Подробности за дозировката на Lucemyra

Lucemyra (лофексидин) е лекарство с рецепта, което се приема за лечение на симптоми на отнемане на опиати. Лекарството идва като перорална таблетка, която приемате четири пъти на ден.

Lucemyra се използва при възрастни за овладяване на симптомите на отнемане на опиати. Може да изпитате симптоми на отнемане, ако тялото ви е станало зависимо* от опиоидни лекарства. Lucemyra не е лечение на разстройство, свързано с употребата на опиати.

Активната съставка на Lucemyra е лофексидин. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

Lucemyra принадлежи към група лекарства, наречени алфа-2 адренергични агонисти.

Тази статия описва дозировката на Lucemyra, както и неговата сила и как да го приемате. За да научите повече за Lucemyra, вижте тази задълбочена статия.

* При зависимост тялото ви се нуждае от лекарството, за да функционира както обикновено.

Каква е дозировката на Lucemyra?

Този раздел описва обичайните дози на Lucemyra. Продължете да четете, за да научите повече.

Каква е формата на Lucemyra?

Lucemyra се предлага като перорална таблетка.

Каква е силата на Lucemyra?

Lucemyra се предлага в една концентрация от 0,18 милиграма (mg).

Какви са обичайните дози на Lucemyra?

Вашият лекар вероятно ще Ви започне с препоръчваната доза Lucemyra. Те ще предпишат най-малката доза, която осигурява желания ефект.

Информацията по-долу описва дозировката, която обикновено се препоръчва. Но не забравяйте да приемате дозата, предписана от Вашия лекар. Те ще определят най-добрата доза, която да отговаря на вашите нужди.

Дозировка за симптоми на отнемане на опиати

Типичната доза Lucemyra за възрастни със симптоми на отнемане на опиати е три таблетки, които се приемат четири пъти на ден. (С други думи, ще приемате 0,54 mg четири пъти на ден.) Обикновено приемате тази доза през първите 5-7 дни след спиране на опиоидното лекарство.

Вашият лекар ще коригира дозата Ви въз основа на Вашия отговор към Lucemyra. Те също могат да го коригират въз основа на риска от странични ефекти от лекарството.

Вашето лечение може да продължи до 14 дни в зависимост от вашите симптоми.

За да спре лечението, Вашият лекар бавно ще намали дозите Ви Lucemyra. За повече информация относно това вижте раздела „Lucemyra и абстиненция и зависимост“ по-долу.

Lucemyra има максимална доза и максимална дневна доза:

 • Доза: Не приемайте повече от 4 таблетки Lucemyra на една доза. (Това означава, че максималната доза е 0,72 mg.)
 • Дневна доза: Не приемайте повече от 16 таблетки Lucemyra за един ден. (Това означава, че максималната доза е 2,88 mg на ден.)

Говорете с Вашия лекар, ако имате въпроси относно дозировката на Lucemyra.

Lucemyra приема ли се дългосрочно?

Не, Lucemyra се приема само до 14 дни за облекчаване на симптомите на отнемане на опиати. Не се приема за продължително лечение. Ако имате въпроси относно това колко дълго ще приемате Lucemyra, говорете с Вашия лекар.

Корекции на дозировката

В определени случаи може да се наложи корекция на дозата на Lucemyra.

Ако имате чернодробни проблеми, Вашият лекар ще коригира дозата Ви на Lucemyra. Корекцията зависи от това дали имате леко, умерено или тежко чернодробно заболяване.

По същия начин, ако имате проблеми с бъбреците, Вашият лекар ще коригира дозата Ви на Lucemyra. Корекцията зависи от това дали:

 • имате леко, умерено или тежко бъбречно заболяване
 • имат краен стадий на бъбречно заболяване
 • са на диализа

Ако имате въпроси дали се нуждаете от коригиране на дозата на Lucemyra, говорете с Вашия лекар.

Какви фактори могат да повлияят на моята доза?

Дозировката на Lucemyra, предписана от Вашия лекар, може да зависи от няколко фактора. Те включват:

 • тежестта на вашите симптоми на отнемане на опиати
 • други лекарства, които може да приемате
 • други състояния, които може да имате (вижте раздела „Коригиране на дозата“ по-горе)

Как се приема Lucemyra?

Ще поглъщате перорална таблетка Lucemyra със или без храна. Но не забравяйте да останете хидратирани и да избягвате прегряване, докато приемате лекарството. Това ще ви помогне да избегнете ниско кръвно налягане и припадък.

Ако имате затруднения с преглъщането на таблетки, вижте тази статия за съвети как да приемате тази форма на лекарството.

Когато започнете да приемате Lucemyra за първи път, може да изпитате някои симптоми, когато се изправите от почивка. Това са:

 • ниско кръвно налягане
 • световъртеж
 • замаяност
 • отпадналост

Обадете се на Вашия лекар, ако имате някой от тези симптоми. Те ще ви насочат за какво трябва да внимавате и дали можете да продължите с Lucemyra. За да избегнете припадък, внимавайте, когато се изправяте от почивка.

За информация относно срока на годност, съхранението и изхвърлянето на Lucemyra, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Достъпни контейнери и етикети за лекарства

Някои аптеки предоставят етикети на лекарства, които:

 • имат голям шрифт
 • използвайте брайл
 • включва код, който можете да сканирате със смартфон, за да промените текста в аудио

Вашият лекар или фармацевт може да препоръча аптеки, които предлагат тези функции за достъпност, ако текущата ви аптека не ги предлага.

Уведомете вашия фармацевт, ако имате затруднения при отварянето на бутилки с лекарства. Те може да имат съвети за помощ или може да са в състояние да доставят Lucemyra в лесно отваряем контейнер.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Ако пропуснете доза Lucemyra, приемете я веднага щом се сетите. Но ако е почти време за следващата доза, пропуснете пропуснатата доза и вземете следващата си доза в обичайното време. Приемайте дозите Lucemyra на интервал от 5-6 часа и не по-рано. Приемът на Lucemyra твърде често може да увеличи риска от сериозни нежелани реакции.

Ако не сте сигурни дали трябва да приемете пропусната доза, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Ако се нуждаете от помощ да си спомните да вземете дозата си Lucemyra навреме, опитайте да използвате напомняне за лекарства. Това може да включва настройка на аларма или изтегляне на приложение за напомняне на телефона ви.

Какво трябва да се направи в случай на предозиране?

Не приемайте повече Lucemyra, отколкото е предписал Вашият лекар, тъй като това може да доведе до вредни ефекти.

Симптоми на предозиране

Симптомите, причинени от предозиране, могат да включват:

 • ниско кръвно налягане
 • бавен сърдечен ритъм
 • сънливост

Какво да направите, в случай че приемете твърде много Lucemyra

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако смятате, че сте приели твърде много Lucemyra. Можете също така да се обадите на 800-222-1222, за да се свържете с Американските центрове за отравяне или да използвате техния онлайн ресурс. Но ако имате тежки симптоми, незабавно се обадете на 911 (или на вашия местен номер за спешна помощ) или отидете до най-близкото спешно отделение.

Lucemyra и оттегляне и зависимост

Ако внезапно спрете приема на Lucemyra, може да изпитате симптоми на отнемане. Тези нежелани реакции могат да възникнат, когато спрете приема на лекарство, от което тялото ви е станало зависимо. (Зависимостта означава, че тялото ви се нуждае от лекарството, за да функционира както обикновено.)

Примерите за симптоми на отнемане включват:

 • диария
 • безпокойство
 • изпотяване
 • втрисане
 • безсъние (проблем със съня)

 • внезапно повишаване на кръвното налягане
 • болка в крайниците

Преди да прекратите лечението с Lucemyra, Вашият лекар ще намали дозата бавно в продължение на 2-4 дни. За да направят това, всеки ден те могат да намалят броя на таблетките, които приемате в дозата си. Това ще продължи, докато спрете напълно Lucemyra. Това постепенно намаляване на дозата може да помогне за намаляване на риска от симптоми на отнемане след спиране на лечението.

Ако имате въпроси относно дозата и схемата на дозиране, за да спрете Lucemyra, говорете с Вашия лекар.

Често задавани въпроси

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно дозировката на Lucemyra.

Подобна ли е дозировката на Lucemyra на дозировката на клонидин?

Не, дозите им са различни. Както Lucemyra (лофексидин), така и клонидин принадлежат към групата на алфа-2 адренергичните агонисти. Но те имат разлики във формите и дозите.

Lucemyra е одобрен за лечение на симптоми на отнемане на опиоиди и се предлага в една концентрация като перорални таблетки.

Някои лекари предписват клонидин за симптоми на отнемане на опиати като употреба извън етикета. (При употреба извън етикета лекарите предписват лекарство за цел, различна от одобрените му употреби.) Клонидин се предлага в няколко форми и силни страни. Формата и дозировката на клонидин зависят от тежестта на Вашето състояние и други фактори.

Вашият лекар ще Ви предпише лекарството и дозировката, която е подходяща за Вас.

За да научите повече за сравнението на тези лекарства, говорете с Вашия лекар.

Колко време отнема Lucemyra да започне да действа?

Lucemyra започва да действа скоро след като приемете първата си доза. Това също зависи от тежестта на вашите симптоми на опиоидна абстиненция и други индивидуални фактори.

Когато почувствате намаляване на симптомите на отнемане, ще знаете, че работи. Вашият лекар може да коригира дозата Ви на Lucemyra, за да отговаря на нуждите Ви. Те също ще ви наблюдават по време на лечението, за да проверят дали лекарството работи за вашето състояние.

Ако имате въпроси относно това какво да очаквате от лечението с Lucemyra, говорете с Вашия лекар.

Какво трябва да попитам моя лекар?

Разделите по-горе описват обичайните дози, предоставени от производителя на лекарства. Ако Вашият лекар Ви препоръча Lucemyra, той ще Ви предпише подходящата за Вас доза.

Не забравяйте, че не трябва да променяте дозата на Lucemyra без препоръката на Вашия лекар. Приемайте Lucemyra точно както е предписано. Говорете с Вашия лекар, ако имате въпроси или притеснения относно текущата Ви дозировка.

Ето няколко примера за въпроси, които може да искате да зададете на Вашия лекар:

 • Тъй като започвам да имам по-малко симптоми на отнемане, можете ли да намалите дозата ми на Lucemyra?
 • Ще изпитам ли повече странични ефекти, ако взема най-високата доза Lucemyra?
 • Ако приемам други лекарства за симптоми на отнемане на опиати, ще имам ли нужда от коригиране на дозата на Lucemyra?

За да научите повече за Lucemyra, вижте тази статия „Lucemyra (лофексидин)“.

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss