Депресия и студенти

Липсата на сън, лошите хранителни навици и недостатъчното движение са рецепта за депресия сред студентите. Стресът, който идва с академичните среди – включително финансови притеснения, натиск да си намерят добра работа след училище и неуспешни взаимоотношения – е достатъчен, за да принуди някои студенти да напуснат колежа или по -лошо.

Рисковете и последиците от депресията сред студентите

Много фактори от живота в колежа допринасят за рисковите фактори за депресия. Много студенти са неподготвени за университетския живот. Днешните студенти са изправени пред голям дълг. Те също имат по -малко възможности за работа след дипломирането си от предишните поколения. Тези допълнителни притеснения могат да доведат до депресивни епизоди при студенти.

Депресираните ученици са изложени на по -голям риск от развитие на проблеми като злоупотреба с вещества. Депресираните студенти са по -склонни да пият, да пушат марихуана и да участват в рисково сексуално поведение, за да се справят с емоционалната болка, отколкото техните недепресирани връстници.

Проблемът с младата любов

Често раздялата ще предизвика пристъп на депресивни чувства. Рисковете от депресия, свързани с раздялата, включват натрапчиви мисли, трудности при контролирането на тези мисли и проблеми със съня. 43 % от учениците изпитват безсъние през месеците след раздялата. Учениците, които е най -вероятно да изпаднат в беда след раздяла, преживяха пренебрежение или малтретиране в детството, имаха несигурен стил на привързаност, почувстваха се по -предадени и бяха по -неподготвени за раздялата.

За щастие, най -добрата терапия за депресия, предизвикана от раздяла, е времето. Когнитивно -поведенческата терапия, междуличностната терапия и особено сложната терапия на скръбта също имат висок процент на успех за подпомагане на лечението на разбито сърце.

Самоубийци и студенти

В Съединените щати самоубийството е втората водеща причина за смърт сред хората на възраст 15–34 години години. Сред младите възрастни на възраст 18-25 години, 8,3 процента са имали сериозни мисли за самоубийство.

Депресията е най -големият рисков фактор за младите хора със самоубийство. Други рискови фактори включват:

  • злоупотребата с наркотични вещества
  • фамилна анамнеза за депресия и психични заболявания
  • предишен опит за самоубийство
  • стресови събития от живота
  • достъп до оръжия
  • излагане на други студенти, починали в резултат на самоубийство
  • самонараняващо се поведение като изгаряне или рязане

Диагностика и лечение на депресия при студенти

Колежът е стресираща среда за повечето млади хора, затова е особено важно родителите, приятелите, преподавателите и съветниците да се включат, ако подозират, че студент страда от депресия.

Самите ученици често не са склонни да търсят помощ поради социални стигми, свързани с депресията. Оценка на психичното здраве, която обхваща развитието и семейната история на ученика, успеваемостта в училище и всяко самонараняващо се поведение, трябва да се извърши, за да се оценят учениците в риск, преди да се направи план за лечение.

Най-добрите лечения за студенти в колежа на възраст с депресия обикновено са комбинация от антидепресанти и разговорни терапии като когнитивно-поведенческа терапия и междуличностна психотерапия. Депресираните студенти също са по -склонни да се възползват от упражнения, здравословна диета и достатъчно почивка, отколкото много други групи.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss