Gleevec и Cost: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако имате определен вид рак, Вашият лекар може да предложи Gleevec (иматиниб мезилат) като опция за лечение.

Това е лекарство с рецепта, използвано за лечение на някои видове рак на кръвта, като левкемия, при възрастни и някои деца. Използва се и за лечение на вид рак на кожата и вид рак на стомашно-чревния тракт при възрастни. За тези употреби Gleevec може да се приема самостоятелно или с други лекарства.

Gleevec идва като таблетка, която поглъщате. Той принадлежи към група лекарства, наречени тирозин киназни инхибитори.

Продължете да четете за подробности относно Gleevec и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Gleevec вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Gleevec?

Цената, която плащате за Gleevec, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Gleevec, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Gleevec. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят лекарството по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали е покрита. Ако Gleevec изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Gleevec изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси за цената и Gleevec

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Gleevec и цената.

Каква е цената на Gleevec 400 mg в сравнение с Gleevec 100 mg?

Цената на Gleevec 400 милиграма (mg) в сравнение със 100 mg зависи от няколко фактора.

Те включват:

 • дали имате застраховка или плащате от джоба си
 • аптеката, която използвате (ако нямате застраховка)
 • Вашата доза въз основа на състоянието, за лечение на което се използва Gleevec
 • количеството, което ви е предписано (като 30-дневна или 90-дневна доставка)
 • дали отговаряте на изискванията за някакви програми за спестяване на разходи

Вероятно цената ви без застраховка ще бъде по-висока за дозата от 400 mg, отколкото за дозата от 100 mg.

За да разберете разликата в цената между дозите Gleevec, попитайте вашия лекар, фармацевт или вашия доставчик на застраховка (ако имате такъв). Те могат да обяснят разходите ви въз основа на вашата дозировка и други индивидуални фактори.

Каква е цената на Gleevec със застраховка?

Цената на месец за Gleevec, ако имате застраховка, зависи от предимствата на вашия индивидуален план. Например, може да имате определено доплащане или да трябва да плащате процент от цената всеки път, когато получите рецептата.

Вашите разходи със застраховка също зависят от количеството, което ви е предписано (като 30-дневна или 90-дневна доставка). И може да бъде по-малко, ако имате право на програми за спестяване на разходи чрез производителя на лекарства. (Вижте „Мога ли да получа помощ за плащане на Gleevec?“ по-долу за повече информация.)

За да разберете точната цена на Gleevec въз основа на вашето покритие, състояние и дозировка, говорете с вашия доставчик на застраховка или фармацевт.

Gleevec има ли програма за помощ при доплащане или купон на производителя?

да Производителят на Gleevec разполага с програма за подпомагане с доплащане за тези, които отговарят на изискванията. Ако имате търговска застраховка, може да имате право да спестите от вашата рецепта с универсалната програма за доплащане по онкология на Novartis. Говорете с Вашия лекар, за да разберете дали отговаряте на условията. Можете също да посетите уебсайта или да се обадите на 877-577-7756, за да научите повече.

Предлага ли се Gleevec като генеричен продукт

Gleevec се предлага като генерично лекарство иматиниб мезилат. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Генеричните лекарства се считат за също толкова безопасни и ефективни, колкото марковите лекарства и обикновено струват по-малко.

За да разберете как се сравняват разходите за Gleevec и иматиниб мезилат, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Ако Ви е предписан Gleevec и се интересувате да приемате иматиниб мезилат вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да предпочетат да вземете едната версия вместо другата. Ще трябва също така да проверите при вашия доставчик на застраховка дали имате застрахователно покритие, тъй като то може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате Gleevec дългосрочно, може да успеете да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневен запас от Gleevec, ако бъде одобрен от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Gleevec. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Gleevec. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащането на Gleevec?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Gleevec или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Универсална програма за доплащане по онкология на Novartis
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги. Ако имате други въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Gleevec, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която ще платите за Gleevec.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • Цената ми за Gleevec зависи ли от състоянието ми?
 • Ако нямам застраховка, мога ли да се квалифицирам за спестовната програма на производителя на лекарства?
 • Има ли други опции с по-ниска цена, които биха могли да лекуват моето състояние?

За да научите повече за Gleevec, вижте тези статии:

 • Gleevec (иматиниб)
 • Странични ефекти на Gleevec: Какво трябва да знаете
 • Дозировка за Gleevec: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss