Разбиране на Cellfina за намаляване на целулита

Какво представлява Cellfina?

Cellfina е нехирургична процедура, използвана за намаляване на появата на целулит. Това е минимално инвазивна процедура. Процедурата не изисква операция или обща анестезия. Cellfina използва техника с микроблейд за насочване на целулита по бедрата и задните части.

Приблизително 85 процента от жените над 20 години имат някакъв целулит. Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) изчисти Cellfina през 2015 г. Клиничните проучвания, направени от Cellfina, показват високо ниво на удовлетвореност на пациентите.

Подготовка за Cellfina

Cellfina е минимално инвазивна нехирургична процедура, така че няма да е необходимо да се подготвяте много. Добрите кандидати за Cellfina включват тези, които:

  • са между 20 и 60
  • имат стабилно тегло
  • имат минимална отпусната кожа или отпусната

Говорете с Вашия лекар, за да видите дали сте добър кандидат. Те също така могат да ви помогнат да зададете реалистични очаквания за това как лечението може да отговори на вашите нужди.

Как действа Cellfina?

Cellfina е най-добре насочена към целулита тип трапчинки. Процедурата е одобрена само от FDA за лечение на целулит в бедрата и задните части.

Съединителната тъкан, наречена фиброзни ленти, причинява целулитни трапчинки в кожата. Тези ленти свързват кожата ви с тъканта отдолу. Влакнестите ленти могат да изтеглят част от кожата навътре, което води до изпъкване на заобикалящата мазнина. Това може да създаде малки вдлъбнатини или целулитни трапчинки в цялата област.

Технологията Cellfina се основава на процедура, наречена субцизия. Subcision може също да лекува белези и бръчки. Технологията използва устройство с размер на игла за третиране на съединителните ленти точно под кожата ви.

Преди процедурата Вашият лекар ще Ви помоли да станете. Те ще използват маркер, за да идентифицират целулитните трапчинки. След това, след прилагане на някакъв обезболяващ разтвор, те ще използват ръчното устройство Cellfina, за да вкарат микроострие под кожата ви. След това Вашият лекар ще използва стабилизирана направлявана техника на субцизия с разпръскващо движение, за да освободи фиброзните ленти под кожата Ви. Това кара целулитните трапчинки да отскочат обратно.

Средно отнема около един час за всеки 25 трапчинки. Резултатите в третираните зони могат да се видят само за три дни и могат да продължат до три години. Според проспективно, многоцентрово проучване в САЩ на 55 пациенти, едно лечение с Cellfina подобри появата на целулит при 98 процента от хората две години след процедурата.

Колко струва Cellfina?

Размерът на третираната зона и броят на целулитните трапчинки определят цената на лечението с Cellfina. Цените обикновено варират от $3,500 до $6,500, със средна цена от около $4,250 за лечение.

Фактори като географското ви местоположение и лекаря, който използвате за провеждане на лечението, също играят в цената. Трябва да се свържете директно с доставчик на Cellfina, за да получите най-точната оферта.

Cellfina срещу Cellulaze

Cellfina е по-нова процедура в сравнение с Целулаза, което беше одобрено от FDA през 2012 г. Cellulaze е лазерно устройство и използва топлинна енергия за срязване на свързващите ленти. Cellfina използва микроблейд. Твърди се също, че целулазата подпомага производството на колаген и подобрява еластичността на кожата.

Cellfina има по-ниска цена, по-малко рискове и усложнения и изглежда, че резултатите продължават по-дълго. Тъй като Cellfina е все още сравнително нова, лекарите имат различен опит и предпочитания. Журито все още не е ясно коя процедура е по-добра.

Странични ефекти на Cellfina

По време на процедурата може да почувствате малко засмукване. Но не трябва да има дискомфорт по време на процеса.

След процедурата може да получите нежелани реакции в третираната зона. Те могат да включват:

  • незначителна болка
  • натъртване
  • болезненост
  • нежност

Тези нежелани реакции обаче обикновено изчезват сами в рамките на няколко дни. Данните от клинични проучвания не откриват сериозни нежелани реакции след процедурата.

Припомняне на Cellfina

През декември 2016 г. FDA отвори случай за изтегляне на устройство за системата Cellfina. Тя е инициирана от нейния производител, Ulthera Inc. Според FDA причината за изтеглянето е, че в един комплект е включена нестерилна вакуумна тръба.

Всички засегнати клиенти получиха известие и информация какво трябва да направят.

Какво да очаквате след Cellfina

Cellfina е нехирургична, минимално инвазивна процедура, която не изисква обща анестезия. Поради това има ограничено време за престой, свързано с процедурата. Най-вероятно ще можете да шофирате вкъщи и да възобновите нормалните си дейности след 24 часа.

В продължение на две седмици след лечението трябва да носите компресивни дрехи възможно най-често, като панталони за йога или шорти за велосипед. Трябва да ограничите упражненията си за три до четири дни след процедурата и да избягвате плуване и излагане на слънце за около седмица.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss