Преглед на Optum Rx 2023: Какво е Optum Rx и за кого е?

Човек, облечен в златист пуловер с висока яка, седи в кухнята им. Те държат лекарствата си в едната ръка и пият вода от чаша с другата ръка.
Getty Images/MStudioImages

Ние включваме продукти, които смятаме, че са полезни за нашите читатели. Ако купувате чрез връзки на тази страница, може да спечелим малка комисионна или друга осезаема полза. Optum Store, Optum Perks и Healthline Media са собственост на RVO Health. Ето нашия процес.

Здравна линия показва ви само марки и продукти, зад които стоим.

Нашият екип задълбочено проучва и оценява препоръките, които правим на нашия сайт. За да установим, че производителите на продукта са спазили стандартите за безопасност и ефикасност, ние:

 • Оценете съставките и състава: Имат ли потенциала да причинят вреда?
 • Проверете фактите на всички здравни твърдения: Съвпадат ли те с настоящите научни доказателства?
 • Оценете марката: Работи ли почтено и спазва ли най-добрите практики в индустрията?

Ние правим проучване, за да можете да намерите надеждни продукти за вашето здраве и уелнес.

Прочетете повече за нашия процес на проверка.
Беше ли Ви полезно?

Optum Store и Healthline са собственост на RVO Health. Optum Rx обаче не е собственост на RVO Health или свързан с Healthline.

Повечето хора прекарват много време онлайн за работа и свободно време, а с възхода на телездравеопазването те вече получават здравни грижи и виртуално. Така че, независимо дали наскоро сте преминали във виртуално телездраве или предпочитате да се срещнете лично с лекар, получаването на вашите рецепти онлайн е по-лесно от всякога.

Много онлайн аптеки също предлагат удобни услуги за доставка и възможност да управлявате вашите лекарства от приложение или онлайн табло за управление.

Онлайн аптеките, като Optum Rx, правят всичко това, но без типичните разходи за физическите операции, те са в състояние да намалят разходите и да ги прехвърлят върху вас, потребителя.

Но с толкова много онлайн услуги за лекарства може да е трудно да разберете на коя да се доверите. По-долу разглеждаме по-подробно онлайн аптеката Optum Rx, за да ви дадем представа какво да очаквате, когато станете виртуални.

Какво е Optum Rx?

Optum Rx е основана през 2011 г. и е дъщерно дружество на UnitedHealth Group, компания за здравеопазване и здравно осигуряване, основана през 1977 г.

Optum Rx е администраторът на лекарства с рецепта за няколко застрахователни плана, но не е лесно да се определи пълен списък на застрахователите, които работят с компанията за виртуална аптека. За хора без застраховка, хора, които искат да закупят свързани със здравето артикули, които обикновено не се покриват от застраховка, или хора, които искат да използват своята FSA/HSA карта, Optum Store също е опция.

Optum Rx нарича себе си „компания за аптечни услуги“. Освен че помага на клиентите да управляват ползите от лекарства с рецепта, той също така изпълнява рецепти чрез широка мрежа от аптеки и предоставя услуги за доставка до дома. Стандартната доставка за доставка до дома е безплатна.

Optum Rx разполага и със специализирана аптека за подпомагане на хора със сложни медикаментозни нужди и съоръжения за лична инфузия за хора, нуждаещи се от инфузионни терапии.

Заслужава обаче да се отбележи, че през декември 2022 г. беше издадено предупредително писмо от Администрацията по храните и лекарствата (FDA) до клона на Optum за инфузионни услуги относно мръсни условия в базирано в Аризона място за инфузия.

Наскоро марката пусна инструмент Price Edge, предназначен да прилага автоматично най-добрите налични цени на лекарства с рецепта за потребителите. Това идва след споразумението в Охайо от 2022 г. относно искове за надценяване, което в крайна сметка доведе до съгласието на Optum Rx да изплати 15 милиона долара.

Как работи

За да използвате услугите на Optum Rx, ще ви е необходим съвместим застрахователен план — обикновено това ще бъде план с вашия работодател или училище — и лична карта на член от вашата застрахователна компания. След това потребителите ще имат възможност да се регистрират като отделни лица или лица, които се грижат за тях. Ако се регистрирате като болногледач за член на семейството, можете лесно да управлявате техните рецепти чрез онлайн портала.

Започнете с Optum Rx

Как оценихме Optum Rx

Когато преглеждаме услуги като Optum Rx, ние даваме приоритет на следното:

 • Обслужване на клиенти: Какви услуги могат да очакват хората от компанията? Безплатна ли е доставката? Какво казват потребителите за качеството на клиентското обслужване, което са получили?
 • Характеристика: Какви функции могат да очакват клиентите от услуга като Optum Rx? Компанията поема ли застраховка? Има ли налични инструменти за клиентите за сравняване на цените?
 • Отзиви на клиенти: Една от най-важните части от нашия процес на преглед е разглеждането на стотици клиентски отзиви, за да разберем по-добре техния личен опит с услуга като Optum Rx.

Плюсове и минуси на закупуване на лекарства чрез Optum Rx

Професионалисти

 • удобна и безплатна доставка до дома
 • работи с много партньорски аптеки, включително известни търговски вериги
 • възможност за управление на вашите рецепти онлайн или чрез приложение
 • компанията твърди, че се е ангажирала с достъпни цени

минуси

 • стандартната доставка е безплатна, но може да отнеме до 10 работни дни, за да пристигне
 • оплаквания на клиенти за това, че уебсайтът е труден за използване
 • някои отрицателни отзиви относно обслужването на клиенти

Разходи за лекарства чрез Optum Rx

Optum Rx работи директно с вашия застрахователен план, така че ценообразуването зависи от вашите застрахователни обезщетения и покритие.

За да получите представа за разходите за лекарства с рецепта чрез Optum Rx, можете да използвате Функция за търсене на лекарства в Optum Store за намиране и сравняване на цените на лекарствата без застраховка.

Ето няколко примера за ценообразуване на генерични лекарства от Optum Store без застраховка:

 • Суматриптан (генеричен Imitrex): неуспешно лекарство за мигрена, $22 за две опаковки от девет таблетки от 100 mg
 • Аторвастатин (генеричен Lipitor): лекарство за понижаване на холестерола, $33 за 180-дневна доставка на хапчета от 40 mg
 • Генерични хормонални противозачатъчни хапчета: започвайки от $10 на месец, включително безплатна консултация
 • Финастерид (генеричен Propecia): лекарство за косопад, $21 за 180-дневна доставка на таблетки от 5 mg
Започнете с Optum Rx

Какво да очаквате при поръчка от Optum Rx

Когато изпълните рецепта с Optum Rx, можете да изберете да я получите до вратата си или да я вземете лично от партньорска аптека. Стандартната доставка е безплатна, но можете също да платите допълнително за експресна доставка или доставка през нощта.

Тъй като процесът на поръчка на рецепта за Optum Rx е зад стена за влизане, е трудно да се споделят точните подробности и може също да варира в зависимост от вашето местоположение.

Ако нямате застраховка, все пак можете да поръчате някои лекарства чрез Optum Store, който предлага продукти с рецепта и без рецепта.

Поръчката от Optum Store включва намиране на вашето лекарство чрез лентата за търсене. След това Optum Store ще се свърже с вашия медицински специалист или аптека, за да получи вашата рецепта, да я напълни и достави. Лекарствата също се доставят в дискретна опаковка, за да се запази вашата поверителност.

Ако все още нямате рецепта от обичайния си лекар, можете да се свържете със здравен специалист чрез виртуално посещение, което струва $55. Цената може да бъде дори по-малка, ако имате UHC застраховка. Optum Store също предлага виртуални посещения за психично здраве, започващи от $29 за първия месец.

Някои рецепти, като тези, необходими за контрол на раждаемостта или виагра, изискват само да попълните бърз, безплатен въпросник и, в някои случаи, бързо посещение при телездраве. Квалифициран здравен специалист преглежда вашите отговори и ви предоставя рецепта, ако сметне, че е безопасно и подходящо.

Доставка и връщане

Optum Rx Optum Store
Стандартна доставка (до 10 работни дни) Безплатно безплатно за поръчки $75+
$5,99 за поръчки под $75
$19,99 за доставка до Аляска и Хавай
Ускорена доставка $6 (2 работни дни) $9,99
Доставка на следващия ден $12,50 (следващия работен ден)
Се завръща рецептите не подлежат на връщане приема връщане в рамките на 45 дни от покупката на неотворени, неизползвани артикули – с изключение на рецепти и различни медицински устройства

Фирмена репутация

Понастоящем Optum Rx няма рейтинг на Better Business Bureau (BBB). Жалбите и прегледите на BBB за Optum Rx се свързват с компанията майка на марката и повечето са свързани със застрахователните услуги, а не със самата онлайн аптека.

Въпреки това отрицателните отзиви, по-специално за Optum Rx, отбелязват проблеми с получаването на рецепти и проблеми с получаването на качествено обслужване на клиентите. Някои клиенти също казват, че услугата не изпраща актуализации, когато лекарствата са изчерпани или са забавени. Много клиенти се оплакват и от забавяне на доставката.

На други места онлайн оценките за Optum Rx са справедливи. Към момента на публикуване, Consumer Affairs изброява оценка от 3,8 от 5 звезди за услугата. Тези, които могат да кажат положителни неща за Optum Rx, оценяват доставката до дома и казват, че презареждането на рецепти е лесно. Повечето отрицателни отзиви повтарят лошото обслужване на клиентите и трудностите с уебсайта.

Кой трябва да използва Optum Rx?

Може да обмислите използването на Optum Rx, ако вашият план за лекарства с рецепта предлага управление на лекарства чрез платформата и сте запознати с навигацията в подобни онлайн уебсайтове.

Това не е решение за хора без осигуровки. Въпреки това, ако нямате покритие за лекарства, можете да използвате Optum Store за вашите нужди от лекарства с рецепта.

Често задавани въпроси относно Optum Rx

Какво е Optum Rx?

Optum Rx е администратор на лекарства с рецепта за няколко здравноосигурителни плана. Марката предоставя аптечни услуги, включително доставка на лекарства, на клиенти чрез онлайн портал. Optum Rx предлага безплатна стандартна доставка на лекарства с рецепта.

Optum Rx собственост ли е на UnitedHealthcare?

Както Optum Rx, така и UnitedHealthcare (UHC) са дъщерни дружества на UnitedHealth Group, компания за здравеопазване и здравно осигуряване.

Какво е HealthSafe ID?

HealthSafe ID е вид достъп за влизане, който ви позволява да влизате в няколко портала с едно и също име, включително Optum Rx. Имате нужда от карта на застрахователен план, за да получите ID на HealthSafe.

Optum Store поема ли застраховка?

Да, но можете да закупите продукти и без застраховка. Освен това в момента Optum Store приема само UHC застраховка.

Какъв носител използва Optum Rx?

Optum Rx доставя рецепти по пощата с помощта на USPS First Class Mail.

Optum Rx е услуга за онлайн аптека, която вероятно ще използвате само ако планът ви за здравно осигуряване е съвместим с услугата. Ако нямате застраховка (или съвместим доставчик на застраховка) и искате да се възползвате от услугите на онлайн аптеките, помислете за Optum Store за вашите нужди от генерични лекарства с рецепта и лекарства без рецепта.

На пръв поглед удобството на онлайн аптеката изглежда безпроблемно. Все пак е важно да се отбележи, че има редица отрицателни отзиви за Optum Rx, особено по отношение на обслужването на клиентите. Въпреки това, някои хора нямат нищо против малко допълнително време за чакане, ако това означава да пропуснете пътуване до аптеката.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss