Албутерол и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на определени видове проблеми с дишането, може да искате да научите повече за албутерол (ProAir Digihaler, ProAir RespiClick, ProAir HFA, Proventil, Ventolin).

Албутерол е генерично лекарство с рецепта, което се използва при възрастни и някои деца за следните цели:

 • за предотвратяване или лечение на бронхоспазъм, причинен от вид обратимо обструктивно белодробно заболяване, като ХОББ или астма
 • за предотвратяване или лечение на бронхоспазъм, предизвикан от упражнения

Албутерол принадлежи към група лекарства, наречени бронходилататори. Съдържа активната съставка албутерол сулфат. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

Албутерол се предлага като аерозолен инхалатор, разтвор за пулверизиране, разтвор за орален сироп и таблетка, която поглъщате.

Продължете да четете за подробности относно албутерол и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно албутерол вижте тази задълбочена статия.

Колко струва албутеролът?

Цената, която плащате за албутерол, може да варира. Може да зависи от:

 • вашия план за лечение
 • формата на албутерол, който ви е предписан
 • вашето застрахователно покритие (ако имате застраховка)
 • аптеката, която използвате

Ако ви е предписан разтвор на албутерол за употреба с пулверизатор, може да се наложи да закупите пулверизатора отделно. Вашият лекар вероятно ще ви напише рецепта за това устройство. И ако ви е предписан албутерол перорален сироп, може да се наложи да използвате специална мерителна чашка или перорална спринцовка, за да измерите вашите дози албутерол. Вашият лекар или фармацевт може да предостави повече информация за тези устройства.

За да разберете колко ще платите за албутерол, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие албутерол. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят албутерол по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако албутеролът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали албутеролът изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси за цената и албутерол

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно албутерол и цената.

Колко струва един инхалатор с албутерол без застраховка в сравнение със застраховка?

Цената на инхалатора с албутерол без застраховка в сравнение със застраховката зависи от предимствата на вашия застрахователен план. Може да зависи и от аптеката, която използвате, за да изпълните рецептата си.

Цената на инхалатор с албутерол без застраховка зависи от:

 • вашата дозировка и план за лечение
 • колко ви е предписано (като 30-дневна доставка срещу 90-дневна доставка)
 • избраната от вас аптека (цените може да варират)

Вашият лекар или фармацевт може да предостави повече информация за това какво можете да очаквате да платите за инхалатор с албутерол въз основа на вашия индивидуален план за лечение.

Цената на инхалатор с албутерол със застраховка зависи от вашия доставчик на застраховка и план, както и от вашия план за лечение. Може да се наложи да изпълните определени изисквания за предварително разрешение, преди вашият застраховател да покрие това лекарство.

Ако имате застрахователно покритие, свържете се с вашия доставчик на застраховка, за да научите повече за цената на инхалатора с албутерол.

Поема ли се цената на Albuterol от Medicare?

Да, Medicare обикновено покрива разходите за албутерол. Колко ще платите зависи от предимствата на вашия план Medicare.

Вашата цена за албутерол с покритието на Medicare също зависи от вашия план за лечение и формата на албутерол, който ви е предписан. Някои форми, като разтвора за пулверизиране, може да имат допълнителни разходи, тъй като трябва да закупите устройство за пулверизиране, което да използвате с разтвора.

Говорете с вашия доставчик на Medicare, за да разберете цената на албутерол въз основа на вашата рецепта и план за лечение.

Мога ли да получа помощ за плащането на албутерол?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за албутерол или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Предлага ли се албутерол като марково лекарство?

Албутерол е генерично лекарство. Това означава, че съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство и обикновено струва по-малко.

Албутерол се предлага във версиите с търговска марка ProAir Digihaler, ProAir RespiClick, ProAir HFA, Proventil и Ventolin. За да разберете как цената на тези лекарства се сравнява с албутерол, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако ви е бил предписан албутерол и се интересувате от използването на маркова версия вместо това, говорете с вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете една версия вместо друга. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате албутерол дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на албутерол, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на албутерол. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за албутерол. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на албутерол, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за албутерол.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Варира ли цената на албутерол в зависимост от предписаната ми лекарствена форма?
 • Има ли разлики в цената между марковите и генеричните форми на албутерол?
 • Дали моята дневна цена на албутерол ще бъде по-ниска с 90-дневна доставка?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss