Jatenzo и Cost: Какво трябва да знаете

Jatenzo (тестостерон ундеканоат) е лекарство с рецепта, което се използва за заместителна терапия с тестостерон. Цената на Jatenzo може да зависи от фактори като Вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Jatenzo се използва за тестостеронова заместителна терапия при възрастни мъже* с ниски нива на тестостерон.

Активната† съставка в Jatenzo е тестостерон ундеканоат. Лекарството идва като капсула, която поглъщате.

За повече подробности относно Jatenzo вижте тази задълбочена статия.

* В тази статия използваме термина „мъжки“, за да обозначим нечий пол, определен при раждането. За информация относно разликата между пол и пол вижте тази статия.
† Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.

Колко струва Jatenzo?

Цената, която плащате за Jatenzo, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение, застрахователното ви покритие (ако го имате) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Jatenzo, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Jatenzo. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Jatenzo по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Jatenzo изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Jatenzo изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно разходите и Jatenzo

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Jatenzo и цената.

Каква е цената на Jatenzo в сравнение с алтернативните лекарства?

Цената на Jatenzo в сравнение с алтернативните лекарства за заместителна терапия с тестостерон ще зависи от определени фактори. Те включват вашия здравноосигурителен план (ако имате такъв), вашето местоположение, коя аптека използвате и дали други лекарства се предлагат като генерични лекарства. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства. В момента Jatenzo се предлага само като марково лекарство.

Цената може също да зависи от количеството и дозата, от която се нуждаете, както и от това дали има някакви такси, свързани с посещението в лекарски кабинет за получаване на лекарството. Например, инжекцията с тестостерон може да струва по-малко от Jatenzo, но може да се наложи да вземете предвид цената на посещението при лекар, за да получите инжекцията.

За да научите кой вид тестостеронова заместителна терапия може да бъде най-добрият вариант за вас по отношение на цената, говорете с вашия лекар и доставчик на застраховка.

Може ли Jatenzo да се използва за бодибилдинг? Ако е така, има ли разлика в цената за тази употреба?

Jatenzo не е одобрен за бодибилдинг. Не трябва да приемате Jatenzo за нищо друго освен за състоянието, за което го е предписал Вашият лекар.

За повече информация относно тестостерона, анаболните стероиди (създадени от човека версии на тестостерон) и други добавки за бодибилдинг, говорете с вашия лекар.

Предлага ли се Jatenzo като генерично лекарство?

Jatenzo идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Jatenzo дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Jatenzo, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Jatenzo. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Производителят на лекарства Jatenzo си партнира с CoAssist Pharmacy, за да предостави услуга за поръчки по пощата. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Jatenzo. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на Jatenzo?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Jatenzo или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • Програма за поддръжка на Jatenzo
  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Jatenzo, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Jatenzo.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Ще повлияе ли моята доза Jatenzo на цената?
  • Има ли други по-евтини лекарства за лечение на ниски нива на тестостерон?
  • Какви са възможностите ми, ако не мога да си позволя Jatenzo?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss