дозата, предписана от Вашия лекар. Те ще определят най-добрата доза, която да отговаря на вашите нужди.

Дозировка при пресбиопия

Типичната дозировка на Vuity за възрастни с пресбиопия е 1 капка във всяко око веднъж на ден. Вашият лекар може също да препоръча втора доза (1 капка във всяко око) 3-6 часа след първата доза.

Vuity използва ли се дългосрочно?

Да, Vuity обикновено се използва като дългосрочно лечение. Ако вие и вашият лекар прецените, че е безопасно и ефективно за вашето състояние, вероятно ще го използвате дългосрочно.

Какви фактори могат да повлияят на моята доза?

Предписаната Ви доза Vuity може да зависи от няколко фактора. Те включват:

  • тежестта на състоянието, за което използвате лекарството
  • твоята възраст
  • други лекарства, които може да приемате

Как се използва Vuity?

Vuity се предлага под формата на капки за очи. Ще поставите по 1 капка във всяко око веднъж на ден според указанията на Вашия лекар, за да подобрите замъгленото зрение при виждане на близки обекти.

Ако носите контактни лещи, отстранете ги, преди да поставите Vuity капки за очи. Не носете контактни лещи поне 10 минути след поставяне на капките Vuity в очите.

Не докосвайте върха на капкомера за очи Vuity до никаква повърхност. Това може да замърси капките за очи Vuity.

Имайте предвид, че Vuity може временно да замъгли или помрачи зрението ви. Бъдете внимателни, когато шофирате през нощта или работите с машини, които изискват ясно зрение.

Говорете незабавно с Вашия лекар, ако забележите плаващи или мигащи светлини или имате загуба на зрение с Vuity.

За информация относно срока на годност, съхранението и изхвърлянето на Vuity говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Достъпни контейнери и етикети за лекарства

Някои аптеки предоставят етикети на лекарства, които:

  • имат голям шрифт
  • използвайте брайл
  • включва код, който можете да сканирате със смартфон, за да промените текста в аудио

Вашият лекар или фармацевт може да препоръча аптеки, които предлагат тези функции за достъпност, ако текущата ви аптека не ги предлага.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Ако пропуснете доза Vuity, използвайте я веднага щом се сетите. Но ако е почти време за следващата доза, пропуснете пропуснатата доза и дайте следващата си доза в обичайното време.

Ако не сте сигурни дали трябва да дадете пропусната доза, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Ако имате нужда от помощ да запомните да използвате дозата си Vuity навреме, опитайте да използвате напомняне за лекарства. Това може да включва настройка на аларма или изтегляне на приложение за напомняне на телефона ви.

Какво трябва да се направи в случай на предозиране?

Не използвайте повече Vuity, отколкото е предписал Вашият лекар, тъй като това може да доведе до вредни ефекти.

Какво да направите, в случай че използвате твърде много Vuity

Незабавно се обадете на Вашия лекар, ако смятате, че сте използвали твърде много Vuity. Можете също така да се обадите на 800-222-1222, за да се свържете с Американските центрове за отравяне или да използвате техния онлайн ресурс. Но ако имате тежки симптоми, незабавно се обадете на 911 (или на вашия местен номер за спешна помощ) или отидете до най-близкото спешно отделение.

Често задавани въпроси

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно дозировката на Vuity.

Подобна ли е дозировката на Vuity на дозите на Qlosi?

Формите и колко често използвате всяко лекарство са сходни. Vuity (пилокарпин хидрохлорид) и Qlosi (пилокарпин хидрохлорид) са одобрени за лечение на пресбиопия.

Те имат същата активна съставка, пилокарпин хидрохлорид. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

И двете лекарства се предлагат като капки за очи, но се предлагат в различна сила. Vuity се предлага със сила от 1,25%, а Qlosi е със сила от 0,4%.

Дозировката на Vuity е 1 капка във всяко око веднъж дневно. Но дозировката на Qlosi е различна. Можете да използвате Qlosi, ако е необходимо. Дозировката за Qlosi е 1 капка на око един до два пъти на ден.

Вашият лекар ще Ви предпише лекарството и дозировката, която е подходяща за Вас. За да научите повече за сравнението на тези лекарства, говорете с Вашия лекар.

Колко време отнема Vuity да започне да работи?

Vuity обикновено започва да действа в рамките на 30 минути след дозата. След прилагане на капките трябва да забележите подобрение в зрението си наблизо. Говорете с Вашия лекар, ако не забележите никакво подобрение в пресбиопията си след употреба на Vuity.

Ако имате други въпроси относно това какво да очаквате от лечението с Vuity, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Какво трябва да попитам моя лекар?

Разделите по-горе описват обичайните дози, предоставени от производителя. Ако вашият лекар ви препоръча Vuity, той ще ви предпише подходящата за вас доза.

Не забравяйте, че не трябва да променяте дозата на Vuity без препоръката на Вашия лекар. Използвайте Vuity точно както е предписано. Говорете с Вашия лекар, ако имате въпроси или притеснения относно текущата Ви дозировка.

Ето няколко примера за въпроси, които може да искате да зададете на Вашия лекар:

  • Мога ли да използвам Vuity повече от веднъж на ден?
  • Ще имам ли по-висок риск от странични ефекти от Vuity, ако използвам други лекарства за очи?
  • Трябва ли да коригирам дозата на Vuity, ако имам глаукома?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss