Подробности за дозировката на Multaq

Multaq (дронедарон) е лекарство с рецепта, използвано за намаляване на риска от болничен престой при възрастни с анамнеза за предсърдно мъждене (AFib). Лекарството идва като перорална таблетка, която обикновено се приема два пъти на ден.

Активната съставка на Multaq е дронедарон. Активната съставка е това, което кара лекарството да работи.

Multaq принадлежи към група лекарства, наречени антиаритмици. Тази статия описва дозировката на Multaq, както и неговата сила и как да го приемате. За да научите повече за Multaq, вижте тази задълбочена статия.

Каква е дозировката на Multaq?

Този раздел описва обичайните дози на Multaq. Продължете да четете, за да научите повече.

Каква е формата на Multaq?

Multaq се предлага като перорална таблетка.

Каква сила има Multaq?

Multaq се предлага в една концентрация от 400 милиграма (mg).

Какви са обичайните дози на Multaq?

Информацията по-долу описва дозите, които обикновено се използват или препоръчват. Но не забравяйте да приемате дозата, предписана от Вашия лекар.

Дозировка за намаляване на риска от хоспитализация на хора с AFib

Типичната доза Multaq за възрастни с предсърдно мъждене (AFib) е 400 mg, приемани два пъти на ден. Приемате една доза със сутрешното си хранене и една с вечерното хранене.

Multaq използва ли се дългосрочно?

Да, Multaq обикновено се използва като дългосрочно лечение. Ако вие и вашият лекар прецените, че е безопасно и ефективно за вашето състояние, вероятно ще го приемате дългосрочно.

Как се приема Multaq?

Multaq се предлага като перорална таблетка. Ако имате проблеми с преглъщането на таблетки, вижте тази статия за съвети как да приемате тази форма на лекарство.

Multaq се приема два пъти на ден, със сутрешното и вечерното хранене.

За информация относно срока на годност, съхранението и изхвърлянето на Multaq, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Достъпни контейнери и етикети за лекарства

Някои аптеки предоставят етикети на лекарства, които:

  • имат голям шрифт
  • използвайте брайл
  • включва код, който можете да сканирате със смартфон, за да промените текста в аудио

Вашият лекар или фармацевт може да препоръча аптеки, които предлагат тези функции за достъпност, ако текущата ви аптека не ги предлага.

Уведомете вашия фармацевт, ако имате проблеми с отварянето на бутилки с лекарства. Те може да имат съвети за помощ или може да са в състояние да доставят Multaq в лесно отваряем контейнер.

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Ако пропуснете доза Multaq, пропуснете тази доза и вземете следващата си доза в определеното време. Не трябва да приемате две дози наведнъж или да приемате допълнителни дози. Ако имате въпроси или притеснения относно пропусната доза, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Ако се нуждаете от помощ, за да запомните да вземете дозата си Multaq навреме, опитайте да използвате напомняне за лекарства. Това може да включва настройка на аларма или изтегляне на приложение за напомняне на телефона ви.

Какво трябва да се направи в случай на предозиране?

Не приемайте повече Multaq, отколкото Ви е предписал Вашият лекар, тъй като това може да доведе до вредни ефекти.

Какво да направите, в случай че сте приели твърде много Multaq

Незабавно се обадете на Вашия лекар, ако смятате, че сте приели твърде много Multaq. Можете също така да се обадите на 800-222-1222, за да се свържете с Американските центрове за отравяне или да използвате техния онлайн ресурс. Но ако имате тежки симптоми, незабавно се обадете на 911 (или на вашия местен номер за спешна помощ) или отидете до най-близкото спешно отделение.

Често задавани въпроси

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно дозировката на Multaq.

Има ли дневна доза от 200 mg Multaq?

Не, Multaq обикновено не се предписва в дневна доза от 200 милиграма (mg). Обичайната доза е 400 mg, приемана два пъти на ден по време на хранене.

Ако имате въпроси относно дозировката Multaq, която Ви е предписана, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Каква е максималната доза на Multaq?

Максималната доза Multaq е 400 mg, приемана два пъти на ден по време на хранене. По-висока доза от тази обикновено не се предписва.

Ако имате въпроси относно дозировката на Multaq, говорете с Вашия лекар или фармацевт.

Какво трябва да попитам моя лекар?

Разделите по-горе описват обичайните дози, предоставени от производителя. Ако Вашият лекар Ви препоръча Multaq, той ще Ви предпише подходящата за Вас доза.

Не забравяйте, че не трябва да променяте дозата си на Multaq без препоръка на Вашия лекар. Приемайте Multaq само както е предписано. Говорете с Вашия лекар, ако имате въпроси или притеснения относно текущата Ви дозировка.

Ето няколко примера за въпроси, които може да искате да зададете на Вашия лекар:

  • Ще промените ли моята доза Multaq, ако имам проблеми с черния дроб?
  • Ако взема статин, ще коригирате ли дозата ми на Multaq?
  • Различната дозировка би ли повлияла на риска от странични ефекти от Multaq?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss