Plavix и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако обмисляте възможности за лечение за управление на определени видове сърдечни заболявания, може да искате да научите повече за Plavix (клопидогрел). Това е лекарство с рецепта, използвано за намаляване на риска от инфаркт и инсулт при определени възрастни.

По-конкретно, Plavix може да се предписва на възрастни:

 • с остър коронарен синдром, който включва състояния като инсулт или нестабилна ангина
 • които наскоро са имали инфаркт или инсулт
 • с периферно артериално заболяване

Plavix идва като таблетка, която поглъщате.

Продължете да четете за подробности относно Plavix и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Plavix вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Plavix?

Цената, която плащате за Plavix, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Plavix, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Plavix. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Plavix по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Plavix изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Plavix изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и Plavix

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Plavix и цената.

Каква е цената на Plavix в сравнение с цената на неговата генерична версия?

Цената на марката Plavix в сравнение с генеричната версия (клопидогрел) може да варира в зависимост от това дали плащате от джоба си или имате застрахователно покритие. Като цяло Plavix е по-скъп от клопидогрел.

Ако имате застраховка, разходите ви ще зависят от покритието и предимствата на вашия план. Може да сте в състояние да спестите от цената на Plavix, ако отговаряте на изискванията за програми за финансови спестявания, като купони или карти за отстъпка за лекарства.

Ако имате застрахователно покритие, консултирайте се с вашия доставчик за разлики в цената между марковите и генеричните версии на това лекарство. Имайте предвид, че вашият план може да покрива само по-евтината опция, освен ако вашият лекар изрично не поиска Plavix за вас.

Ако нямате застраховка, цената ви може да е по-ниска за генеричната версия, отколкото за марката Plavix.

Говорете с Вашия лекар или фармацевт, за да научите повече за всяка разлика в цената между Plavix и клопидогрел. Можете също така да ги попитате за всяка финансова помощ, която може да бъде налична, за да ви помогне да заплатите вашите рецепти.

И не забравяйте да проверите „Мога ли да получа помощ при плащането на Plavix?“ по-долу за някои полезни ресурси.

Каква е цената на Plavix на месец?

Цената на Plavix на месец варира в зависимост от няколко фактора. Например, месечната цена на дозата от 75 милиграма (mg) може да зависи от това дали имате застрахователно покритие или плащате от джоба си. Може също така да зависи от програмите за спестяване на разходи, за които отговаряте и коя аптека използвате.

За да разберете точната цена за Plavix на месец, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Ако имате застраховка, проверете при вашия доставчик на плана.

Колко струва Plavix без застраховка?

Цената на Plavix без застраховка може да варира в зависимост от:

 • аптеката, която изберете, за да изпълните рецептата си
 • количеството, което ви е предписано (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • дали отговаряте на изискванията и кандидатствате за някакви програми за спестяване на разходи, като например карта за доплащане

Консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, за да разберете точната цена за Plavix без застраховка. Те могат също да предложат начини да ви помогнат да спестите от цената на това лекарство.

Предлага ли се Plavix като генерично лекарство?

Plavix се предлага като генерично лекарство клопидогрел. Генеричната версия съдържа точно копие на активното лекарство в марковото лекарство. Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но обикновено струва по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Plavix и клопидогрел, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Plavix и се интересувате да използвате клопидогрел вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Ако имате застраховка, ще трябва да се консултирате и с вашия доставчик, тъй като тя може да покрива само едното или другото.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Plavix дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневен запас от Plavix, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Plavix. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Plavix. И можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на Plavix?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Plavix или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Plavix, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която ще платите за Plavix.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Плавикс с търговска марка покрива ли се от моята застраховка?
 • Има ли по-евтини възможности за лечение на моето състояние?
 • Как мога да разбера дали отговарям на условията за програми за спестяване на разходи за Plavix?

За да научите повече за Plavix, вижте тези статии:

 • Плавикс (клопидогрел)
 • Подробности за дозировката на Plavix
 • Взаимодействия с Plavix: алкохол, лекарства и други

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss