Ето какво е необходимо, за да бъдете родител с хранителна алергия

Хранителните алергии са голямо предизвикателство за много деца и като родител вие сте техният най-важен защитник и защитник. Пазенето на детето ви от вреди, причинени от храна, е безкрайна работа, голяма част от която понякога може да остане без кредит. Като родител на дете с хранителни алергии и с говорни увреждания, осъзнаването, че не мога да бъда там всяка минута от деня, прави перспективата още по -плашеща.

Нормално е да се притеснявате за хранителните алергии на детето си, но има стъпки, които можете да предприемете, за да увеличите знанията и компетентността си.

1. Приемане

Първата стъпка е да приемете хранителните алергии на вашето дете и да ги прегърнете, без да карате детето си да се чувства изолирано. Според Национален институт по алергия и инфекциозни болести, едно на всеки 20 деца на възраст до 5 години има поне една хранителна алергия. По неизвестни причини хранителните алергии стават все по -чести при децата, така че никой от вас не е сам.

2. Търпение

Може да ви се стори абсурдно да мислите, че един родител може да загуби хладнокръвие поради хранителни алергии – тоест докато сами не станете родител на хранителна алергия. Между държането на детето ви далеч от виновниците и осигуряването на усещане за нормалност, пропуските могат лесно да ви оставят разочаровани. Всеки ден отделете няколко минути за себе си, независимо дали става дума за тиха медитация, четене на книга или къпане.

3. Творчество

Вашето дете може да е алергично към пшеница, яйца, ядки или дори няколко от тези храни наведнъж. Това може да направи планирането на ястия разочароващо, особено ако само един от вас е алергичен. Най -успешните родители с хранителни алергии правят своето изследване и проявяват креативност към храненията, които ще зарадват всички. Потърсете готварска книга, специфична за хранителни алергии, за малко вдъхновение!

4. Осъзнаване

Освен превантивните техники, родителите на хранителни алергии също трябва да знаят признаците на реакция. Леките симптоми на много хранителни алергии включват обриви, подуване, виене на свят и коремна болка. Животозастрашаващата анафилаксия може да причини задух и безсъзнание. Познаването на симптомите може да означава разликата между живот и смърт.

5. Участие

Не можете да бъдете с детето си всяка секунда от деня. Но можете да предприемете стъпки, за да сте сигурни, че сте замесени, дори когато не сте наоколо. Първо, уверете се, че всеки възрастен, който е в контакт с вашето дете, е в крак с алергията си, плюс признаците и симптомите на реакция. Това включва, но не се ограничава до: учители, училищни медицински сестри, роднини, приятели, съседи и родителите на приятелите на вашето дете.

6. Сила

Всяка година 300 000 деца под 18 -годишна възраст се отвеждат в болница чрез линейка поради хранителни алергии. Чакайки в болницата, нормално е да искаш да се счупиш точно тогава и там. Но е важно да останете силни, за да можете да осигурите подкрепа и комфорт на детето си.

7. Безмилостно образование

Като родител на дете с хранителни алергии, знаете, че образованието за състоянието не спира в момента на поставяне на диагнозата. Може дори да сте прекарали няколко безсънни нощи в проучване как да направите ежедневието на детето си по-безопасно. Знайте, че предприемате правилните стъпки, за да защитите детето си. От изследване на хранителни продукти и рецепти, подходящи за алергии, до училищна безопасност и откриване на симптоми, постоянното обучение е от ключово значение.

8. Помощ

С нарастването на хранителните алергии едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да предложите помощ на други родители с хранителна алергия. Тук не става въпрос само за кармата – показването на грижа и подкрепата на другите ще даде пример за вашето дете. Това също ще помогне за допълнително облекчаване на чувствата на изолация, ако знаят, че не са сами.

Преди всичко, може би най-важното нещо, което можете да направите като родител, страдащ от хранителна алергия, е да си дадете почивка. Вашето дете вероятно осъзнава, че правите всичко възможно, и оценява всичко, което правите – независимо дали ви казва така или не. Не забравяйте да работите с алерголога на вашето дете и да поискате съвет.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss