Опитвате се да направите психоделичен пробив? Има приложение за това

Може ли приложението Trip наистина да разшири ума ви? Взех го за тест драйв, за да разбера.

Паула Даниелс/Гети Имиджис

Работя от вкъщи от 12 март 2020 г. Е, вероятно трябва да кажа „работя“.

Емисиите ми в социалните мрежи са пълни със снимки на пълнички, домашно приготвени хлябове с квас, обяви за промоция на работа и колеги писатели, споделящи нови произведения в публикации, в които винаги са мечтали да бъдат публикувани.

аз? Работя с около 40 процента капацитет, изплъзвам се в дългове, трудно се концентрирам и се чувствам тревожен, тъй като броят на случаите на COVID-19 продължава да нараства всеки ден.

Не съм в дълбока депресия, но само защото медитирам всеки ден, приемам витамин D и B12, практикувам йога и виртуално говоря с терапевт веднъж на всеки 2 месеца.

определено съм не убивайки го по всякакъв начин.

Така че нямаше как да не съм любопитен относно Trip, ново приложение на Field Trip Health, което отваря верига от клиники за психеделична терапия в Съединените щати и Канада.

Стартирано през септември, приложението е предназначено да поддържа психонавта у дома при пътуване, подхранвано от псилоцибинови гъби, LSD, кетамин или други психеделици за подобряване на психичното здраве.

Тъй като зимата се промъкна и накара да се мотаят на открито с приятели по-малко и по-далеч, реших да опитам приложението. Ето какво се случи.

Healthline не одобрява незаконната употреба на каквито и да е вещества. Въпреки това вярваме в предоставянето на достъпна и точна информация, която да помогне на читателите да вземат информирани решения.

Подготовката

Пуша канабис вечер, за да се успокоя, но не съм пил макродоза от „вълшебни“ гъби — между 2–5 грама — от около десетилетие, и то с приятели на парти.

Все пак пробвах някои микродози през лятото. Спомняйки си как косата на майка ми сякаш излъчваше нежни струйки дим и колко трудно ми беше да поддържам хладнокръвие с тази малка доза, си помислих, че 1 грам златни гъби учител (в шоколадова форма) ще ми е достатъчно, за да пътувам безопасно , и ефективно да тествате приложението Trip.

Наред с много полезна литература за това как да се подготвите за психеделично пътуване, как да се справите с лошото и как смислено да обработите преживяването след това, приложението има няколко функции, предназначени да ви подобрят или подкрепят, докато пътувате.

„Trip съчетава съвременните разбирания за невронауката и психологията с мъдростта на опитни практикуващи в медитацията, дишането и самоизследването“, се казва в съобщение за пресата на приложението.

„Той поддържа потребителите с настройка на намеренията, проследяване на настроението, водено дневникиране и интеграция, както и персонализирана музика, която е научно проектирана, за да ви помогне през емоциите, свързани с различни намерения“, се казва в съобщението за пресата.

Звучи сериозно и научно. Но също така ме кара да се чудя дали някой, който е направил това приложение, някога е опитвал гъби преди.

Настройване на атмосферата

След като посочи, че съм на път да предприема ново пътуване (известно още преди наркотиците), приложението ме подканва да вдишам дълбоко и след това да издишам дълбоко, с анимирана графика на синьо небе на заден план.

След това пита: „Как се чувстваш в момента?“

Има пет избора:

 • много по-добре от обикновено
 • по-добре от обикновено
 • както обикновено
 • по-лошо от обикновено
 • много по-зле от обикновено

Избирам „по-лошо от обикновено“ и след това ме подканват да назова емоцията. „Страхувам се“, пиша аз, чудейки се как тежестта на пандемията и отсъствието на приятели ще направят това приключение с гъби различно от всяко друго.

„Какво е вашето намерение за това пътуване?“ приложението пита, с шест опции:

 • да открием
 • да порасне
 • лекувам
 • да обработвам
 • да се трансформира
 • персонализирано намерение по мой избор

„Да растем“, избирам аз, чувствайки, че в крайна сметка това е повече за създаване на съдържание, отколкото за самообслужване.

„Как се надяваш да пораснеш?“ след това пита, докато лилава планинска верига се плъзга на заден план. „Чрез учене чрез опит“, пиша аз.

„Какъв тип пътуване предприемате?“ пита и аз просто го наричам „Гъба“. След това „Колко далеч искате да стигнете?“

Има три опции:

 • светлина
 • умерено
 • Дълбок

Избирам умерено.

След това приложението предлага пет музикални опции, всички създадени от AI компания, наречена LUCID, Inc., която е предназначена да поддържа психичното здраве.

Той препоръчва „Transcendence“, ню-ейдж звуков пейзаж с чуруликане на птици на заден план. Казват, че най-добре е в съответствие с намерението ми да се развивам.

Другите опции включват „Освобождение“, „Връзка“, „Валентност“ и „Триумф“, но е трудно да се направи разлика между тях. Всички те звучат като музика, която съм чувал в минералните извори, само с малко повече звук на пиано тук или повече от мек звук на китара там.

Отивам с препоръчания „Transcendence“ и накрая натискам бутона „Начало на пътуването“ и екранът на приложението се превръща в анимирана, въздушна снимка на дълга река.

В средата има бутон, който казва „Запишете мисъл“, където предполагам, че мога да го направя. „Transcendence“ се възпроизвежда във фонов режим.

Пътуването

Въпреки че натиснах „Begin Trip“, тялото ми все още не е обработило псилоцибина; Не чувствам нищо. Затова решавам да спра музиката на пауза и да оставя телефона си, докато не го направят.

Седейки до коледната елха с котката в скута ми, зрението ми се поклаща и ми става по-леко. Наркотиците се намесват и то доста силно — толкова много, че бързо започвам да търся в Google „1 грам златни учителски гъби“, за да се уверя, че не съм прекалил.

Според звуците, хората приемат двойна или тройна доза, която съм приел за тази цел.

Много се радвам — когато светлините на дървото започват да се вълнуват и козината на моята котка започва да се движи като прерийни пасища на вятъра — че не съм погълнал нищо близо до това.

Поглеждам назад към телефона си и този път приложението изглежда много по-трудно за използване. Опитвам се и не успявам да натисна бутона за възпроизвеждане на „Трансценденция“ няколко пъти, защото двигателните ми умения вече са увредени, но успявам отново.

Едва мога да гледам анимацията на реката при изгрев на моя екран. Чувствам се гаден – просто има твърде много движение, което се случва там, но също така не се случва нищо, което да ме заинтригува. Много по-впечатлен съм от коледната елха и за момент обмислям да започна култ, посветен на новия ми господар, това дърво.

Спомням си, че трябва да записвам мисли в приложението и треперещо да се опитвам да натисна червения бутон за тази цел. Но е толкова трудно, когато съм такъв. Не знам дали го правя правилно и се смея как това на пръв поглед елементарно нещо е станало толкова трудно под влиянието на психеделиците. Намирам химикалка и записвам „култ към коледната елха“. Това терапия ли е?

„Transcendence“ също промени тона си, придобивайки непоносима атмосфера на съдния ден, която го кара да се чувства сякаш нещо много лошо ще се случи. Аз също го изключвам и играя Лора Марлинг, чиито фолк психеделия звуци се чувстват топли и успокояващи по по-човешки начин.

През следващите няколко часа мислех за много неща и както очаквах, тежестта на пандемията обви преживяването с известна тъмнина.

Но също така се зарадвах на мисълта, че вероятно ще напиша задоволително отрицателен поглед върху приложението Trip и си представих, че остро ще препоръчвам на хората да изживеят природата и вместо това да пускат любима музика.

Но се почувствах различно, когато размишлявах върху приложението на следващия ден.

Последиците

В най-добрия случай Trip представя амбициозните психонавти със солиден контролен списък от съображения, преди да се впуснат в терапевтично психеделично пътуване.

Мисленето за атмосферата, определянето на намерения, воденето на дневник и наблюдението на емоциите ви преди и след пътуване са добри идеи, за които не бях мислил сериозно преди.

И литературата в приложението е наистина полезна.

Но в най-лошия случай това е маркетингов инструмент за компания, която се бори да отвори клиники в решаващ момент от своите бизнес планове – планове, които са били изхвърлени от курса поради COVID-19.

И след моето пътуване — което мнозина биха помислили за по-леката страна — не мога да предупредя достатъчно новите потребители: психоделиците променят съзнанието и ви отвеждат както на светли, така и на тъмни емоционални места.

Ако решите да опитате домашна психоделична терапия, първо четете много и помислете да имате приятел с вас лично или от разстояние.

Въпреки че Trip не може да замени истинската психоделична терапия под професионален надзор, тя предлага добра основа за умишлено спъване, особено ако сте нов с психеделиците.


Кейт Робъртсън е базирана в Торонто редактор и писателка, която се фокусира върху наркотиците, предимно канабиса, от 2017 г. Публикувана е в The Guardian, списание Maclean’s, Globe and Mail, Leafly и др. Намерете я в @katierowboat.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss