Метилпреднизолон и цена: Какво трябва да знаете

Метилпреднизолон е генерично лекарство с рецепта, използвано за лечение на много състояния чрез намаляване на възпалението или потискане на имунната система. Цената на лекарството може да зависи от фактори като вашата доза и дали имате здравна застраховка.

Колко струва метилпреднизолон?

Цената, която плащате за метилпреднизолон, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате. Това също ще зависи от това колко трябва да платите за посещение в болница или офис с Вашия лекар, за да получите метилпреднизолон.

За да разберете колко ще платите за това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Метилпреднизолон купони и спестявания

За да спестите пари от рецептата си за метилпреднизолон, разгледайте тези купони на Optum Perks. (Забележка: Купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.)

Спестете от рецептата си за метилпреднизолон

Спестете от метилпреднизолон без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

4 mg метилпреднизолон (21 таблетки)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се метилпреднизолон като марково лекарство?

Метилпреднизолон е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Метилпреднизолон се предлага в маркови версии, наречени Medrol, Depo-Medrol и Solu-Medrol. За да разберете как се сравняват разходите за тези лекарства и метилпреднизолон, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е предписан метилпреднизолон и се интересувате от приема или получаването на Medrol, Depo-Medrol или Solu-Medrol вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да препоръчат използването на една версия вместо останалите. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да не покрива всички версии на това лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате метилпреднизолон дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство: Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на метилпреднизолон, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от 90-дневна доставка на метилпреднизолон, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство: Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите за метилпреднизолон. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на метилпреднизолон чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за заплащане на метилпреднизолон?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за метилпреднизолон или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Често задавани въпроси относно цената и метилпреднизолона

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно метилпреднизолон и цената.

Колко струва метилпреднизолон без застраховка?

Цената на метилпреднизолон без застраховка зависи от няколко фактора. Но като цяло цената ви ще бъде по-висока без застраховка.

Вашата цена за това лекарство може да зависи от фактори като:

 • Вашият план за лечение и дозировка
 • дали отговаряте на изискванията и кандидатствате за някакви спестовни програми
 • формата на лекарството, което ви е предписано
 • аптеката, която използвате
 • доставката на лекарства, които получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • където получавате дозата си инжекционен метилпреднизолон (ако е приложимо), като например в болница, лекарски кабинет или клиника

За да разберете точната цена на метилпреднизолон без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Може да поискате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените.

Можете също да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителна цена за метилпреднизолон, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Medicare покрива ли метилпреднизолон?

Възможно е. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за метилпреднизолон, обадете се на вашия доставчик на плана. Има много видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от предимствата на вашия конкретен план.

Вашата крайна цена може също да зависи от цената за получаване на метилпреднизолон в болница, лекарски кабинет или клиника.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие метилпреднизолон. (Вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на метилпреднизолон, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие метилпреднизолон.

Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят метилпреднизолон по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако метилпреднизолон изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали метилпреднизолон изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на метилпреднизолон, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за метилпреднизолон.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Мога ли да ми предпишат най-евтината форма на метилпреднизолон?
 • Колко време ще трябва да планирам да платя за лечението си с това лекарство?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя метилпреднизолон?

За да научите повече за метилпреднизолон, вижте тези статии:

 • Метилпреднизолон, перорална таблетка
 • Странични ефекти на метилпреднизолон орална таблетка

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss