Април е месец за осведоменост относно алкохола

Месецът на осведомеността за алкохола е посветен на повишаване на осведомеността на обществото за опасностите от алкохола и ефектите и причините за разстройствата, свързани с употребата на алкохол.

Националният съвет по алкохолизъм и зависимост от наркотици (NCADD) стартира програмата за месеца на осведомеността за алкохола през 1987 г. Програмите често са насочени към тийнейджъри и младежи в колежа. Тя има за цел да ги образова за опасностите от тежкото пиене и други вредни поведения, които могат да бъдат често срещани през тези години.

Всички американци се насърчават да участват в Месеца на осведомеността за алкохола, като разсъждават върху връзката си с алкохола.

Кой месец е месецът за борба с алкохола?

Месецът за борба с алкохола се провежда всеки април.

През месеца NCADD и други национални обществени здравни организации насърчават обществените организации и здравните специалисти да провеждат събития и да предлагат образователни материали, свързани с алкохола.

Беше ли Ви полезно?

Каква е целта на месеца за борба с алкохола?

Месецът за борба с алкохола е кампания за обществено здравеопазване. Неговата основна цел е повишаване на обществената осведоменост и образование относно алкохола и разстройството, свързано с употребата на алкохол (AUD), известно преди като „алкохолизъм“.

Областите за осведоменост включват рискове от употребата на алкохол, лечение на AUD, превенция на AUD и ефектите от злоупотребата с алкохол върху отделни лица, семейства и общности.

Събитията може да имат за цел да повишат осведомеността или средства за рехабилитационни центрове в техния район или да се борят със стигмата, която често идва с пристрастяването.

Какъв е цветът на лентата за месеца за борба с алкохола?

Месецът за осведоменост относно алкохола използва червена панделка, за да помогне за разпространението на своето послание.

Червена панделка, както се носи за месеца на борбата с алкохола.
Беше ли Ви полезно?

Как да подкрепим месеца за борба с алкохола

Вашата местна общност може да има планирани събития за месеца на осведомеността за алкохола. Дори и да няма местни събития, има няколко начина, по които можете да участвате в повишаването на осведомеността.

Ето как можете да подкрепите месеца за борба с алкохола:

 • Носете червена панделка: Направете игла с червена панделка или намерете такава онлайн, за да покажете подкрепата си за месеца за борба с алкохола.
 • Участвайте в 72 часа без алкохол: NCADD насърчава всички да направят първия уикенд на април без алкохол. Организацията предлага да направите това с приятели и семейство, за да можете да се подкрепяте взаимно. Ако уикендът е труден за вас или ваш близък, това може да е знак да потърсите професионално лечение.
 • Организирайте сухи партита: Можете да организирате партита без алкохол или „сухи“ партита през април, за да подкрепите месеца на осведомеността за алкохола. Вижте нашия списък с безалкохолни напитки и миксери.
 • Говорете с деца и тийнейджъри за алкохола: Говоренето за алкохол може да помогне за предотвратяване на пиенето от страна на непълнолетни, а Месецът на осведомеността за алкохола е чудесно време да започнете разговора. Администрацията за злоупотреба с вещества и психично здраве (SAMHSA) разполага с ресурси на уебсайта си, за да ви помогне да проведете разговори с деца на 9-годишна възраст, гимназисти и тийнейджъри, отиващи в колеж, за рисковете от алкохола.
 • Говорете със семейството и приятелите си за алкохола: Започването на разговор за злоупотребата с алкохол с любим човек може да бъде трудно, но може да бъде и животоспасяващо. Ако сте били загрижени за пиенето на любим човек, Месецът за осведоменост относно алкохола е подходящ момент да се свържете с него. Можете да намерите ресурси за разговори с приятели за тяхното пиене в тази статия.
 • Погледнете собствената си връзка с алкохола: Отделете време и за малко саморефлексия. Месецът на осведомеността за алкохола може да бъде чудесно време да наблюдавате и проследявате колко алкохол пиете, което може да ви позволи да забележите потенциална злоупотреба.

Искате ли да промените отношението си към алкохола?

Признаването, че искате да промените връзката си с алкохола, е голяма стъпка и може да бъде непосилно да мислите за следващите стъпки, като например лечение. За щастие има организации, към които можете да се обърнете за подкрепа.

Независимо дали търсите съвети, групи за партньорска подкрепа, отчетност или инструменти за възстановяване, които можете да изтеглите на телефона си, имате опции.

Когато сте готови, можете да проверите:

 • Национална линия за помощ на SAMHSA: SAMSHA поддържа безплатна гореща линия, на която можете да се обадите 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата за поддръжка. Поддръжката се предлага на английски и испански. Можеш обадете се на 800-662-4357 или посетете SAMHSA онлайн, за да се свържете с линията за помощ и да получите информация за ресурси във вашия район.
 • Национален институт за злоупотреба с алкохол и алкохолизъм (NIAAA): Ако търсите професионално консултиране, което да ви помогне да промените връзката си с алкохола, NIAAA може да ви помогне да намерите терапевти, програми за възстановяване и медицински грижи близо до вас. Можете да въведете местоположението си в безплатния навигатор за лечение за да започнете.
 • Анонимни алкохолици (AA): АА е известен със своя подход за възстановяване в 12 стъпки. Можете да видите дали тази програма работи за вас, като разгледате една от нейните глави. AA има локации в цялата страна и онлайн.
 • Жени за трезвеност: Намерете лични срещи, онлайн групова поддръжка и изобилие от допълнителни ресурси с Women for Sobriety. Тази всеобхватна програма приветства всички жени, които търсят подкрепа по време на своето възстановяване.
 • Гейове и лесбийки в Анонимни алкохолици (GaL-AA): Членовете на ЛГБТ общността могат да намерят подкрепящи и приветливи срещи на АА с GaL-AA.

Щракнете тук, за да научите повече за ходенето на рехабилитация за употреба на алкохол или за разликата между стационарните и извънболничните програми.

Месецът на осведомеността за алкохола се провежда всеки април, за да помогне за разпространението на осведомеността за опасностите от алкохола и причините и лечението на разстройството, свързано с употребата на алкохол. Националният съвет по алкохолизъм и зависимост от наркотици (NCADD) спонсорира Месеца на осведомеността за алкохола, който се отбелязва от 1987 г.

NCADD насърчава хората да участват, като носят червени панделки, говорят с деца и тийнейджъри за алкохола, организират сухи партита, водят разговори с приятели и семейство за пиене и имат уикенд без алкохол.

Ако установите, че уикендът без алкохол е труден за преминаване, това може да е знак, че е време да потърсите лечение.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss