Хидрохлоротиазид и цена: Какво трябва да знаете

Въведение

Ако обмисляте възможности за лечение на високо кръвно налягане, може да искате да научите повече за хидрохлоротиазид.

Хидрохлоротиазид е генерично лекарство с рецепта, което се използва за лечение на високо кръвно налягане при възрастни. Лекарството се използва и при възрастни и деца за лечение на оток, причинен от други медицински състояния, като бъбречно заболяване и сърдечна недостатъчност.

Хидрохлоротиазид идва под формата на таблетки или капсули, които поглъщате.

Продължете да четете за подробности относно хидрохлоротиазида и цената и как да спестите пари от рецепти.

Забележка: За повече подробности относно хидрохлоротиазид вижте тази задълбочена статия.

Каква е цената на хидрохлоротиазид?

Цената, която плащате за хидрохлоротиазид, може да варира. Вашата цена може да зависи от плана ви за лечение, формата на дозиране, застрахователното покритие и аптеката, която използвате.

За да разберете колко ще платите за хидрохлоротиазид, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Забележка: Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие хидрохлоротиазид. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят хидрохлоротиазид по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако хидрохлоротиазид изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали хидрохлоротиазид изисква предварително разрешение.

Често задавани въпроси относно цената и хидрохлоротиазида

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно хидрохлоротиазид и неговата цена.

Цената на хидрохлоротиазид варира ли в зависимост от дозата, която ми е предписана (12,5 mg, 25 mg, 50 mg)?

Вашата цена за хидрохлоротиазид може да зависи от силата, дозата и формата, която ви е предписана.

Хидрохлоротиазид се предлага в следните форми и концентрации:

  • таблетки с концентрация от 12,5 милиграма (mg), 25 mg и 50 mg
  • капсули в една концентрация от 12,5 мг

За да научите повече за цената на хидрохлоротиазид въз основа на силата, формата и дозата, която Ви е предписана, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Можете също така да се свържете с вашия застрахователен план (ако имате такъв), за да попитате за цената на лекарството.

Цената на самия хидрохлоротиазид по-евтина ли е в сравнение с комбинираните лекарства като телмисартан/хидрохлоротиазид?

Не е задължително. Цената на хидрохлоротиазид самостоятелно, в сравнение с комбинираните лекарства, които съдържат хидрохлоротиазид, може да зависи от няколко фактора. Те включват вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и дали комбинираното лекарство се предлага като генерично или само като версия на марката.

В някои случаи, ако Вашето състояние не се управлява добре само от хидрохлоротиазид, Вашият лекар може да обсъди да преминете към комбинирано лекарство, съдържащо хидрохлоротиазид.

Много комбинирани лекарства, които управляват високо кръвно налягане, съдържат хидрохлоротиазид. Примерите включват:

  • хидрохлоротиазид/лизиноприл (Prinzide, Zestoretic)

  • хидрохлоротиазид/валсартан (Diovan HCT)

  • хидрохлоротиазид/телмисартан (Micardis HCT)

Важно е да се отбележи, че цената ви за всяко лекарство с рецепта може да зависи от това дали плащате със или без застраховка.

Вашият лекар, фармацевт или доставчик на застраховка (ако имате такъв) може да ви даде повече подробности за цената на вашето лекарство.

Каква е цената на хидрохлоротиазид без застраховка?

Цената на хидрохлоротиазид без застраховка може да зависи от няколко фактора. Те включват вашата дозировка, формата, която приемате (таблетка или капсула), вашия план за лечение и дори избраната от вас аптека. Ако нямате здравна застраховка, проверете в няколко аптеки за най-добрата цена на лекарството.

Цената на хидрохлоротиазид без застраховка може също да зависи от това дали отговаряте на условията за програми за спестяване на разходи. За да научите повече, вижте „Мога ли да получа помощ за заплащане на хидрохлоротиазид?“ раздел по-долу.

Ако имате въпроси относно това колко ще бъде вашата конкретна цена на хидрохлоротиазид, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Предлага ли се хидрохлоротиазид като марково лекарство?

Хидрохлоротиазид идва само като генерично лекарство. Понастоящем не се предлага във версия с търговска марка. Генеричното лекарство е точно копие на активното лекарство в марково лекарство. Хидрохлоротиазидът се основава на Microzide, който вече не се предлага.

Генеричните лекарства обикновено струват по-малко от марковите лекарства.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Как мога да намаля дългосрочните си разходи за лекарства?

Ако приемате хидрохлоротиазид дългосрочно, може да сте в състояние да намалите разходите си по следните начини:

Потърсете 90-дневен запас от вашето лекарство. Може да сте в състояние да получите 90-дневна доставка на хидрохлоротиазид, ако бъде одобрена от вашата застрахователна компания. Това може да намали броя на пътуванията ви до аптеката и да помогне за намаляване на цената на хидрохлоротиазид. Ако се интересувате от получаване на 90-дневна доставка от това лекарство, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка.

Използвайте аптека за поръчки по пощата, за да получите вашето лекарство. Използването на аптека за поръчки по пощата може да помогне за намаляване на цената на хидрохлоротиазид. Освен това можете да получите лекарствата си, без да напускате дома си. Някои планове на Medicare могат да помогнат за покриване на разходите за лекарства за поръчка по пощата. Може също така да можете да получите 90-дневна доставка на лекарството чрез поръчка по пощата. Ако нямате здравна застраховка, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да предложат опции за онлайн аптека, които биха ви свършили работа.

Мога ли да получа помощ за заплащане на хидрохлоротиазид?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за хидрохлоротиазид или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на хидрохлоротиазид, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за хидрохлоротиазид.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Мога ли да спестя от цената на хидрохлоротиазид без застраховка, като получа доставка за 90 дни?
  • Капсулната форма на хидрохлоротиазид струва ли повече от таблетките?
  • Влияе ли моята доза хидрохлоротиазид на цената?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss