Относно матраците Molecule

Ако водите активен начин на живот, обръщате много внимание на професионалния спорт или следите влиятелни хора на спортисти в социалните мрежи, вероятно сте чували за компанията за матраци Molecule.

Марката, която стартира през 2018 г., прави големи твърдения за това колко добри са техните продукти за хора, които тренират много и се нуждаят от това, което наричат ​​„сън, фокусиран върху възстановяването“.

Но всъщност има ли нещо различно при матраците Molecule? Ще покрием плюсовете и минусите, сертификатите и материалите, както и това, което клиентите трябва да кажат за двете опции за матраци на Molecule.

Молекулни матраци плюсове и минуси

Преди да навлезем твърде дълбоко в детайлите на линията матраци на Molecule, нека да разгледаме набързо плюсовете и минусите на двата матрака.

Професионалисти

 • Molecule използва само CertiPUR-US сертифицирана пяна, което означава, че отговаря на стандартите за безопасност за отделяне на газ и химически емисии.
 • Въз основа на отзивите, матраците Molecule изглеждат на добра цена за цената си.
 • Молекулните матраци са 5 от 10 по скалата за твърдост, така че могат да работят за различни предпочитания за сън и позиции за сън.
 • Molecule ви дава 100 дни да изпробвате матрака у дома и тяхната ограничена гаранция никога не изтича.

Против

 • Молекулните матраци не се предлагат в различни варианти за твърдост, така че ако предпочитате много по-мек или по-твърд матрак, нямате късмет.
 • Доживотната гаранция е щедра, но не покрива естествено износване или вдлъбнатини с дълбочина на инч или по-малко.
 • Има допълнителна такса за изнасяне и рециклиране на стария ви матрак, услуга, която някои други марки включват с покупката ви.

Ръководство за ценообразуване

Цените на матраците варират значително в различните браншове. Когато се съпоставя с другите си конкуренти само с мемори пяна, матракът Molecule 1 е на умерена цена. След като започнете да разглеждате матрака Molecule 2 AirTec обаче, вие търсите луксозна цена.

Размери на матраци Молекула 1 Молекула 2 AirTec
близнак $699 $999
близнак XL $699 $999
Пълен $799 $1,099
кралица $899 $1,299
крал $1,099 $1,599
Калифорнийския крал $1,099 $1,599

Молекулни матраци

Към момента Molecule има само два матрака на пазара:

Матрак Molecule 1

 • Цена: $899 за кралица размер
 • Тип матрак: Мемори пяна
 • Височина на матрака: 12,25 инча
 • Добър за: Траверси за гръб, комбинирани спални и такива с предпочитание към средно твърд матрак

Матракът Molecule 1 е водещият матрак на компанията. Компанията казва, че пяните, използвани в матрак Molecule 1, са предназначени да увеличат циркулацията на въздуха около тялото ви и да осигурят удобна повърхност за сън. Матракът се предлага само с една опция за твърдост: средна твърдост.

Матракът се предлага и с влагоотвеждащ калъф от полиестер и ликра. Под капака ще намерите три слоя пяна с различна плътност.

Рецензентите обичат, че този матрак наистина изглежда отвежда топлината и им помага да се чувстват по-хладни през цялата нощ. Някои казват, че матракът не осигурява усещането за “потъване”, което е често срещано при матраците от пяна.

Редица рецензенти върнаха матрака Molecule, защото казаха, че е по-твърд от това, което очакваха. Те описват матрака като усещане за плътност и не се чувстват така, сякаш получават усещането за уют, което ценят в матрака.

Купете матрак Molecule 1 онлайн.

Молекула 1 материали и слоеве

Горният слой на матрака Molecule 1 е 2 инча комфортна пяна с отворени клетки. „Open-cell“ означава, че пяната осигурява въздушен поток около тялото ви. Геловите перли се вливат в този слой, за да подпомогнат контрола на температурата.

Средният слой е 3 инча пяна, предназначена да реагира с по-голяма гъвкавост в сравнение със слой от масивна плоча и да създаде различни зони на подкрепа, като за долната част на гърба.

Долният слой на матрака предлага 7 инча „поддържаща“ пяна за стабилизиране на матрака.

Матрак Molecule 2 AirTec

 • Цена: 1299 долара за кралица размер
 • Тип матрак: Мемори пяна
 • Височина на матрака: 12,25 инча
 • Добър за: Хора, които предпочитат по-твърд матрак

Матракът Molecule 2 AirTec приема основната концепция на матрака Molecule 1 и добавя няколко луксозни функции.

Калъфката на Molecule 2 AirTec има същото съотношение на полиестер към ликра като Molecule 1, но е обработена с антимикробно покритие, за да направи матрака устойчив на мухъл и плесен.

Molecule 2 AirTec е само с докосване по-твърд от оригиналния матрак Molecule. Това може да има нещо общо с неговото инженерство. Под антимикробното покритие, Молекула 2 е съставена от четири слоя.

Щастливите клиенти съобщават, че матраците Molecule имат страхотна опора на ръбовете, което обикновено се изразява в по-голяма повърхност за спане, без страните на матрака да потъват под телесното им тегло. Те също така споменават, че са доволни от свойствата му за изолация на движение, функция, която е типична за изцяло дунапренените матраци и е голям плюс, ако спите с партньор.

Матракът Molecule 2 AirTec може да е по-добър за хора с по-голямо тегло от другите матраци с пяна поради своята твърдост. Но ако тежите над 230 паунда и търсите по-динамична опора, хибриден или пружинен матрак може да има повече възможности.

Купете матрак Molecule 2 AirTec онлайн.

Молекула 2 материали и слоеве

Подобно на Molecule 1, Molecule 2 AirTec е изцяло матрак от полиуретанова пяна. Най-горният слой е това, което Molecule нарича „възстановителен слой“. Това е инч пяна, която според компанията е предназначена да увеличи консумацията на кислород и да подобри циркулацията.

Под него има 2-инчов слой пяна, пълен с големи въздушни джобове. Тези джобове са проектирани да осигуряват контрол на температурата и комфорт.

Следва 3-инчов слой пяна, който е направен, за да осигури контуриране на тялото и лумбална опора – този слой също е включен в матрака Molecule 1.

Дъното на матрака има 6 инча поддържаща пяна.

Репутация на компанията

Molecule е в бизнес едва от 2018 г., така че компанията не е имала много време да създаде силна репутация.

Няма висящи съдебни дела, свързани с техните бизнес практики. Освен това не е имало никакви релевантни изтегляния на техните продукти, откакто са основани.

Що се отнася до изживяването на клиентите, отзивите показват, че е хит или пропуснат. През повечето време клиентите са имали възможност да се свържат с представител на живо, който е отговорил на всичките им притеснения и е отстранил всички проблеми с поръчката им. Най-често срещаното притеснение на клиентите изглежда е забавянето на доставката или загубените пратки, което не е непременно по вина на Molecule.

Изглежда, че е доста лесно да получите връщане, ако имате нужда от такова, но имайте предвид, че Molecule няма да започне връщане до 30 дни след покупката. Те смятат, че отнема около месец, докато тялото ви се приспособи към новия матрак, така че искат да се уверят, че ще го опитате справедливо.

Получаване на вашия матрак

Матракът Molecule ще пристигне чрез FedEx около седмица след като го поръчате. Матракът ще бъде компресиран в свиваем фолио и навит в кутия. Кутията ще бъде тежка – около 100 паунда или повече – и вероятно ще имате нужда от помощ, за да я внесете в спалнята и да я разопаковате.

След като внимателно разопаковате матрака, ще видите, че започва да се разширява. В рамките на около час матракът ще бъде близо до пълната си ширина, дължина и височина.

Можете да спите на матрака в деня, в който пристигне. Въпреки това, може да отнеме до 72 часа, докато матракът достигне окончателната си, напълно разширена форма.

Молекулните пяни са сертифицирани по CERTI-PUR, но все пак може да усетите отделяне на газ, когато разопаковате матрака. Полиуретанът е основният материал в матраците Molecule, така че трябва да очаквате той да има лека миризма за седмица или повече.

Много рецензенти се възхищават колко поддържащ е матракът им Molecule и как води до дълбок сън. И двата матрака Molecule имат добра опора на ръбовете и изолация на движението – което означава, че всеки вариант може да бъде приличен избор за двойки.

Ако спите по корем, имате повече тегло или сменяте позициите си много през нощта, матрак тип легло в кутия като предложенията на Molecule може да не е най-добрият избор за вас.

Хибридните матраци и матраци с вътрешна пружина могат да предложат много подкрепа, като същевременно са по-динамични и се приспособяват към вашата позиция през цялата нощ.

Пазарувайте сега от Molecule

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss