Мидодрин и цена: Какво трябва да знаете

Midodrine е генерично лекарство с рецепта, което лекува внезапни спадове на кръвното налягане при изправяне. Цената на Midodrine може да зависи от фактори, включително вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва midodrine?

Цената, която плащате за мидодрин, може да варира. За да разберете колко ще платите за мидодрин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Midodrine купони и спестявания

За да спестите пари от рецептата си за мидодрин, разгледайте тези купони на Optum Perks.

Спестете от midodrine с Optum Perks

Спестете до 80% без да използвате застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

5 mg мидодрин (90 таблетки)

Реклама

Спестете от midodrine

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека и незабавно спестете, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за използване при презареждане.

най-добра цена

87%

Спестявания

Walmart

26,26 долара

на дребно 218 долара

74%

Спестявания

Walgreens

55,52 долара

на дребно 218 долара

74%

Спестявания

Цел (CVS)

55,64 долара

на дребно 218 долара

74%

Спестявания

CVS Аптека

55,64 долара

на дребно 218 долара

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Мидодрин предлага ли се като марково лекарство?

Midodrine идва само като генерично лекарство. Понастоящем не се предлага във версия с търговска марка. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активната съставка в марково лекарство, но има тенденция да струва по-малко. (Активната съставка е това, което кара лекарството да работи.) Midodrine се основава на Orvaten, който вече не се предлага.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате мидодрин дългосрочно, може да успеете да намалите разходите си по следния начин:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на мидодрин, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка на мидодрин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Мога ли да получа помощ за плащането на midodrine?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за midodrine или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и мидодрина

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Midodrine и цената.

Мидодрин 2,5 mg струва ли по-малко от мидодрин 5 mg?

Цената на различните концентрации на мидодрин може да варира. Midodrine се предлага в три силни страни:

 • 2,5 милиграма (mg)
 • 5 мг
 • 10 мг

Таблетката от 5 mg може да струва повече от таблетката от 2,5 mg. Общата цена, която ще платите за midodrine също зависи от количеството, което ви е предписано (като 30-дневна или 90-дневна доставка). За да разберете разликата в цената между всяка сила на midodrine, говорете с вашия фармацевт.

Колко струва midodrine без застраховка?

Цената на midodrine без застраховка зависи от няколко фактора. Но цената ви вероятно ще бъде по-висока без застраховка. Вашата цена за midodrine може да зависи от фактори като:

 • вашата доза
 • дали отговаряте на условията за някакви спестовни програми
 • аптеката, която използвате
 • дневната доставка на лекарства, които получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)

За да разберете точната цена на мидодрин без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Може също да искате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените.

Можете също да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителни цени за midodrine, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие midodrine. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят midodrine по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако midodrine изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали midodrine изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на мидодрин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената на две таблетки мидодрин от 2,5 милиграма (mg) по-висока ли е от цената на една таблетка от 5 mg?
 • Мога ли да приемам мидодрин само когато е необходимо, за да намаля разходите си за лекарството?
 • Мидодрин покрива ли се от моя план Medicare?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss