Как един щурмовак почете битката на жена си с рака

Днес един човек завършва около 600 мили пеша от Сан Франциско до Сан Диего… облечен като щурмовак. И макар да си мислите, че всичко е за забавление, това не може да бъде по-далеч от истината.

Кевин Дойл направи пътуването в чест на съпругата си Айлин Шиге Дойл, артист и запален фен на „Междузвездни войни“, която почина от рак на панкреаса през ноември 2012 г. Той също така се опитва да събере средства за благотворителна организация, която създаде на нейно име, Малките ангелчета на Айлин.

Организацията планира да организира уроци по изкуство в детските болници за деца, които в момента се борят с рака. Те също така ще даряват книги, одеяла и играчки, заедно с произведения на изкуството на Айлин и ще организират посещения на хора, облечени като супергерои и герои от „Междузвездни войни“.

„Надявам се, че тази разходка ще ми помогне да се излекувам и да дам цел на живота си, като споделя духа на Айлин чрез нейните произведения на изкуството с деца, борещи се с рака, и ще вложи малко слънце в живота им“, написа Дойл на страницата си в Crowdrise.

Айлин беше диагностицирана за първи път с рак преди години. „В продължение на 12 месеца тя наричаше болница Abbott Northwestern своя дом, страдайки от дни на лечение, което почти я уби, само за да го повтаря отново и отново, докато накрая не го победи“, пише Дойл в Crowdrise. „Айлин продължи с надежда и семейство, докато живееше всеки ден, без да се обръща назад, живеейки в момента с нов живот пред себе си.“

Как се отнасят жените, живеещи с рак, към думата „воин“?

Айлин беше повторно диагностицирана с метастатичен аденокарцином през 2011 г. и почина 13 месеца по-късно.

Дойл започна разходката си на 6 юни в известното ранчо Оби-Уан в Петалума, Калифорния, където се намира най-голямата колекция от сувенири от „Междузвездни войни“ в света. Разхождайки се между 20 и 45 мили на ден, днес той е готов да достигне Comic-Con в Сан Диего, една от най-големите конвенции за научна фантастика и комикси на планетата.

По пътя му бяха предложени места за настаняване от 501-ви легион, доброволческа общност от костюмирани ентусиасти на „Междузвездни войни“.

„Получавам хора, които идват при мен, които се борят с рак или са преживели рак, хора и техните семейства и те просто искат да говорят с мен и да ми благодарят за повишаване на осведомеността“, каза Дойл пред The ​​Coast News.

„За мен просто вървя, за да почета жена си, но тогава хората се събират и го правят наистина специално. И те го правят лично за тях, което не бях отчел – хората ще ме приемат по този начин.”

Научете повече за фондация Eileen’s Little Angels Foundation тук.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss