Подробности за дозировката на Breztri Aerosphere

Breztri Aerosphere (будезонид/гликопиролат/формотерол фумарат) е лекарство с рецепта, използвано за лечение на ХОББ. Предлага се с инхалаторно устройство за вдишване на лекарството в белите дробове. Вероятно ще го приемате два пъти дневно.

Breztri Aerosphere се предписва на възрастни за поддържащо лечение (контрол) на хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ).

Сред лекарствата за ХОББ, Breztri Aerosphere е вид тройна терапия с три активни съставки. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Тези съставки и групите лекарства, към които принадлежат, са:

 • будезонид, инхалаторен кортикостероид
 • гликопиролат, антихолинергик
 • формотерол фумарат, дългодействащ бета-агонист

Тази статия описва дозировката на Breztri Aerosphere, както и неговата сила и как да го приемате. За да научите повече за Breztri Aerosphere, вижте тази задълбочена статия.

Забележка: Не използвайте Breztri Aerosphere като спасителен инхалатор при внезапни проблеми с дишането или за лечение на астма.

Каква е дозировката на Breztri Aerosphere?

Този раздел описва обичайните дози на Breztri Aerosphere. Продължете да четете, за да научите повече.

Каква е формата на аеросферата Брезтри?

Breztri Aerosphere идва като кутия в инхалаторно устройство. Едно впръскване на устройството доставя 1 впръскване от лекарството в мъгла. Вдишваш мъглата в дробовете си.

Каква е силата на Breztri Aerosphere?

Breztri Aerosphere се предлага в една концентрация, която съдържа следното в 1 впръскване (или спрей):

 • будезонид: 160 микрограма (mcg)
 • гликопиролат: 9 мкг
 • формотерол фумарат: 4,8 mcg

Какви са обичайните дози на Breztri Aerosphere?

Вашият лекар вероятно ще започне с предписване на препоръчаната доза Breztri Aerosphere. Те ще ви наблюдават, за да сте сигурни, че осигурява желания ефект.

Информацията по-долу описва дозировката, която обикновено се предписва или препоръчва. Но не забравяйте да следвате дозировката, предписана от Вашия лекар. Те ще определят най-добрата доза, която да отговаря на вашите нужди.

Дозировка при ХОББ

Обичайната дозировка на Breztri Aerosphere за възрастни с ХОББ е 2 впръсквания (впръсквания) два пъти дневно.

Ако имате въпроси относно дозировката на Breztri Aerosphere, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Приема ли се дългосрочно Breztri Aerosphere?

Да, Breztri Aerosphere обикновено се приема като дългосрочно лечение. Ако вие и вашият лекар прецените, че е безопасно и ефективно за вашето състояние, вероятно ще го приемате дългосрочно.

Как се приема Breztri Aerosphere?

Breztri Aerosphere идва като кутия в инхалаторно устройство. Напръсквате устройството веднъж, за да получите 1 впръскване от лекарството в мъгла. Вдишваш мъглата в дробовете си. Обикновено ще правите 2 впръсквания сутрин и 2 впръсквания вечер.

Преди първата употреба и в определени други моменти ще трябва да подготвите инхалатора си. За да научите как да подготвите и използвате инхалатора си, можете да видите това ръководство или този видеоклип от производителя на лекарства. Вашият лекар или фармацевт също може да Ви покаже как да приемате Breztri Aerosphere.

След дозата на Breztri Aerosphere не забравяйте да изплакнете устата си с вода и след това да я изплюете. Това ще помогне за предотвратяване на орална млечница (гъбична инфекция), която е страничен ефект на Breztri Aerosphere.

За информация относно срока на годност, съхранението и изхвърлянето на Breztri Aerosphere говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Използване на Breztri Aerosphere

За да използвате вашия инхалатор Breztri Aerosphere:

 1. Отстранете капака на мундщука.
 2. Разклатете добре инхалатора.
 3. Издишайте дълбоко и напълно и затворете устните си около мундщука.
 4. Когато започнете да вдишвате бавно, напръскайте 1 впръскване и след това извадете инхалатора от устата си.
 5. Със затворена уста продължете да вдишвате и след това задръжте дъха си за до 10 секунди.

За следващото си всмукване повторете стъпки 2–5.

Достъпни контейнери и етикети за лекарства

Някои аптеки предоставят етикети на лекарства, които:

 • имат голям шрифт
 • използвайте брайл
 • включва код, който можете да сканирате със смартфон, за да промените текста в аудио

Вашият лекар или фармацевт може да препоръча аптеки, които предлагат тези функции за достъпност, ако текущата ви аптека не ги предлага.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Ако пропуснете доза Breztri Aerosphere, вземете я веднага щом се сетите. Но ако е почти време за следващата доза, пропуснете пропуснатата доза и вземете следващата си доза в обичайното време. Не вземайте две дози Breztri Aerosphere (4 впръсквания) наведнъж, за да компенсирате пропуснатата доза.

Ако не сте сигурни дали трябва да приемете пропусната доза, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Ако имате нужда от помощ, за да запомните да вземете дозата си Breztri Aerosphere навреме, опитайте да използвате напомняне за лекарства. Това може да включва настройка на аларма или изтегляне на приложение за напомняне на телефона ви.

Какво трябва да се направи в случай на предозиране?

Не приемайте повече Breztri Aerosphere от предписаното от Вашия лекар, тъй като това може да доведе до вредни ефекти.

Какво да направите, ако приемете твърде много Брезтри Аеросфера

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако смятате, че сте приели твърде много Breztri Aerosphere. Можете също така да се обадите на 800-222-1222, за да се свържете с Американските центрове за отравяне или да използвате техния онлайн ресурс. Но ако имате тежки симптоми, незабавно се обадете на 911 (или на вашия местен номер за спешна помощ) или отидете до най-близкото спешно отделение.

Често задавани въпроси

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно дозировката на Breztri Aerosphere.

Колко впръсквания има в инхалатора Breztri Aerosphere?

Всеки инхалатор Breztri Aerosphere съдържа 120 впръсквания. Това е достатъчно за 30 дни употреба.

Всеки контейнер с Breztri Aerosphere включва брояч, който отчита всяко всмукване. Това ви помага да следите колко лекарства остават.

Обикновено ще приемате 2 впръсквания два пъти дневно за дългосрочно поддържане на ХОББ. Не забравяйте да следвате дозировката, предписана от Вашия лекар.

Ако имате още въпроси, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Дозировката на Breztri Aerosphere подобна ли е на дозировката на Symbicort или Trelegy Ellipta?

Формите и употребите за всяко лекарство са подобни, но всяко има някои разлики.

Breztri Aerosphere, Symbicort (будезонид/формотерол фумарат дихидрат) и Trelegy Ellipta (флутиказон/умеклидиниум/вилантерол) са перорални инхалатори. Всеки от тях е одобрен за дългосрочно поддържащо лечение на ХОББ. Symbicort и Trelegy Ellipta също са одобрени за лечение на астма.

Дозата в mcg за всяко лекарство е различна. Дозите за Breztri Aerosphere и Symbicort обикновено са 2 впръсквания два пъти дневно. Дозировката за Trelegy Ellipta обикновено е 1 впръскване веднъж дневно.

Вашият лекар ще Ви предпише лекарството и дозировката, която е подходяща за Вас. За да научите повече за сравнението на тези лекарства, говорете с Вашия лекар.

Какво трябва да попитам моя лекар?

Разделите по-горе описват обичайната дозировка, предоставена от производителя на лекарства на Breztri Aerosphere. Ако вашият лекар препоръча това лекарство, той ще предпише подходящата за вас доза.

Не забравяйте, че не трябва да променяте дозата на Breztri Aerosphere без препоръка на Вашия лекар. Приемайте Breztri Aerosphere точно както е предписано. Говорете с Вашия лекар, ако имате въпроси или притеснения относно текущата Ви дозировка.

Ето няколко примера за въпроси, които може да искате да зададете на Вашия лекар:

 • Как се сравняват дозите на Breztri Aerosphere и Breo Ellipta?
 • Трябва ли да коригирам дозата на Breztri Aerosphere, ако приемам други лекарства за ХОББ?
 • Ще намалите ли дозата ми, ако изпитам странични ефекти от Breztri Aerosphere?

За да научите повече за Breztri Aerosphere, вижте тези статии:

 • Breztri Aerosphere: За лечение на ХОББ
 • Странични ефекти на Breztri Aerosphere: Какво трябва да знаете
 • Брезтри Аеросфера и цена: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss