Обезщетения за инвалидност при Хидраденит Супуратива

Може да имате право на обезщетения за инвалидност, ако имате тежък гноен хидраденит, който ви пречи да работите.

Hidradenitis suppurativa (HS) е хронично, болезнено състояние на кожата, което произтича от вашите апокринни жлези, които са потни жлези. Понякога наричан акне инверсус, HS причинява бучки под кожата ви, които изглеждат като тежки лезии от акне.

В някои случаи симптомите на HS могат да попречат на ежедневните ви дейности, включително работа. Като такава Администрацията за социално осигуряване (SSA) може да разгледа тежки случаи на HS за обезщетения за инвалидност.

Научете повече за това на какви обезщетения за инвалидност може да отговаряте, ако имате HS, включително изискванията, които държавните агенции ще вземат предвид, когато оценяват вашата кандидатура.

Хидраденит супуратива квалифицира ли се като увреждане?

За да се квалифицира за федерални обезщетения за инвалидност, SSA разглежда случаи, при които HS е причинил обширни и тежки симптоми в продължение на най-малко 3 месеца въпреки лечението в следните области:

 • двете подмишници
 • двете страни на областта на слабините
 • перинеума

Агенцията също ще се нуждае от подробна информация за вашия опит с HS. Част от тази информация включва документи, които показват:

 • когато сте били диагностицирани
 • степента и местоположението на вашите лезии
 • тежестта на ХС лезиите
 • лечения, които сте опитвали или използвате в момента, като лекарства или инжекции

 • перспектива от вашия лекар

Какви видове обезщетения са налични?

SSA предлага обезщетения чрез програмата за социално осигуряване за инвалидност (SSDI) или програмата за допълнителен осигурителен доход (SSI).

Има ключови разлики между SSDI и SSI. При SSDI обезщетенията се предоставят въз основа на вашите предишни доходи или на вашия съпруг или лице, което се грижи за вас. Той е предназначен да компенсира загубените приходи от работа.

SSI е предназначен за хора с малък или никакъв редовен доход. В зависимост от това къде живеете, може също да се класирате за SSI на щатско ниво в допълнение към вашите федерални обезщетения. Тези редовни плащания ви помагат да плащате за наем и медицински сметки. Може да получите допълнителна помощ, която да ви помогне да заплатите храната.

Друга програма, която трябва да разгледате, е Medicaid. Medicaid е здравноосигурително покритие за хора с ограничени доходи.

Как гноен хидраденит може да повлияе на работоспособността ви

Лезиите от HS са изключително нежни и болезнени. Те също могат да се отворят и образуват белези. ХС най-често се развива в области, където кожата се трие в кожата.

Най-честите области, в които се развиват бучки на HS, включват подмишниците, слабините и вътрешната част на бедрата. Те могат да се развият и на корема, под гърдите или в перинеума, който е областта между ануса и гениталиите.

В зависимост от тяхното местоположение и тежест, HS лезиите могат да затруднят ходенето, навеждането или придвижването по време на работа. Дори работата на бюро може да бъде трудна, ако изпитвате болка, докато седите или пишете.

Бележка относно частната застраховка за инвалидност

Частната застраховка за инвалидност е отделна програма от социалните обезщетения. Тази застраховка се плаща предварително чрез месечни премии, на индивидуална основа или като част от пакета от обезщетения на вашия работодател. И в двата случая първо трябва да подадете иск.

Може да е по-бързо да получите достъп до обезщетения за частна застраховка за инвалидност, тъй като вече ще сте платили в програмата. Плащанията обаче обикновено са временни. Но е възможно да получавате обезщетения както от частна застраховка за инвалидност, така и от социално осигуряване.

Беше ли Ви полезно?

Обширните HS абсцеси може също да изискват да можете да сменяте превръзките няколко пъти на ден, за да се справите с раните, да намалите дренажа и да намалите риска от инфекция. Това може да доведе до нужда от чести почивки, които могат да нарушат работния ви ден.

Социалното осигуряване също ще разгледа честотата на вашите обостряния на HS. Ако се установи, че вашето състояние ограничава доходоносната работа или ограничава способността ви да работите за 12 месеца, може да бъдете разгледани за обезщетения за инвалидност.

Какво ви е необходимо, за да кандидатствате за инвалидност?

За да кандидатствате за инвалидност за HS или други условия, SSA изисква следните документи:

 • вашият акт за раждане
 • вашата карта за социално осигуряване
 • доказателство за гражданство (ако не сте родени в Съединените щати)
 • данъчна информация, като вашите формуляри W-2 или 1099 или данъчни записи за самостоятелна заетост
 • доказателство за изплатени обезщетения на работника
 • копия от скорошни медицински досиета, резултати от тестове или лекарски бележки

Вие също ще трябва да предоставите допълнителна информация, която може да помогне на социалното осигуряване при обработката на вашето заявление, като например:

 • информация за контакт на всички лекари, които посещавате
 • информация за контакт на роднина или приятел, който може да удостовери вашата HS
 • подробности за лекарствата, които приемате
 • вашата трудова история, включително информация, която датира от последните 15 години (само до 5 работни места)

Кандидатстването за инвалидност онлайн е най-бързият начин да стартирате молбата си и не е необходимо да си уговаряте среща. Въпреки това, ако предпочитате, можете да кандидатствате лично в местния офис на SSA.

За вкъщи

 • Може да успеете да получите обезщетения за инвалидност, ако имате тежък HS, който ви пречи да работите.
 • За да се класирате, ще ви е необходима документация от здравни специалисти.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss