Хипотиреоидизъм и взаимоотношения: Какво трябва да знаете

Със симптоми, вариращи от умора и депресия до болки в ставите и подпухналост, хипотиреоидизмът не е лесно състояние за управление. И все пак хипотиреоидизмът не трябва да се превръща в неудобното трето колело в една връзка.

Независимо дали сте женен, в дългосрочна връзка или се ориентирате в сцената на запознанства, ето пет съвета от хора, живеещи с болестта.

1. Споделете информация.

Хипотиреоидизмът е трудно за обяснение състояние. Въпреки че може да се чувствате сякаш се обяснявате добре, може да има моменти, когато партньорът ви просто кима с глава или предлага съчувствието си. Това, разбира се, може да бъде разочароващо и може да доведе до интензивни, напрегнати разговори. Вместо да го правите сами, споделете го с партньора си.

Изпратете им по имейл връзки към страхотни статии, блогове или уебсайтове за състоянието. Освен това споделянето с тях какво имат да кажат другите, които имат болестта, може да им даде по-добра перспектива. Помолете ги да проучат някои страници на общността за хипотиреоидизъм. Споделете с тях всички страхотни книги или брошури, които сте чели за болестта. Помислете да ги помолите да дойдат на посещение при лекар. Колкото повече знаят за хипотиреоидизма, толкова повече могат да ви помогнат.

2. Помолете за помощ.

Хипотиреоидизмът може да засегне не само как се чувствате, но и как функционирате. Ходенето на работа, миенето на чиниите, ходенето до магазина за хранителни стоки или вземането на децата от училище може да е било сравнително лесно преди, но сега тези задачи може да изглеждат като непреодолими подвизи.

Ако случаят е такъв, помолете партньора си за помощ. Освобождаването на графика ви ще ви даде необходимото време да се отпуснете или — най-малкото — да облекчите ненужния стрес.

3. Правете нещо активно заедно.

Наличието на недостатъчно активна щитовидна жлеза увеличава шансовете ви за развитие на сърдечно-съдови проблеми. Редовните упражнения могат да помогнат за намаляване на тези рискове, но придържането към план може да бъде трудно, особено ако се чувствате уморени. Използвайте това като възможност да привлечете партньора си, за да ви помогне да останете на път.

Това не означава, че трябва да се запишете за маратон заедно! Разходката след вечеря, плуването на няколко обиколки в обществения басейн или игра на няколко игри на тенис са добър избор. Тези дейности могат да ви оставят да се чувствате енергични и дори да улеснят някои смислени разговори между вас и вашия партньор.

4. Намерете други начини да бъдете интимни.

Може да не мислите, че недостатъчно активната щитовидна жлеза ще повлияе на сексуалната ви връзка с партньора ви, но може. Умората и умората могат да доведат до по-ниско сексуално желание и по-ниско либидо.

Но не приемайте автоматично, че стремежът ви към интимност е извън картината. Това е просто шанс за вас и вашия партньор да намерите други начини да бъдете интимни. Гушкайте се, докато гледате любимия си филм, дръжте се за ръце, докато пазарувате, или си направете релаксиращ масаж с ароматни масла и кремове. С течение на времето и с правилното лечение вероятно ще видите, че вашето желание и нивото на либидото се връщат към нормалното.

5. Бъдете търпеливи.

Да бъдеш търпелив понякога може да бъде трудно и трудно – дори за тези без проблеми с щитовидната жлеза. Но търпението е от ключово значение и това е начинът, по който трябва да се опитате да подходите към срещите с хипотиреоидизъм.

Вашето тяло, ум и дух може да не са готови да излизате и да общувате през цялото време. Вместо да се натискате твърде далеч, съобщавайте своите нужди. Ако вече сте се съгласили да отидете на среща и не сте готови, попитайте дали можете да пренасрочите вместо това.

Помислете да помолите приятелите си за помощ. Те може да познават някой, който е подходящ за вас, или може да имат предложения за среща с други. И не забравяйте, че намирането на партньор отнема време. За всички.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss