21 неща, които никога не трябва да казвате на бременна жена

Удивително е колко бързо колеги, непознати и дори членове на семейството забравят, че бременната все още е човек. Любопитни въпроси, макар и разбираеми, често преминават границата от приятно заинтересовани до осъдителни. Например, родителите ви може да умират да знаят дали ще напуснете работата си след бебето, а съседът ви иска да знае дали възнамерявате да кърмите или не. Когато се съмнявате, не забравяйте, че натрапчивите въпроси обикновено е по-добре да не се задават.

Ето списък с най-добрите неща, които трябва никога питай бременна жена. Споделете със семейството, приятелите си и продължете, дори споделете с този любопитен колега.

1. „Уау, ти си толкова малък!“

Знам, че това имаш предвид по комплиментарен начин, но всичко, което чувам, е „Уау, сигурен ли си, че бебето ти е добре?“ Което ме кара да се побъркам за размера на бебето си и да започна да гугъл дали бебето ми е добре или не. И това никога не завършва добре.


2. „Уау, ти си толкова голям!“

Не ме интересува дали ще се взривя като Goodyear Blimp. Запази го за себе си. Бременна съм. Бременността има тенденция да накара едно момиче да наддаде на тегло.


3. „Изненада ли беше?“

Е, не. На моята възраст се надявам да съм достатъчно умен, за да разбера всичко за контрол на раждаемостта. Освен това наистина не искам да ви разкривам дали това е било предумишлено или е случаен резултат от бърза игра на задната седалка на Mustang на моето гадже.


4. „Мога ли да докосна корема ти?“

Не. Но тъй като вие поискахте и не просто го направих, ще ви оставя да живеете. Моля.


5. „Надяваш се на момче или момиче?“

надявам се на бебе. Това е единственото ми истинско пони в това състезание по бременност. О, и може би пони. Надявам се и на пони.


6. „Знаеш ли, наистина са 10 месеца.“

Знаеш ли, наистина е досадно, когато хората изтъкват това.


7. „Е, когато бях бременна …“

Нека просто ви спра дотук. Преминавам през това, сякаш съм единственият човек, който дори е бил бременна в историята на Земята. Така че не искам да чуя за пренебрежимото ви наддаване на тегло или ужасяващи хемороиди.


8. „Избрахте ли вече име?“

Да, но не искам да знам дали сте излизали с някого със същото име в гимназията и че е разбил сърцето ви или каквото и да е, така че нека просто дадем „Не“.


9. „Наистина не трябва да ядете/пиете/правите това, когато сте бременна.“

Наистина не трябва да давате съвети на бременна жена. Бих могъл да седна на лицето ти и да те удуша до смърт.


10. „Е, слоновете са бременни от 22 месеца, така че не е толкова лошо.”

*Празен поглед, последван от мен да се отдалечавам.*


11. „Сигурен ли си, че не са близнаци?“

Е, когато този леприкон под моста държеше камък над корема ми и ми каза, че има само един, аз му повярвах. Но явно имате някакво шесто чувство за тези неща, така че ще го накарам да провери отново.


12. „Между другото показваш, обзалагам се, че имаш…“

Кученце. Как позна!?


13. „Планирате ли да кърмите?“

Благодаря за питането, но наистина не искам да обсъждам с вас бъдещото състояние на зърната ми, странна дама от счетоводството.


14. „Ще напуснеш ли работата си, когато бебето дойде?“

Благодаря, че върнахте жените за един век назад с това. Сега моля да ме извините, докато донеса пантофите му.


15. „Спи сега, защото никога повече няма да заспиш.“

Този човек вече е мъртъв.


16. „Наслаждавайте се на живота си, докато все още можете“.

Знам нали? Тази топка и верига в корема ми ще се появят и ще се развалят всичко.


17. „Ще имаш ли естествено раждане?“

Не. Планирам да бъда по -висок от Уили Нелсън, когато отслабвам. Бог е поставил някой на тази планета достатъчно умен, за да измисли епидуралната и със сигурност ще се възползвам от това изобретение, докато се опитвам да изтласкам диня от нещо с размер на лимон.


18. „Мислех, че не искаш деца!“

Да. Въз основа единствено на тази консервация, която имахме преди 10 години, докато бяхме пияни на едно братско парти, това е напълно вярно. Аз съм такъв лъжец.


19. „Успех. Моят труд беше ужасен.”

Благодаря за споделянето. Защото не е така, че скоро ще трябва да го преживея или нещо подобно, или че постоянно се събуждам в студена пот посред нощ, страхувайки се, че ще изкачам на масата.


20. „Не си ли малко млад/стар да имаш бебе?

*Вмъкнете тук звуци на щурци.*


21. „Все още ли си бременна?“


Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss