Ръководство за начинаещи за маркиране

илюстрация на три ръце - всяка принадлежаща на различен човек - държащи различни продукти за закрепване, включително презерватив, бутилка лубрикант на водна основа и извит вибратор
Илюстрации от Бретан Англия

Благодарение на „Broad City“, „Weeds“ и „Deadpool“, закрепването бавно си проправи път в масовия секскон. Все пак има вероятност все още да имате Q-та за това.

Вярваме, че удоволствието е основен аспект на безопасния и здравословен сексуален живот. Ето защо разчитаме на опитни писатели, преподаватели и други експерти, за да споделят своите предложения за всичко – от техниката, която използвате, до секс играчката, която купувате.

Ние препоръчваме само нещо, което наистина обичаме, така че ако видите връзка към магазин към конкретен продукт или марка, знайте, че е проучена задълбочено — ако разбирате какво имаме предвид. Намигване.

Напомни ми: Какво е това?

Когато терминът беше въведен от колумниста за секс съвети Дан Савидж през 2001 г., той имаше за цел да нарече сценария, когато цисджендър жена облича ремък, за да проникне анално в партньора си от цис мъжки пол.

Но според Лиза Фин, сексуален педагог в бутика за секс играчки Babeland, оттогава терминът се е развил, за да бъде по-приобщаващ от това. Благослови.

„Определящата характеристика на прикачването е, че има страпон и анален секс, а не полът или пола на партньора, който го прави“, обяснява Фин.

Защо хората го правят?

Ъмм… защото защо не би искате да опитате нещо, което е горещо физически, емоционално и психически?!

Физически се чувства добре за приемника

„Повечето хора с пениси имат плътна от нерви простатна жлеза, до която може да се стигне чрез анално проникване“, казва Фин. Може дори да помогне за отключване на оргазъм на простатата, който обикновено е по-пълен от други оргазми.

Ако приемникът няма P-точка, аналното проникване все още може да се чувства добре. В крайна сметка, аналният канал и аналният вход имат толкова нерви, колкото главата на пениса (около 4000).

И (!) за даващия

Да наистина! Основата на вибратора може о-толкова приятно да се притиска към пубисната хълма или клитора.

Люлеенето срещу партньора ви може да се почувства подобно на сухо гърмеже, което е начинът, по който много хора изпитват първия си оргазъм, добавя Фин.

Преобръща скрипта

В повечето хетеросексуални двойки единият партньор традиционно извършва проникването, докато другият партньор е проникнат.

„Пегингът променя тези типични роли, които могат да бъдат наистина страхотни психологически и емоционално за всички страни“, казва Фин.

Може да се използва по време на BDSM игра

Залепване + превръзка на очите? Или клечки + ограничения? Здравейтемощна игра!

Доминантът може да притисне подчинения си, за да упражни сила, обяснява Лола Джийн, сексуален педагог и създател на видеосерията „Quick ‘N’ Dirty: An Introduction to Butt Stuff”.

Разбира се, човекът, който е обвързан, не трябва да поема по-покорна роля.

„Абсолютно възможно е да бъдеш доминиращ, докато се хващаш на задника“, казва Фин. Всичко е за вашата енергия. Rider-on-top е чудесен начин да почувствате контрол, докато сте закрепени.

Как го извеждаш?

Не, не можеш просто да се появиш на прага на бута си превързан. Или пуснете вибратор към болката си по средата на лудото като: „Имайте го, скъпа!“

Да, трябва да го повдигнете предварително.

Когато вие и вашият SO сте на неутрална земя (четете: не спалнята), Жан предлага следната формула: представи идеята, обяснете защо сте заинтригувани и задайте въпрос.

може да кажете:

 • „Наскоро прочетох статия за прикачването и мисля, че може да е наистина горещо да изследваме заедно. Бих искал да ви изпратя статията и да поговорим за нея след това. Какво мислиш?”
 • „Мисля, че може да бъде наистина забавно да изследваме свързването заедно. Някога интересували ли сте се да изследвате потенциала за удоволствие на вашата простата?
 • „Обичам, когато ми пипаш дупето по време на секс, така че си мисля, че може да се насладя на нещо по-голямо. Би ли била нещо, за което бихте искали да говорите с мен допълнително?
 • „Наскоро попаднах на образователна поредица за прикачване и станах любопитна… Бихте ли готови да я гледате с мен?“

Кой знае, може би и твоят буу е заинтригуван, но е бил твърде нервен, за да го повдигне с теб!

какво използвате?

Имате нужда поне от колан, вибратор и смазка.

Сбруя и вибратор

Тук имате две опции: Можете да закупите вибратор и колан поотделно, или можете да закупите ремък, който е комплект, който включва и двете.

За колчета за първи път, Фин препоръчва да си купят каишка като тази Tantus Bend Over или Комплект с извита реалистична колан Pegasus. Защо? Една дума: лекота.

Предимството от закупуването на колана и вибратора поотделно е, че можете да персонализирате изживяването. „Даващият може да избере колан, който обича, а получателят може да избере вибратор, който е развълнуван да получи“, обяснява Фин.

За колан можете да закупите стил бельо или стил на ремък.

Както подсказват имената им, коланът в стил бельо изглежда като скиви.

Сбруи в стил бельо, които да опитате:

 • Боксерски ремък TomBoii
 • Черно-лилаво гащи за чорапогащи с набраздени гръбчета Rodeoh
 • Силуетен колан

Сбруите в стил ремък имат подобна естетика като ремък за ремък. Те са много по-регулируеми от коланите за бельо, което може да помогне на потребителя да се чувства по-контролиран.

Сбруя с ремък, за да опитате:

 • Сбруя за роудстър
 • SquareParts Joque Harness

Що се отнася до вибратора? Започнете с малко. Като пет пъти по-малък, отколкото смятате, че имате нужда.

Особено ако никога досега не сте били прониквани анално с повече от един пръст. Повярвайте ни, бавно и стабилно печели аналния О.

О, и се уверете, че е направен от медицински силикон, който ще можете да почистите напълно след употреба.

Фин препоръчва Вибриращ силиконов дилдо на Riley, който има извита, луковична глава, предназначена за стимулация на простатата, Charm Silicone Dildo, който е слаб AF, или Shilo за хора, които обичат по-реалистичен вид.

Смазка

Ако си спомняте едно нещо от това ръководство, направете го така:

„Lube е буквално разликата между аналното проникване като триене и приятно оргазмично изживяване“, казва Фин. Смазка или бюст!

Лубите на силиконова основа не са съвместими със силиконови играчки, от което са направени повечето вибратори.

Вместо това изберете гелообразна смазка на водна основа, като:

 • Глъзък нахален
 • pJur
 • Торта Туш Куш

Незадължителни секс аксесоари

В зависимост от това какви видове стимулация харесвате вие ​​и вашият партньор, има няколко други сексуални помощни средства, които можете да обмислите, като например:

 • вибриращ петел пръстен, като Lelo Tor 2 или We-Vibe Pivot
 • куршум вибратор, като Дама Зи или CalExotics Naughty Bits Само върхът
 • носим вагинален вибратор, като We-Vibe Jive или We-Vibe Chorus

Откъде изобщо започваш?

Добре, значи имахте разговора и си купихте консумативите. Сега какво?

Говорете за това… подробно

Много е възможно да си представяте интимна среща със свещи, много развлечения и мисионерска поза, а буута ви да си представя извратена вечер, пълна с белезници, червени сатенени чаршафи и кучешки стил.

Ето защо Фин препоръчва да се обърнете към:

 • Какво ~вибе~ се надявате да постигнете и двамата?
 • Каква позиция искахте да опитате?
 • Ще имаш ли безопасна дума?

Включете се

Всички видове секс са по-добри, когато всички страни на практика се молят за него! Така че, не преминавайте от нула към секса с дупето. Започнете с целувки, ръчни ръчички и орално.

Преминете към анален масаж и анални пръсти

„Повечето анусите трябва да бъдат облекчени, за да бъдат проникнати“, казва Фин. “Започнете от външната страна на дупето, като масажирате пръстена от мускули около ануса.”

След това, когато получателят съобщи, че е готов, използвайте a добре смазана пръст за проникване в ануса.

По отношение на техниката опитайте:

 • правене на кръгове вътре в ануса
 • бавно навлизане и излизане от ануса
 • извършване на движение „дойди тук“ срещу простатата (2 инча вътре в ануса, по протежение на предната стена)

Добре, сега за закачването… как го правиш, знаеш ли?

Намажете дупката на приемника и вала на вибратора със смазка, докато и двете станат хубави и хлъзгави.

Още по-добре: Накарайте приемника да използва a апликатор за смазване за смазване и на стените на аналния канал.

Сега заемете позиция. Фин препоръчва или повдигнат мисионер, което ще ви позволи да четете израженията на лицето на другия, или кучешки стил, който може да помогне за отварянето на аналния канал.

„Накарайте даващия да притисне върха на вибратора към входа на приемащия“, казва Фин. „Докато издишват, приемникът може да повдигне бедрата си, за да приеме бавно вибратора със скоростта, която работи най-добре за тях.

Продължете този модел, докато приемникът се настрои напълно към вибратора. Оттук приемникът може да тласка, да прави кръгови движения или да стои напълно неподвижен. Избор на приемника.

Трябва ли да вземете някакви предпазни мерки?

Аналният секс е безопасен. Но има някои предпазни мерки, които трябва да вземете, за да ограничите риска от изпражнения, болка и инфекция.

Изпражненията са много малък риск, но можете да намалите риска още повече

„Акането е причина номер едно хората недей искам да опитам да фиксирам“, казва Джийн.

Но противно на общоприетото схващане, клечването всъщност не чука на вратата на изпражненията! Изпражненията не се съхраняват в аналния канал, което е това, което се въвежда по време на анален секс. Съхранява се в дебелото черво.

За да премине изпражненията от дебелото черво през ректума до аналния канал и в крайна сметка в тоалетната, трябва доброволно (!) да свиете мускула, който изтласква изпражненията.

И така, идеята за акане на каишка? Доста неоснователно.

Въпреки това е възможно някои остатъци от акане. Особено, ако работата ви по изтриването не е на ниво.

Фин препоръчва да се изкъпете под душа няколко часа преди да си направите колче.

Някои хора обичат да използват водна клизма, но това не е задължително.

Бременността не е риск, но ППИ могат да бъдат

Ако единият или и двамата имате ППИ или не знаете текущото си състояние, предаването на ППИ е риск.

Това включва ППИ, разпространявани чрез телесни течности, като гонорея и хламидия, и тези, разпространявани чрез контакт кожа върху кожа, като HPV и херпес.

За да намалите риска от предаване на ППИ чрез закрепване:

 • Използвайте презерватив върху вибратора.
 • Ако използвате презерватив от латекс, не използвайте лубрикант на маслена основа.
 • Сменете презервативите, ако планирате да смените кой е проникнат.
 • Купете вибратор, направен от непорьозен материал, като медицински силикон.
 • Измийте колана след всяка употреба.

Намалете риска от болка, като вървите бавно

Аналният канал е толкова деликатен и уязвим за микросълзи.

Но това е избегнато, стига да следвате златното правило на анала: хлъзгав, бавен и бъбрив.

С други думи: Използвайте лубрикант, улеснете го приятно и бавно и общувайте с партньора си през цялото време.

Ако приемащият партньор изпита някое от следните няколко дни по-късно, той трябва да се обади на доставчик на здравни услуги:

 • кървене
 • постоянна болка
 • рани
 • бучки
 • подутини
 • освобождаване от отговорност

Ами ако партньорът ви иска да ви закачи?

Зависи дали се интересувате като има те те приковават!

Ако искате да бъдете обвързани? Е, късметлия, късметлия ти.

Но ако не го направите? Никога не трябва да се чувствате принудени да опитате нещо в леглото, което не искате да опитате.

Може да ги попитате защо искат.

Дали им харесва идеята да се качат на петел? Може би ще се интересувате да им дадете вибратор BJ, работа с вибратор, или да ги гледате как дръпват вибратор, докато се докосвате.

Ако искат да ви закачат, защото искат да бъдат по-доминантни, Джийн казва: „Да ги накараш да се блъскат и да ти гърчат дупето без вибратор, може да създаде подобно усещане.“

Други опции включват белезници или а с превръзка на очите.

Вашето дъно, вашите правила

Толкова оргазмичен, колкото и клечки мога чувствайте се за даващия и получателя, не е за всеки. Така че, ако не искате да носите каишка или да я приемате анално, не се притеснявайте. Има много начини да получите и да получите удоволствие!


Габриел Касел е базирана в Ню Йорк писателка за секс и уелнес и треньор на CrossFit ниво 1. Тя се превърна в сутрешен човек, тества над 200 вибратора и яде, пиеше и намазва с въглен – всичко това в името на журналистиката. В свободното си време тя може да бъде намерена да чете книги за самопомощ и любовни романи, да натиска пейка или да танцува на пилон. Следвайте я в Instagram.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss