Естрадиол и цена: Какво трябва да знаете

Естрадиолът е генерично лекарство с рецепта, използвано за лечение на симптоми, свързани с менопаузата, лечение на определени хормонални нарушения и ракови заболявания и предотвратяване на остеопороза. Цената на естрадиол може да зависи от фактори като вашата доза и дали имате здравна застраховка.

Колко струва естрадиолът?

Цената, която плащате за естрадиол, може да варира. Вашата цена може да зависи от формата на естрадиол, който Вашият лекар предписва, Вашия план за лечение, Вашето застрахователно покритие и аптеката, която използвате. Това също ще зависи от това колко трябва да платите за посещение в офиса с вашия лекар, за да получите инжекции с естрадиол, ако ви е предписана тази форма на лекарството.

За да разберете колко ще платите за естрадиол, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или разгледайте раздела по-долу, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Естрадиол купони и спестявания

За да спестите пари от рецептата си за естрадиол, разгледайте тези купони на Optum Perks. (Забележка: Купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.)

Спестете от рецептата си за естрадиол

Спестете естрадиол без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

1 mg естрадиол (30 таблетки)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се естрадиол като марково лекарство?

Естрадиолът е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Естрадиолът се предлага в няколко маркови версии, включително:

 • Vivelle-Dot
 • Вивел
 • Вагифем
 • Imvexxy
 • Естрогел
 • Estring
 • Естраце крем
 • Евамист
 • Меностар

За да разберете как се сравняват разходите за марковото лекарство и неговите генерични еквиваленти, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е предписан естрадиол и се интересувате от еквивалент на търговска марка вместо това, говорете с вашия лекар. Те може да ви препоръчат да използвате една версия вместо друга. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да не покрива всички версии на лекарството.

EstroGel се предписва и за лечение на вулварна и вагинална атрофия (изтъняване и изсушаване на вулвата и вагината). Генеричните версии не са получили одобрение за лечение на това състояние, но могат да се използват не по предназначение за тази цел. (Употреба извън етикета е, когато дадено лекарство е предписано за състояние, което не е одобрено за лечение.)

Vivelle-Dot и Vivelle също са одобрени за лечение на ниски нива на естроген при хора с определени хормонални състояния, като хипогонадизъм и първична овариална недостатъчност. Генеричните версии не са получили одобрение за лечение на това състояние, но могат да се използват не по предназначение за тази цел.

Vivelle-Dot, Vivelle и Menostar също са одобрени за предотвратяване на остеопороза (костна слабост). Генеричните версии не са получили одобрение за остеопороза, но могат да се използват не по предназначение за това състояние.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате естрадиол дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на естрадиол, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на разходите ви за лекарството. Ако се интересувате от 90-дневна доставка на естрадиол, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите за естрадиол. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за заплащане на естрадиол?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за естрадиол или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

ЧЗВ относно цената и естрадиола

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно естрадиола и цената.

Каква е цената на естрадиол със застраховка срещу без застраховка?

Цената на естрадиол със застраховка спрямо без застраховка може да варира в зависимост от няколко фактора.

Факторите, които могат да повлияят на цената на това лекарство без застраховка, включват:

 • Вашият план за лечение и дозировка
 • аптеката, която използвате
 • формата на лекарството, което ви е предписано
 • количеството естрадиол, което получавате (като 30-дневен или 90-дневен запас)
 • всички програми за спестяване на разходи, които кандидатствате и отговаряте на изискванията

Същите фактори влияят върху цената на лекарството, ако плащате чрез застраховка. Но освен това разходите ви със застраховка може да зависят от:

 • предимствата на вашия индивидуален план
 • всички изисквания за предварително разрешение за вашия план (вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация)

За да научите повече за вашите разходи със и без застраховка, консултирайте се с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв).

Независимо дали имате застраховка или не, можете да посетите Optum Perks*, за да получите прогнозна цена за естрадиол, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Вагиналният крем с естрадиол струва ли повече от пероралната таблетна форма на лекарството?

Цената на различните форми на естрадиол може да варира. 30-дневна доставка на вагинален крем с естрадиол може да струва повече от 30 перорални таблетки естрадиол. Всички разлики в цената може също да зависят от вашата здравна застраховка (ако имате такава) и аптеката, която използвате. За да научите повече, говорете с вашия фармацевт или доставчик на здравно осигуряване.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие естрадиол. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят лекарството по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали е покрита. Ако естрадиолът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали естрадиолът изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на естрадиол, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за естрадиол.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Какви други нехормонални лечения мога да използвам вместо естрадиол?
 • Коя форма на естрадиол струва по-малко за лечение на симптоми на менопауза?
 • Каква ще бъде общата ми цена на лекарството, ако имам нужда и от рецепта за прогестерон?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss