Най-добрите ADHD подкасти за 2015 г

Хиперактивното разстройство с дефицит на вниманието (ADHD) е едно от най-честите детски разстройства и продължава и в зряла възраст. Според Национални здравни институти, то засяга приблизително 4,1 процента от американците над 18 години. Изследователите все още не са сигурни какво точно го причинява, но се смята, че както генетичните, така и факторите на околната среда играят основна роля.

Да живееш с ADHD не е лесно. Хората с ADHD имат проблеми с фокусирането върху една задача. Те могат лесно да се нервират или да се отегчат. Разстройството може да затрудни постигането на целите на работа или в училище и потенциално да попречи на ежедневния ви живот.

Лечението на ADHD включва лекарства, терапия и образователни програми, които се фокусират върху поддържането на симптомите под контрол. Въпреки че няма лечение, то може да бъде по-управляемо с разбиране и правилните инструменти за справяне.

Тези подкасти определено отговарят на сметката и може да предложат някои полезни стратегии, които можете да приложите в ежедневието си.

1. Експерти по ADHD

В ADDitude високопоставените експерти по ADHD ви помагат да се справите със семейния живот, образованието и професионалния живот и предлагат съвети как да управлявате симптомите си. За разлика от други подкасти, форматът е по-интерактивен. Въпросите идват от възрастни с ADHD и родители, чиито деца го имат. Можете да участвате, като се регистрирате за уебинара на живо. Слушай тук.

2. Поемане на контрол: Подкастът за ADHD

Ники Кинзер, PCC, е сертифициран треньор по ADHD. Тя помага на хората да разработят положителни стратегии за управление на времето, организиране, премахване на стреса и по-продуктивни. В своя подкаст Кинзер разглежда конкретни проблемни области за хора с ADHD и ви дава полезни съвети как да решавате проблеми. Те могат да включват техники за поведение или нови технологии на пазара, които могат да ви помогнат да поддържате правилния път. Слушай тук.

3. Център за разстройства на дефицит на вниманието при възрастни в Мериленд

Центърът за разстройства на дефицит на вниманието при възрастни в Мериленд е сътрудничество между Дейвид У. Гудман, доктор по медицина, професор по психиатрия и поведенчески науки, и Валери Л. Гудман, LCSW-C, клиничен психотерапевт. Те предоставят различни образователни и други ресурси, за да помогнат на хората, живеещи с ADHD. Техните подкасти и аудио интервюта се занимават с често срещани проблеми, с които хората с ADHD могат да се сблъскат, като например да бъдат диагностицирани със състояние на психично здраве в допълнение към ADHD. Слушай тук.

4. Повече внимание, по-малко дефицит

Ари Тъкман, PsyD, MBA, е психолог, който се фокусира върху диагностицирането и лечението на деца, тийнейджъри и възрастни, които имат ADHD, както и други състояния. Книгата му „Повече внимание, по-малко дефицит“ е написана, за да помогне на възрастни с ADHD. В своите подкасти, които се занимават с различна тема във всеки епизод, Tuckman предоставя действия, които да ви помогнат да направите положителни промени. Слушай тук.

5. Д-р Кени

Д-р Кени Ханделман е психиатър за деца, юноши и възрастни, който също е автор и оратор. Неговите книги и подкасти се фокусират върху ADHD и той се занимава с всякакви теми: от лекарства до родителство, до историята на ADHD и др. Той споделя експертните си съвети във всяка област. Слушай тук.

6. ADHD Поддръжка Talk Radio

Тара Макгиликуди, експерт по ADD и ADHD и основател и директор на ADDClasses.com, използва своя подкаст, за да обсъжда важни въпроси и предизвикателства, пред които са изправени хората с ADHD. Заедно с експертни гости, McGillicuddy се справя с всякакви въпроси, от планиране напред, през управление на вашите финанси, до управление на стреса. Слушай тук.

7. ADHD повторно окабеляване

Ерик Тивърс, LCSW, терапевт и треньор, прави нещата малко по-различно. Той не само интервюира експерти по ADHD … той също говори с обикновени хора с това разстройство. Слушателите се възползват от стратегиите за изслушване, разработени от професионалистите, както и от историите, с които могат да се свържат. Слушай тук.

8. Практически стратегии за ADHD

Лора Роландс, основател на MyAttentionCoach.com, е била професионалист по човешки ресурси повече от 15 години, преди да стане треньор на ADHD през 2009 г. В своя подкаст Роландс споделя практически съвети как да бъдете по-продуктивни с ADHD. Тя предлага свои собствени съвети, както и интервюира експерти по управление на времето, внимание и др. Слушай тук.

9. ADHD Weekly

Джей Картър, водещ на ADHD Weekly, има уникалната перспектива да бъде диагностициран за първи път с ADHD на 42-годишна възраст. Той започва да научава повече за разстройството и скоро сам става треньор. Подкастът на Картър обсъжда личните му съвети и трикове, заедно със съвети от експерти в областта. Слушай тук.

10. Разсеяни

Когато Марк Пейти беше диагностициран с ADHD в пети клас, той беше поставен в специален образователен клас и групиран с „създателите на проблеми“ и деца с тежки увреждания. Въпреки предизвикателствата, представени от неговия ADHD, той продължи да стане успешен бизнесмен. В своя подкаст Пейти обсъжда какво означава диагнозата ADHD и как не е задължително да е нещо негативно. Слушай тук.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss