Луразидон (Latuda) и цена: Какво трябва да знаете

Lurasidone е генерична таблетка с рецепта, използвана за лечение на шизофрения и депресия, причинени от биполярно разстройство. Цената на Lurasidone може да зависи от фактори като вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва луразидон?

Цената, която плащате за луразидон, може да варира. За да разберете колко ще платите за това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Lurasidone купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за луразидон, разгледайте тези купони на Optum Perks. (Забележка: Купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.)

Спестете от вашата рецепта за луразидон

Спестете от луразидон без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

120 mg луразидон (15 таблетки)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се луразидон като марково лекарство?

Луразидон е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Lurasidone се предлага във версия с марка, наречена Latuda. За да разберете как се сравняват разходите за Latuda и lurasidone, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застрахователна програма.

Ако Ви е предписан луразидон и се интересувате да приемате Latuda вместо това, говорете с Вашия лекар. Те могат да ви препоръчат да вземете една версия вместо друга. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате луразидон дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство: Може да успеете да получите 90-дневен запас от луразидон, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на лекарството. Ако се интересувате от 90-дневна доставка на луразидон, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство: Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за луразидон. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на луразидон?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за луразидон или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и луразидон

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно луразидон и цената.

Каква е цената на луразидон със застраховка срещу без застраховка?

Цената на луразидон със застраховка спрямо без застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора.

Факторите, които могат да повлияят на цената на луразидон без застраховка, включват:

 • вашия план за лечение и дозировката на лекарството
 • аптеката, която използвате
 • количеството луразидон, което получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • всички спестовни програми, за които отговаряте на условията и за които кандидатствате

Същите фактори влияят върху цената на лекарството, ако плащате чрез застраховка. Но вашите разходи със застраховка може също да зависят от:

 • предимствата на вашия индивидуален план
 • всички изисквания за предварително разрешение за вашия план (вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация)

За да научите повече за вашите разходи със и без застраховка, консултирайте се с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Независимо дали имате застраховка или не, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозна цена за луразидон, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Medicare покрива ли луразидон?

Възможно е. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за луразидон, обадете се на вашия доставчик на плана. Има много видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие зависят от предимствата на вашия конкретен план.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие луразидон. (Вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на луразидон, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие луразидон. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят луразидон по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако луразидон изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали луразидон изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на луразидон, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за луразидон.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената ми за луразидон ще се основава ли на състоянието, за което го лекувам?
 • Ще бъде ли дневната ми цена по-ниска, ако получа по-голямо количество луразидон?
 • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя лекарствата?

За да научите повече за Latuda (фирмената версия на луразидон), вижте тези статии:

 • Всичко за Latuda
 • Странични ефекти на Latuda: Какво трябва да знаете
 • Взаимодействия с Latuda: алкохол, лекарства и други
 • Всичко за дозировката на Latuda
 • Latuda срещу Abilify: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss