Най-образователните телевизионни предавания за малки деца

Слава богу за детската телевизия.

Това не само кара децата да замълчат за минута, но и им дава нови неща, за които да мислят освен: „Какво се случва, когато хвърля телефона на мама във ваната?“ Предупреждение за спойлер: Отговорът е мъка.

Педиатрите препоръчват да държите децата под 2 години възможно най-без екран. Но за деца над 2 години телевизията не трябва само да запълва времето. Всъщност има много страхотни предавания, които не само забавляват децата ви, но и им преподават уроци. Някои от тези уроци са по-академични, като да се научите да четете и как да мислите научно. Други са емоционални и социални, като например как да измислят как да действат, когато друго дете в предучилищна възраст не иска да сподели играчката си.

И двата вида обучение са важни за малките деца и изброените по-долу предавания вършат страхотна работа да ги обучават.

1. Супер Защо!

Супер Защо! всичко е свързано със силата на четенето.

Звездите на шоуто, които се наричат ​​Super Readers, живеят в Storybook Village, което се намира зад скрит панел на рафт в библиотеката. Те решават мистерии, като намират супер букви, събират ги в прости думи и след това избират правилната дума, за да отстранят проблема и да променят историята.

В Super Защо!, книгите ни отвеждат до вълшебни места и четенето е супер сила, които са страхотни послания за ранните читатели.

2. Кварталът на Даниел Тайгър

В това шоу участва Даниел Тайгър от оригиналния квартал на г-н Роджър, герой, когото родените през 70-те години може да си спомнят с умиление.

Всъщност шоуто се върти около куклите и куклите, използвани от г-н Роджърс в неговото шоу и дори използва същата тематична песен. Разликата тук е, че сега кварталът принадлежи на Даниел, несъмнено след някаква война с Фред. Фокусът на шоуто е върху социалното и емоционалното обучение чрез музика и история.

Даниел е очарователен и уроци за социални умения като емпатия и споделяне се преподават с кратки, сладки песни.

3. Октонавти

За любопитното дете, обичащо животните, имаме Октонавтите.

Използвайки разкриване на престъпления, нещо като Джеймс Бонд, Октонавтите живеят на дъното на океана и работят като екип, за да помагат на морските същества. Децата научават за работа в екип, съпричастност и че всички същества – от китовете белуга до морските анемони – служат на цел.

4. Светът на думите

Word World е мястото, където думите оживяват, буквално. Създателите на това шоу използват буквите, които образуват дума, за да създадат тази дума.

Например, буквите „свиня“ са събрани, за да изглеждат като прасе. Това е гениален начин да научите децата, че буквите създават думи и че думите имат значение.

5. Док МакСтъфинс

Doc McStuffins може да не ви впечатли веднага като образователна програма. Но програма за умно, способно малко момиченце учи децата на повече от ABC и 123.

Док МакСтъфинс също ни показва, че всеки се разболява и има страхове, което е страхотен урок за групата на малките деца.

6. Сид Научното дете

Сега ето програма с истински академични наклонности.

Sid the Science Kid е за момче на име Сид, което задава въпроси за света и работи заедно със своя учител и съучениците си, за да открие отговорите. Сид иска да знае неща като: „Защо топка Play-Doh не подскача?“ и „Защо бананите стават на каша?“

Знаете ли, всички онези въпроси, които децата задават всеки ден, които оставят родителите в недоумение и се насочват към Google.

7. Тими Време

Ако обичате овцата Шон, ще харесате тази поредица, в която Тими, бебето овце, ходи на училище и трябва да се научи как да споделя и да се разбира с всички други бебета животни.

Както при Шон Овцата, в Timmy Time няма диалог, а само очарователните звуци, които издават бебетата, и израженията на лицето им. Липсата на диалог позволява на децата да работят, за да разберат какво чувстват другите въз основа на невербални сигнали, в които малките деца могат да използват няколко урока.

Шоуто също така учи четене, смятане и това, което те наричат ​​„изправяне“, което означава как да се възстановите, след като сте били емоционално съборени. А споменахме ли колко са сладки животните? Защото са наистина, наистина сладки.

8. Гупи с балончета

Дом на най-закачливата музика по телевизията, Bubble Guppies е за група малки деца рибки, които ходят заедно на училище.

Във всеки епизод има тема (например пчели) и те прекарват шоуто, научавайки за нея по различни начини. Те пеят песни за това, играят игри за това, учителят им преподава урок за това и т.н. Това е страхотен начин да научите задълбочено по една тема и все пак да я поддържате интересна.

9. Peep and the Big Wide World

Peep and The Big Wide World, чийто лозунг е „излюпване на нови учени“, е за група млади птици, които научават за науката чрез собствените си изследвания в природата.

Те научават как бобрите строят язовири, как работят сапунените мехурчета и откъде идват тези пера, които намирате на земята. Шоуто има и фантастично чувство за хумор. В един епизод един от героите плува по гръб и пее: „Пролет е, а патиците мислят за пролетта…и неща, свързани с патиците“. Това е едно, на което можете да се насладите толкова, колкото и децата ви.

10. Малки Айнщайн

Малкият Айнщайн има повече артистичен наклон.

Децата в шоуто, които се возят наоколо в ракета, решавайки мистерии, научават за неща като изкуство, музика и архитектура. Те може да слушат Бетовен и да научат какво е квинтет или да се занимават с трикове във Версайския дворец и Бъкингамския дворец. Страхотно шоу за по-артистично мислещите деца. Малките Айнщайн имат бонус в това, че за разлика от повечето други предавания те пътуват по света, така че децата могат да научат за други страни.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss