Истински истории за менопаузата: Хайди Хюстън, директор на „Hot Flash Havoc“

Преди да осъзнаете, че преминавате през менопаузата, какви симптоми сте имали?

Болките в ставите в глезените и бедрата ме боляха толкова силно, че беше трудно да ходя сутрин. Имах и главоболие, сухота в очите, депресия и промени в настроението, при които от щастлив станах ядосан. Качих 40 килограма за кратък период от време, а след това качих още 20 килограма! Винаги съм имал нисък холестерол и изведнъж се стрелна нагоре.

Кога разбрахте, че преминавате през менопаузата?

За три години отидох при шест лекари и една клиника и никой от тях не предполага, че може би ще преживея менопаузата. Всеки от тях обаче искаше да лекува индивидуалните ми симптоми с рецепти.

Всъщност именно заради последния лекар направих документалния филм „Hot Flash Havoc“. Исках да покажа на обикновените жени правилна информация за менопаузата, ако не могат да получат това, което търсят чрез своите лекари.

Какъв е животът ти сега?

Един от моите лекари ме попита дали планирам да имам още деца. Когато му казах, че не съм, той ми каза, че иска да спре менструацията, която е „принудителна“ менопауза. Животът ми се промени за една нощ и се превърна в кошмар за три години.

Когато най -накрая намерих лекар, който разбираше по -добре какво се случва, тя ме върна в перименопаузата и все още балансирам живота си чрез хормони.

Лекарят ми каза, че всички симптоми, които имах, са показателни за хормонално изчерпване и могат да бъдат отстранени. Тя ми постави естроген и прогестерон и в рамките на три дни започнах да се чувствам като човека, който бях преди три години. В рамките на 10 дни всички болки в ставите, депресия, промени в настроението и сърцебиене изчезнаха.

В рамките на 60 дни холестеролът ми се понижи с 20 или 30 пункта. Вече нямах главоболие, чувствах се добре и умората ми беше изчезнала. Днес все още остарявам, но се чувствам добре.

Какви бяха някои от положителните аспекти на преминаването през менопаузата?

Най -положителната част беше, че успях да направя филма „Hot Flash Havoc“. Искахме да обучим жените, мъжете и лекарите за реалните факти около перименопаузата и менопаузата. Повечето жени не осъзнават, че перименопаузата често започва на 35. Трябва да обучим жените, така че да не им се предписва просто поредно лекарство за всеки симптом, който изпитват.

Има ли нещо, което ви липсва в менструацията?

Ще се радвам, ако менструацията ми спре напълно, но така или иначе всичко е наред. Мисля, че медиите са изпратили съобщение до жените, че ако спрат менструацията, те са безполезни. Жените трябва да осъзнаят, че тяхното „второ действие“ е време за промяна по отношение на децата, семейството, творчеството, осъзнаването на страстите и подобряването на взаимоотношенията.

Разкажете ни за важен момент от вашето пътуване през менопаузата.

След като най-после видях лекаря, се върнах у дома при 13-годишния си син. Пет дни по -късно той ми каза: „Мамо, не знам къде си била, но се радвам, че се върна.“

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss