Управлявайте горещите си вълни по време на работа

Много жени на възраст между 40 и 55 години са в период на перименопауза и ако сте сред тази група, възможно е да получите горещи вълни.

По време на перименопаузата нивото на естроген при жената се покачва и намалява драстично и тези колебания могат да причинят редица симптоми. Един от най -често срещаните е горещата светкавица. Според клиниката Mayo гореща вълна е внезапно усещане за силна топлина, която понякога причинява зачервяване на кожата и изпотяване.

Периодът на перименопаузата може да продължи до 10 години и за много жени голяма част от това време може да прекара на работното място. За да се намали тежестта и честотата на горещите вълни по време на работа, може да е полезно да знаете няколко трика.

Облечете се правилно

Една от първите линии на защита срещу горещи вълни по време на работа е подходящото облекло. Избягвайте вълна, коприна и повечето синтетични тъкани. Тези материали улавят топлината и могат да повишат телесната ви температура. Дрехите от памук, лен или вискоза „дишат“ по -добре, отделят топлина и ви помагат да сте по -хладни.

Също така, обикновено е най -добре да избягвате водолазки. Вместо това се опитайте да се обличате на слоеве. По този начин, когато телесната ви температура започне да се покачва, можете да премахнете слоевете, за да се охладите. Тъй като студените тръпки често следват гореща вълна, лесно можете да поставите слоевете отново, за да се затоплите отново.

Понижете температурата

Най -простият начин за понижаване на стайната температура е понижаването на термостата. Това обаче не винаги е възможно. Ако работите на бюро, бихте могли да помислите за въвеждане на малък вентилатор. Вентилатор не само помага да се охлади, но и циркулира въздуха в стаята.

Ако имате късмета да работите близо до прозорец, отворете го, за да оставите малко хладен и свеж въздух вътре.

Помислете за вашата диета

Това, което ядете и пиете, може да играе голяма роля в основната ви телесна температура. Горещите и пикантни храни повишават телесната температура и могат да влошат горещите вълни. Опитайте се да избягвате пикантни ястия и да оставите горещите храни да се охладят значително, преди да ги изядете.

Освен това, когато сте на работа и нямате пълен контрол върху стайната температура, това ще ви помогне да ядете студени храни. Изберете салати, сандвичи или студени тестени изделия. Тези опции ще ви запълнят, без да повишавате телесната си температура.

Също така е разумно да избирате внимателно напитките си. Въпреки че може да е изкушаващо да започнете работния си ден с гореща чаша кафе, опитайте вместо това студено кафе или отпийте от ледена вода.

Всъщност можете да използвате студени напитки в своя полза по два начина. Отпиването на студена напитка през целия ден може да ви охлади, а също така можете да поставите студената чаша или чаша към челото или шията си.

Бъди навреме

Дайте си достатъчно време за работа и за срещи. Стресът от бързането наоколо може да повиши телесната ви температура и да предизвика гореща вълна. Когато имате достатъчно време, можете да останете спокойни, което може да помогне за намаляване на честотата на горещите вълни.

Взимането

Горещите вълни са симптом на перименопаузата за много жени. Най -добрият начин да се справите с тях на работното място е да планирате предварително за вашия комфорт и да предприемете превантивни мерки, за да намалите тежестта на горещите вълни.

Спазването на диета и здравословни процедури, които могат да намалят силата и честотата на горещите вълни, са чудесни превантивни мерки, но също така е важно да имате специални стратегии. Наличието на предмети под ръка и практикуването на процедури, които ви помагат да се охладите, значително ще намалят стреса или дискомфорта, свързани с горещите вълни по време на работа.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss