Apple казва, че новата актуализация на iOS 17 ще включва проследяване на психичното здраве и здравето на зрението

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна Ето нашия процес.

Здравна линия показва ви само марки и продукти, зад които стоим.

Нашият екип задълбочено проучва и оценява препоръките, които правим на нашия сайт. За да установим, че производителите на продукта са спазили стандартите за безопасност и ефикасност, ние:

  • Оценете съставките и състава: Имат ли потенциала да причинят вреда?
  • Проверете фактите на всички здравни твърдения: Съвпадат ли те с настоящите научни доказателства?
  • Оценете марката: Работи ли почтено и спазва ли най-добрите практики в индустрията?

Ние правим проучване, за да можете да намерите надеждни продукти за вашето здраве и уелнес.

Прочетете повече за нашия процес на проверка.
Беше ли Ви полезно?

Дали това ще бъде зеницата на окото ни… и главата ни?

iphone, ipad, Apple Watch
Новите актуализации на Apple ще въведат функции, които дават на потребителите представа за тяхното психично здраве и здраве на зрението, наред с други нови допълнения. Изображението е предоставено с любезното съдействие на Apple.
  • През юни 2023 г. Apple обяви нови здравни функции в iOS 17, iPadOS 17 и watchOS 10.
  • Потребителите вече ще могат да проследяват психичното си здраве и здравето на зрението си.
  • Актуализациите са планирани да бъдат пуснати през есента на 2023 г.

Ако сте потребител на Apple, новата актуализация на iOS наистина не е нищо ново. Въпреки това, този най-нов се предполага, че идва с някои действителни бонуси за добро настроение.

През юни 2023 г. Apple обяви, че ще добави възможности за проследяване на психичното здраве и здравето на зрението към iPhone, Apple Watch и iPad.

Въпреки че това не е първият път, когато Apple включва функции за проследяване на здравето в актуализация, съобщението подчертава признанието на марката за психичното здраве като важен фактор за цялостното здраве – както и нейния ангажимент за разширяване на функциите за здраве и уелнес на своите продукти .

Ето кратко описание на новите допълнения.

На тази здравна писта има две ленти

Душевно здраве

iphone
Потребителите ще могат да записват своите емоции и да добавят асоциации към тях. Данните ще бъдат показани в приложението за здраве, заедно с нови прозрения. Изображението е предоставено с любезното съдействие на Apple.

Проследяването на психичното здраве ще бъде достъпно в приложението за здраве на iPhone и iPad, както и в приложението за внимание на iWatch.

Потребителите ще могат да изразят как се чувстват с плъзгаща се лента, варираща от „много неприятно“ до „много приятно“. След това могат да добавят емоции като „благодарен“ или „притеснен“, както и асоциации, които засягат чувствата им, като „семейство“ или „пътуване“.

Регистрираните прозрения ще бъдат форматирани в дългосрочен преглед, който също ще проследява моделите между вашите чувства и асоциации във времето.

Новите функции ще се показват заедно със съществуващите показатели, като сън и упражнения, за да се осигури по-цялостен поглед върху вашето здраве.

Оценките за тревожност и депресия също ще бъдат достъпни в здравното приложение на iPhone и iPad. Тези оценки ще определят нивото на риска и ще помогнат на потребителите да намерят близки ресурси. Освен това ще можете да създадете PDF файл с вашите резултати, който да споделите с Вашия лекар.

Новото приложение за дневник също ще позволи известно време за размисъл и запис на емоции. Приложението ще предлага подкани за писане, извличайки скорошна дейност като снимки, скорошни тренировки и др.

Ако търсите продукт на Apple, който да ви помогне да проследявате здравните си данни, препоръчваме следното:

Здраве на зрението

iphone
Apple Watch ще проследява времето, което потребителят прекарва на дневна светлина. Данните могат да се видят в приложението за здраве. Изображението е предоставено с любезното съдействие на Apple.

Новите функции за здравето на зрението ще имат за цел да намалят риска от миопия или късогледство, както и да насърчат хората да придобият навика да отдалечават очите си от екраните.

В актуализацията на watchOS 10, Apple Watch ще може да проследява времето, което потребителят прекарва на дневна светлина чрез своя сензор за околна светлина. Тези данни могат да се видят в приложението за здраве.

Децата без собствен iPhone могат да сдвоят часовника си чрез Family Setup с iPhone на родителите си, така че родителите ще могат да видят колко време детето им е прекарало на слънчева светлина.

iPhone и iPad ще въведат функцията за разстояние до екрана в актуализациите на iOS 17 и iPadOS 17. Функцията ще използва камерата TrueDepth, която позволява използването на Face ID, за да подкани потребителите да преместят устройството си по-далеч, ако е в рамките на 12 инча от лицето им за продължителни периоди от време.

Допълнителни функции за пълна картина на здравето

Приложението iPad Health ще събира информация за здравето на голям дисплей. Изображението е предоставено с любезното съдействие на Apple.

iPadOS 17 ще добави здравното приложение към iPad, позволявайки на потребителите да преглеждат здравна информация от iPhone, iPad и Apple Watch на едно място. Потребителите също така ще могат да регистрират психичното си здраве и емоции и да споделят своите здравни данни от iPad.

Потребителите също ще имат възможността да се включат за последващи напомняния за приемане на лекарства. Тези известия могат да бъдат класифицирани като критични предупреждения, които ще се появят дори ако устройството е заглушено или има активиран фокус.

Apple Fitness+ ще въведе персонализирани планове, позволяващи на потребителите да получават персонализирани графици за тренировки и медитация въз основа на фактори като ден, тип тренировка и др. Функцията за стекове ще направи възможно последователното избиране на множество тренировки и медитации. А функцията за аудио фокус ще даде възможност за приоритизиране на музиката или гласа на обучаващия.

Дали една Apple (актуализация) на ден наистина ще предпази лошото здраве?

Така че – докато остава много да се види, след като актуализацията действително падне – изглежда, че новите функции най-малкото ще дадат на потребителите по-цялостен поглед върху тяхното здраве.

Чрез регистриране на психично здраве, добавки за здраве на зрението, съвместимост на здравни приложения на iPad и други, трябва да могат да се придобият нови прозрения, за да се вземат по-информирани решения по отношение на здравето.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss