11 продукта, които ще ви помогнат да се възстановите след цезарово сечение

След като доставят нов пакет от радост, всички майки се нуждаят от време, за да се възстановят и излекуват. А за тези, които раждат чрез цезарово сечение, възстановяването може да бъде дълъг процес.

Ето няколко продукта, които могат да помогнат. Те са предназначени да ви помогнат да се поправите, да прекарате времето и да се върнете на крака.

Възглавници за кърмене

Важно е да поддържате натиска извън мястото на разреза през първите седмици след раждането с цезарово сечение.

Възглавниците за кърмене помагат да поддържате ръцете си под по-висок ъгъл, докато държите бебето си. Те също така могат да улеснят управлението на препоръчаното футболно задържане за кърмене за майки, които трябва да предпазят шевовете.

1. Възглавница и позиционер за кърмене Boppy

Много майки се кълнат в класическата възглавница за кърмене Boppy. Можете да избирате от разнообразие от корици, които се предлагат в различни модели и цветове. Всички те могат да се мият.

Оценка на Amazon: 4,5 звезди, $30

2. Възглавница за кърмене ERGObaby Natural Curve

Възглавницата ERGObaby е хит при жени, които са по-високи и смятат, че другите възглавници за кърмене седят твърде ниско.

Оценка на Amazon: 3,5 звезди, $70

Бельо за бременни

Не опаковайте бельото си за бременни все още! Приспособяващата талия на бельото за бременни ще ви помогне да предпазите разреза от триене през първите няколко седмици след цезарово сечение.

3. Бикини за майчинство Бикини за майчинство

Ако все още не притежавате бельо за бременни, Motherhood Maternity е чудесно място да започнете. Ако бикините седят твърде близо до вашия разрез, марката предлага няколко различни стила.

Оценка на Amazon: 4,5 звезди, $15

4. UpSpring Baby C-Panty

C-Panty има панел за защита на вашия разрез. Освен това използва компресия, за да осигури комфорт и подкрепа, когато започнете да се движите отново.

Оценка на Amazon: 3,5 звезди, $65

Мехлем за кожата

Разрезът от цезарово сечение се нуждае от малко допълнително TLC. Мехлемите за кожата могат да помогнат, но следвайте инструкциите на Вашия лекар. Не трябва да прилагате нищо, докато не получите зелена светлина от Вашия лекар, обикновено около седмица след раждането.

След като получите ОК, продължете с повишено внимание. Алергичните реакции са чести при продукти за намаляване на белези, дори естествени. Започнете с нанасяне на малко количество, за да видите как реагира кожата ви.

5. Earth Mama Angel Baby Healing Salve

Някои майки твърдят, че лечебният мехлем помага да се намали появата на белега от разреза. Можете също да потърсите алтернативни марки и дори рецепти за домашно приготвени мехлеми онлайн.

Оценка на Amazon: 4 звезди, $16

Звукови машини

Нищо не може да сравни със съня за изцеление. Трябва да се опитате да получите колкото можете повече през първите седмици след раждането. Старата препоръка „спи, когато бебето спи“ е особено важна за майките, които се възстановяват след раждане със секцио.

6. Машина за звукотерапия Conair

Нуждаете се от помощ за дрямка? Опитайте машина за сън. Този е високо оценен от новите родители.

Оценка на Amazon: 3 звезди, $29

7. Ecotones Sound + Sleep Machine

Може да ви хареса и тази опция от Ecotones. Това е една от по-скъпите машини, но оглавява няколко списъка с рецензии.

Оценка на Amazon: 4 звезди, $150

8. Преносими затъмняващи щори Blackout Buddy

Затъмняващите сенници и завеси също могат да улеснят дневния сън. Някои са специално проектирани за лесна употреба навсякъде. Те могат да бъдат монтирани под съществуващи обработки на прозорци.

Оценка на Amazon: 4,5 звезди, $45

9. Най-добрата домашна мода затъмняваща завеса

Можете също да изберете да промените изцяло обработката на прозорците си със затъмняващи завеси. Те правят нещата тъмни, но модерни.

Оценка на Amazon: 4,5 звезди, $85

Книги

10. Основното ръководство за цезарово сечение

Дори ако раждането ви с цезарово сечение е планирано, знанието, че операцията е на хоризонта, все още може да изнервя. Авторите на това ръководство обхващат информация, която е полезна преди, по време и след цезарово сечение.

Оценка на Amazon: 4,5 звезди, $15

11. Това не е това, което очаквах: Преодоляване на следродилна депресия

За някои жени, които планират да родят вагинално, раждането с цезарово сечение може да бъде шок. Говорете с лекар за притесненията си и ги попитайте къде да намерят терапевт или група за подкрепа.

Може също да опитате тази работна книга. Той е предназначен да помогне на жените да разберат дали страдат или не от следродилна депресия. Той също така предлага някои средства за справяне и може да се направи самостоятелно или с терапевт.

Оценка на Amazon: 4 звезди, $18

Вземането за вкъщи

Жените, които се възстановяват от цезарово сечение, се нуждаят от много подкрепа, след като се приберат у дома. Не се страхувайте да поискате това, от което имате нужда.

Това е добър момент да опитате услуги като доставка на хранителни стоки. Докато се възстановявате, помислете и за наемане на услуга за почистване на вашия дом. Ако бюджетът ви позволява, можете дори да наемете „помощници на майката“, които забавляват по-големи деца или хвърлят куп пране.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss