Освобождаване от стреса, който води до пламъци

Общ преглед

Болестта на Crohn е болезнено възпалително разстройство на червата. Той причинява възпаление в храносмилателния тракт и може да се появи навсякъде от устата до ануса. Възпалението идва и си отива в цикли. Хората изпитват периоди на ремисия и рецидив за седмици или месеци.

Лечението има за цел да управлява болката и симптомите. Но дори и да се лекувате, вероятно ще изпитате обостряния. Причините за обостряния може да са трудни за установяване, но някои проучвания показват, че стресът е често срещана причина.

Големи събития, които променят живота или ежедневните въпроси, могат да причинят стрес и да доведат до пристъпи. За хората с болестта на Crohn стресът може да окаже още по -голямо влияние върху психическото, емоционалното и физическото здраве.

Някои хора може дори да се вманиачат да се стресират или да се притесняват кога симптомите могат да се появят отново. Това може да засили обострянето на Crohn. Неизбежно води до по -голям стрес, създавайки порочен кръг, който ви поставя в постоянно състояние на тревожност.

Стресът е част от живота на всеки, но научаването да се справяте с него ще ви помогне да държите под контрол болестта на Крон и неговите възпаления.

Прочетете повече: Болестта на Крон »

Управление на стреса

Пристъпите могат да се появят по всяко време. Приемането на стратегии за релаксация ще ви помогне да ги държите под контрол. Ето някои методи за справяне със стреса:

Дишайте дълбоко

Концентрирайте се върху вдишването и издишването. Умишленото ви темпо постепенно ще ви помогне да забавите темпото и да бъдете спокойни. Будистката медитация включва бавно дишане, като същевременно имате предвид дишането си, когато влиза и излиза през ноздрите ви. Можете да използвате тази техника по всяко време и навсякъде.

Биофидбек

Машина за биологична обратна връзка може да ви помогне да научите как да забавите сърдечния ритъм и как да освободите мускулното напрежение. Не след дълго ще можете да постигнете тези постижения без машината. Терапията с биологична обратна връзка се предлага във физиотерапевтичните и медицински центрове и някои болници. Има дори някои устройства, които можете да закупите онлайн.

Прочетете повече: Какво е Biofeedback? »

Размърдай се

Отидете на поход или се разходете из блока. Бързата разходка ще изчисти ума ви, докато тонизира мускулите ви. Белите дробове ще оценят чистия въздух и перспективата ви ще се подобри, когато ендорфините влязат.

Направи поза

Практикувайте йога, за да развиете гъвкавост в тялото и ума си. Той може да помогне за повишаване на имунната ви система, да повиши настроението ви и да регулира дишането, сърдечната честота, кръвното налягане и нивата на хормоните.

Кажете Ом

Медитацията е чудесен начин за облекчаване на стреса и повишаване на вниманието. Медитирайте, за да успокоите безкрайното бърборене на ума си и да се откъснете от притесненията си. Стремежът ви към звука на тишината ще намали нивата на стрес и ще увеличи цялостната ви функционалност. Тялото ви ще ви благодари за възможността да се презаредите. Налични са много приложения, които да ви помогнат по време на медитация.

Да го напишеш

Водете дневник, за да облекчите стреса, като запишете и подредите мислите си. Това е особено полезно, когато се опитвате да вземете решение. Записването на стресори също ги превръща в осезаеми обекти като думи на страница. Това може да извади част от неяснотата и страха от неизвестното.

Техники за визуализация

Визуализирайте ситуации и настройки, които предизвикват спокойствие. Представете си себе си в лодка на река или лежите в открито тревно поле. Почивката в главата ви може да намали нивата на стрес.

Едно често срещано изображение за визуализация е тръстика при бурен вятър. Ако тръстиката беше твърда и чуплива към вятъра, тя щеше да се счупи. Вместо това тръстиката оцелява, защото е гъвкава и се адаптира към промяната. Стремете се да сте тръстика в стресови ситуации.

Outlook

Управлението на стреса е особено важно, ако имате болестта на Crohn. Въпреки че стресът не причинява конкретно болестта на Crohn, той може да доведе до обостряния и рецидив. Контролирането на стреса е един от начините да намалите ефекта на Crohn’s върху живота ви.

Като получите правилното лечение и управлявате нивата на стрес, можете да продължите да живеете здравословно и пълноценно.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss