Eucrisa и Cost: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако търсите възможности за лечение на екзема, може да искате да научите повече за Eucrisa (кризаборол). Това е лекарство с рецепта, което се използва за лечение на екзема при възрастни и деца на възраст над 3 месеца.

Eucrisa се предлага като мехлем с концентрация 2%* в туба. Не се предлага като крем.

Продължете да четете за подробности относно Eucrisa и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно Eucrisa вижте тази задълбочена статия.

* Това означава, че има 20 милиграма (mg) от активната съставка кризаборол на грам (g) мехлем. (Активната съставка е това, което кара лекарството да действа.)

Каква е цената на Eucrisa?

Цената, която плащате за Eucrisa, може да варира. Това може да зависи от вашия план за лечение, вашето застрахователно покритие (ако имате такова) и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за Eucrisa, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие Eucrisa. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят Eucrisa по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако Eucrisa изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали Eucrisa изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно разходите и Eucrisa

По-долу са отговорите на някои често задавани въпроси относно Eucrisa и цената.

Каква е цената на Eucrisa със застраховка срещу без застраховка?

В повечето случаи цената на Eucrisa е по-висока, ако плащате без застраховка. Но точната сума, която ще платите със или без застраховка, може да зависи от фактори като вашия план за лечение и избраната от вас аптека.

Ако нямате застрахователно покритие, попитайте Вашия лекар или фармацевт за цената на Eucrisa. А за ресурси, които биха могли да ви помогнат да спестите от това лекарство, вижте „Мога ли да получа помощ при плащането на Eucrisa?“ раздел по-долу.

Производителят на Eucrisa предлага ли купон за хора, които не са застраховани?

Не, производителят на Eucrisa не предлага купон за хора, които нямат застрахователно покритие. Но предлага спестовна програма за хора със здравни осигуровки.

Програмата Pfizer за дерматологичен достъп на пациенти помага на хората, които отговарят на условията, да спестят от цената на лекарството. За да научите повече за тази програма, попитайте вашия фармацевт или посетете уебсайта на Eucrisa.

За повече информация относно финансовата помощ за Eucrisa, ако нямате застраховка, вижте „Мога ли да получа помощ за плащане на Eucrisa?“ раздел по-долу.

Предлага ли се Eucrisa като генерично лекарство?

Eucrisa идва само като марково лекарство. В момента не се предлага в обща версия. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако използвате Eucrisa дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да успеете да получите 90-дневна доставка на Eucrisa, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на Eucrisa. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на разходите ви за Eucrisa. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за плащане на Eucrisa?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за Eucrisa или разбиране на вашата застраховка, разгледайте тези ресурси:

  • Програма за достъп до пациенти в дерматологията на Pfizer
  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на Eucrisa, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за Eucrisa.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Каква е цената на Eucrisa маз в сравнение с кортикостероиден мехлем като бетаметазон валерат?
  • Ако имам здравна застраховка, която покрива Eucrisa, колко повече мога да спестя чрез спестовната програма на производителя на лекарства?
  • Моят застрахователен план ограничава ли колко туби Eucrisa мога да купя наведнъж?

За да научите повече за Eucrisa, вижте тези статии:

  • Еукриза (кризаборол)
  • Странични ефекти на Eucrisa: Какво трябва да знаете
  • Дозировка за Eucrisa: Какво трябва да знаете

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или лекарствената комбинация са безопасни, ефективни или подходящи за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss