Варфарин (Jantoven) и цена: Какво трябва да знаете

Варфарин е генерично лекарство с рецепта, което се използва за лечение или предотвратяване на кръвни съсиреци. Цената на варфарин може да зависи от фактори като вашата доза, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва варфарин?

Цената, която плащате за варфарин, може да варира. Вашата цена може да зависи от вашия план за лечение, застрахователното ви покритие и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за варфарин, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или погледнете по-долу в следващия раздел, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Варфарин купони и спестявания | Купони и спестявания

За да спестите пари от рецептата си за варфарин, разгледайте тези купони Optum Perks.

Спестете варфарин с Optum Perks

Спестете до 80% без да използвате застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

5 mg варфарин (30 таблетки)

Реклама

Спестете от варфарин

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека и незабавно спестете, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за използване при презареждане.

най-добра цена

80%

Спестявания

Walmart

$4,00

на дребно $20

78%

Спестявания

Цел (CVS)

4,21 долара

на дребно $20

78%

Спестявания

CVS Аптека

4,21 долара

на дребно $20

51%

Спестявания

Walgreens

9,67 долара

на дребно $20

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се варфарин като марково лекарство?

Варфаринът е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. (Активното лекарство е съставката, която кара лекарството да действа.) Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Варфарин се предлага във версия с търговска марка Jantoven. За да разберете как се сравняват разходите за Jantoven и варфарин, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан варфарин и се интересувате да приемате Jantoven вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Освен това ще трябва да се консултирате с вашия доставчик на застраховка. Това е така, защото може да обхваща само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате варфарин дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневен запас от варфарин, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на варфарин. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за варфарин. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за заплащане на варфарин?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за варфарин или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Често задавани въпроси за цената и варфарин

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно Варфарин и цената.

Каква е цената на варфарин в сравнение с тази на подобни лекарства, като Eliquis?

Цената на варфарин в сравнение с цената на Eliquis (апиксабан) може да зависи от няколко фактора.

Например варфаринът е генерично лекарство, а Eliquis е марково лекарство. Вероятно Eliquis ще струва повече поради това.

Други фактори, които могат да повлияят на сумата, която плащате, включват:

 • дали има налични програми за спестяване на купони за лекарството, което ви е предписано
 • дали имате застраховка или плащате от джоба си
 • колко време продължава вашето лечение

Ако имате въпроси относно цената на варфарин в сравнение с цената на подобни лекарства като Eliquis, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Те могат да споделят повече подробности относно разходите за лечение въз основа на вашата конкретна ситуация.

Колко струва варфарин без застраховка?

Цената на варфарин без застраховка зависи от няколко фактора. Но като цяло цената ви ще бъде по-висока без застраховка.

Вашата цена за варфарин може да зависи от фактори като:

 • вашата доза
 • дали отговаряте на условията за някакви спестовни програми
 • избраната от вас аптека
 • доставката на лекарства, които получавате (като 30-дневна или 90-дневна доставка)

За да разберете точната цена на варфарин без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Освен това може да искате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените.

Можете също да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителна цена за варфарин, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие варфарин. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят варфарин по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако варфаринът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали варфаринът изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на варфарин, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за варфарин.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената ми за варфарин зависи ли от моята доза на лекарството?
 • Как се сравнява цената на генеричния варфарин с тази на неговата маркова версия Jantoven?
 • Има ли други лекарства, които лекуват състоянието ми, ако не мога да си позволя варфарин?

За да научите повече за варфарин, вижте тази статия.

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss