Управление на разходите за екзема на вашето дете

Екземата, наричана още атопичен дерматит, причинява суха и сърбяща кожа и често засяга бебета и малки деца.

За лицата, които се грижат за деца с екзема, може да е трудно да управляват разходите от джоба си, свързани с пътуването за лечение на екзема. Много от тези разходи са пряко свързани с продължаващото лечение на състоянието.

Има редица начини за управление на разходите за нуждите от лечение на екзема на детето, включително различни медикаменти, здравноосигурително покритие, държавни програми за подпомагане и изграждане на правилния екип за грижа, който да държи екземата под контрол.

Каква е цената на екзема при деца?

А Проучване от 2022 г установи, че е по-скъпо да се грижиш за дете с екзема, отколкото да имаш това състояние като възрастен. Разходите от джоба на лицата, които се грижат за деца с екзема, са средно 860 долара на година, в сравнение с 500 долара за възрастни с екзема.

Освен това хората, които се грижат за тях, са по-склонни да харчат над 1000 долара годишно в сравнение с възрастните с екзема.

Разходите са разделени на няколко категории:

  • Здравен екип: Застрахователни франшизи, рецепти, лабораторни тестове, услуги за психично здраве, хоспитализация
  • Здравни продукти без рецепта: Овлажнители, лекарства против сърбеж, хигиенни продукти, добавки, превръзки, болкоуспокояващи
  • Допълнителни подходи: Специализирано облекло и спално бельо, специални почистващи препарати

Полагащите грижи също са имали по-големи разходи за посещения в спешното отделение, отколкото възрастните с екзема.

Попитайте за алтернативни лекарства

Вашите лекарства с рецепта или лекарства без рецепта може да имат генерична версия, която струва по-малко. Генеричните лекарства се регулират от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) и трябва да работят по същия начин като версията на марката.

Попитайте Вашия лекар или фармацевт дали има генерична алтернатива. Можете също така да попитате за пълнители и неактивни съставки, тъй като те могат да причинят дразнене при дете с екзема.

Обърнете внимание кои рецепти са покрити от застраховката

Вашата застраховка може да не покрива разходите за лекарство, предписано от лекаря на детето ви, или може да покрива само част от разходите. Проверете списъка с одобрени лекарства на вашия застрахователен план, наричан още формуляр.

Може да помолите Вашия лекар да премине към подобно лекарство, което е покрито. Например вашият план може да покрива генерично лекарство, но не и името на марката.

Възможно е също така да получите рецепта за лекарство без рецепта, което вашият план покрива. Дори и да не се нуждаете от лекарско предписание, наличието на такова може да ви помогне да покриете разходите, като използвате вашия застрахователен план.

Прегледайте вашето здравноосигурително покритие

Хората, които се грижат за деца с екзема, имат по-големи разходи за хоспитализация и посещения в спешното отделение, отколкото възрастните. Авторите на Проучване от 2022 г споменато по-горе каза, че това показва, че детската екзема не е под контрол и че болногледачите нямат достатъчен достъп до извънболнична помощ.

Може да си струва да прегледате здравното си осигуряване, за да видите дали имате правилния план за покриване на разходите за екзема на вашето дете. Това може да включва подходящи амбулаторни грижи.

Може също да искате да проверите дали отговаряте на изискванията за „намаления при споделяне на разходите“. Когато се регистрирате за план чрез Health Insurance Marketplace, системата ще ви каже дали отговаряте на изискванията.

Въпреки това, за да получите ползите за споделяне на разходите за лични разходи, трябва да се регистрирате за сребърен план.

Проследявайте лимитите и датите на подновяване на вашата политика

Вашето здравно покритие има максимум от джоба ви, който се нулира всяка година на полицата. След като достигнете своя максимум, планът покрива 100% от повечето покрити обезщетения за остатъка от годината.

Максимумът от джоба ви зависи от вашия план, но не може да надвишава ограничението, определено от правителството всяка година.

Водете дневник на посещенията при лекар и подновяването на рецептите за разходите за екзема на детето. Ако сте достигнали максимума от джоба си, може да е възможно да получите презареждане с рецепта или да посетите здравен специалист с малко или безплатно за вас, преди планът да се нулира.

Свържете се с програми за помощ при наркотици

Съществуват множество държавни правителствени програми за подпомагане на неосигурени или недостатъчно осигурени хора с разходи за лекарства с рецепта. Нестопанските организации и фармацевтичните компании също имат на разположение помощ.

Американската фондация за астма и алергии има списък с много програми за подпомагане на лекарствата в Съединените щати, включително някои програми за спестяване на вериги аптеки за лекарства, отпускани с рецепта.

Включете всички в управлението на екземата

Поддържането на екземата на детето под контрол може да помогне за предотвратяване на допълнителни пътувания до лекар или спешно отделение. Обмислете включването на членове на семейството в грижата за екзема, за да осигурите последователност.

Например, ако детето е отседнало в къщата на роднина, може да искате да го насочите към рутината на детето за овлажняване.

Срещнете се с учителя на детето в началото на учебната година, за да обсъдите екземата. В случаи на тежка екзема, детето може да се класира за план 504.

В училищата са възможни много приспособления, като например извършване на дейности, които не влошават екземата и използване на материали, които не причиняват болка или дискомфорт.

Разработете икономичен хранителен план

относно 30% от децата с умерена до тежка екзема имат хранителна алергия. Управлението на алергията върви ръка за ръка с лечението на екзема.

Помислете за планиране на пътувания за пазаруване на храна седмица или две предварително, за да получите точните храни на най-ниските цени. Сравнете магазините за хранителни стоки, следете за продажби в магазина и се регистрирайте за програми за награди.

Гледачите на деца с екзема могат да имат значително финансово бреме.

Начините за намаляване на разходите от джоба включват намиране на евтини и ефективни лекарства, увеличаване на покритието на здравното осигуряване и включване на учители и членове на семейството в последователното управление на екземата за предотвратяване на обостряния.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss