Eylea и Cost: Какво трябва да знаете

Eylea (aflibercept) е лекарство с рецепта, което лекува заболявания на ретината в окото. Цената на Eylea може да зависи от вашата доза, дали сте здравно осигурен и кой лекарски кабинет използвате, за да получите инжекцията.

Eylea се използва при възрастни и някои деца за лечение на някои заболявания на ретината на окото, включително:

 • влажна дегенерация на макулата, свързана с възрастта
 • подуване на макулата от оклузия на ретиналната вена

 • диабетен оток на макулата
 • диабетна ретинопатия
 • ретинопатия на недоносените

Eylea съдържа активната съставка афлиберсепт. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.) Предлага се като течен разтвор във флакон или предварително напълнена спринцовка. Вашият лекар ще инжектира Eylea директно в окото Ви.

За повече подробности относно Eylea вижте тази задълбочена статия.

Колко струва Eylea?

Цената, която плащате за Eylea, може да варира. Вашите разходи може да зависят от плана ви за лечение и вашето здравноосигурително покритие (ако имате такова). Това също ще зависи от това колко трябва да платите за посещение в офиса при Вашия лекар, за да получите инжекции Eylea.

За да разберете колко ще платите за Eylea, говорете с вашия лекар или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Eylea. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Eylea по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Eylea изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Eylea изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси за цената и Eylea

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Eylea и цената.

Eylea струва ли по-малко от Avastin?

Не, вероятно ще платите повече за Eylea, отколкото за Avastin. Eylea и Avastin са инжекции с антиваскуларен ендотелен растежен фактор. Но само Eylea е одобрена за лечение на заболявания на ретината.

Avastin обикновено се използва за лечение на определени видове рак. Но може да се използва не по предназначение за лечение на макулна дегенерация. При употреба извън етикета лекарите предписват лекарство за цел, различна от тази, за която е одобрено. Използването на лекарство не по предназначение може да повлияе на това дали вашата застраховка ще реши да покрие лечението.

Ако имате въпроси относно цената и употребата на Avastin в сравнение с тези на Eylea, говорете с Вашия лекар.

Eylea покрива ли се от Medicare?

Някои планове на Medicare може да покрият разходите за Eylea. Може да се наложи Вашият лекар да представи документи, за да обясни защо имате нужда от Eylea за лечение на Вашето очно състояние. Преди Eylea да бъде покрита за вас, може да се наложи вашият доставчик на план Medicare да одобри лечението.

За да разберете дали Medicare ще покрие разходите за Eylea вместо вас, говорете с вашия доставчик на плана.

Предлага ли се Eylea като генеричен или биоподобен?

Eylea е биологично лекарство, което означава, че е направено от части от живи организми. Не се предлага в биоподобна форма. Биоподобните са като генерични лекарства. За разлика от генеричните лекарства, които се правят за небиологични лекарства, биоподобните се правят за биологични лекарства.

Защо има такава разлика в цената между биологичните лекарства и биоподобните лекарства?

Биологичните лекарства могат да бъдат скъпи поради необходимите изследвания и тестове, за да се гарантира тяхната безопасност и ефективност. Производителят на биологично лекарство може да го продаде за до 12 години. Когато патентът на биологичното лекарство изтече, други производители на лекарства могат да създадат биоподобни версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни. И тъй като биоподобните са много подобни на биологичните лекарства, не е необходимо да се изследват отново. Това също може да доведе до по-ниски разходи за биоподобни.

Мога ли да получа помощ за плащане на Eylea?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Eylea или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

 • Поддръжка на пациенти с Eylea
 • NeedyMeds
 • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Eylea, говорете с Вашия лекар. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Eylea.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

 • За да намаля разходите си за Eylea, мога ли да получавам инжекция на всеки 12 седмици вместо на всеки 4 седмици?
 • Има ли по-евтини алтернативни лечения за състоянието на очите ми?
 • Какви са моите възможности, ако Medicare не одобри покритието ми за Eylea?

За да научите повече за Eylea, вижте тези статии:

 • Всичко за Eylea
 • Странични ефекти на Eylea: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да се увери, че цялата информация е фактически вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss