Какво да очаквате от вампирско повдигане на гърдите (VBL)

Какво е повдигане на бюст на вампир?

VBL се предлага на пазара като нехирургична форма на уголемяване на бюста.

За разлика от традиционното повдигане на гърдите – което разчита на разрези – VBL разчита на инжекции с богата на тромбоцити плазма (PRP), за да създаде малко по-пълен и стегнат бюст.

Заинтригуван? Прочетете, за да научите повече за това как се прави, дали е покрито от застраховка, какво да очаквате от възстановяването и др.

Кой може да получи тази процедура?

VBL може да е подходящ за вас, ако търсите леко повдигане – подобно на това, което може да осигури сутиен за лицеви опори – и предпочитате по-малко инвазивен подход към увеличаването.

Въпреки това, определянето на очакванията е от ключово значение. VBL няма да:

 • добавете чаша с размер към бюста си
 • създаване на нова форма на гърдите
 • премахване на увисване

По-скоро VBL може:

 • създават вид на по-пълни и стегнати гърди
 • минимизиране на появата на бръчки, белези и стрии
 • подобряване на кръвообращението

Може да не отговаряте на условията за тази процедура, ако:

 • имат анамнеза за рак на гърдата или предразположение към рак на гърдата
 • са бременни
 • кърмят

Колко струва?

PRP инжекциите, използвани за вампирски лифтинг на лице, струват около $1125 за всяко лечение.

Трябва да очаквате подобни, ако не и малко по-високи, разходи за VBL, тъй като броят на инжекциите определя общите разходи.

Някои оценки ценят VBL от 1500 до 2000 долара.

Тъй като VBL е козметична процедура, застраховката няма да я покрие. Въпреки това, вашият доставчик може да предложи промоционално финансиране или други планове за плащане, за да помогне за компенсиране на разходите.

Как да изберем доставчик

Въпреки че VBL не са хирургична процедура, те често се извършват от козметични хирурзи. Някои дерматолози и гинеколози също могат да бъдат обучени за тази процедура.

Добра идея е да си уговорите среща с няколко потенциални доставчици, за да можете да направите своя собствена оценка. Не искате да разчитате само на уеб рецензии.

Не забравяйте да поискате да видите портфолиото на всеки доставчик. Това може да ви помогне да видите как изглежда тяхната работа, както и да идентифицирате резултатите, към които се стремите.

Как се приготвя

След като изберете доставчик, ще имате среща за консултация, за да обсъдите какво следва.

По време на назначаването ви трябва да очаквате вашият доставчик:

 • прегледайте гърдите си
 • слушайте вашите естетически притеснения
 • попитайте за пълната си медицинска история

Ако вашият доставчик прецени, че отговаряте на условията за VBL, той ще ви обясни процедурата. Заедно ще решите дали VBL може да осигури резултатите, които търсите.

Ако искате да продължите напред с процедурата, вашият доставчик ще насрочи дата за вашия VBL. Техният офис също ще предостави информация как да се подготвите за вашата среща.

Това може да включва:

 • избягване на някои лекарства, като аспирин и ибупрофен, една седмица преди назначаването
 • премахване на всички бижута от тялото в деня на процедурата
 • носенето на удобно, широко облекло в деня на процедурата

Какво да очаквате по време на процедурата

VBL е доста проста процедура. Вероятно ще отнеме само 20 минути, за да завършите. Очаквайте обаче общата среща да отнеме около час.

Когато пристигнете, вашата медицинска сестра ще:

 1. Помолете да се преоблечете в болнична рокля. Ще бъдете помолени да премахнете сутиена, но можете да запазите бельото си.
 2. Нанесете обезболяващ крем върху гърдите си.

Докато обезболяващият крем влиза, вашият доставчик ще подготви PRP инжекциите. Да го направя:

 1. Те ще вземат проба от кръвта ви, обикновено от ръката ви.
 2. Кръвта ще бъде поставена в машина за центрофуга, за да помогне за изтеглянето на PRP и отделянето му от другите компоненти на кръвта ви, като червените кръвни клетки.

Вашият доставчик може също да комбинира PRP разтвора с хиалуронова киселина, за да помогне за укрепване на зоната още повече. Всичко зависи от резултатите, които търсите.

Когато гърдите ви са изтръпнали (около 30 минути след нанасяне на крема), вашият доставчик ще инжектира разтвора в гърдите ви.

Някои доставчици комбинират VBL с microneedling за оптимални резултати.

Възможни рискове и усложнения

Може да почувствате лека болка по време на процеса на вземане на кръв и инжектиране. Процедурата обикновено не причинява значителен дискомфорт.

Основателите на техниката твърдят, че тъй като VBL е неинвазивен, той е по-безопасен от традиционното повдигане или импланти. Всички операции крият риск от инфекция, белези и други усложнения.

Тъй като това е сравнително нова и експериментална процедура, няма данни, документиращи дългосрочните ефекти върху гръдната тъкан и как инжекциите могат да повлияят на мамограмите или риска от рак на гърдата.

Какво да очаквате по време на възстановяване

VBL е неинвазивна процедура, така че не е необходимо време за възстановяване. Възможно е да се появят синини и подуване, но ще преминат след няколко дни.

Повечето хора могат да се върнат към обичайните си дейности веднага след назначаването им.

Каква е перспективата?

Кожата ви ще реагира на „нараняванията“, причинени от инжекциите, като създава нови тъкани. Трябва да забележите постепенни промени в тона и текстурата на гърдите през следващите месеци.

Трябва да видите пълните резултати в рамките на три месеца. Според официалния уебсайт на VBL тези резултати трябва да продължат до две години.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss