Митове и погрешни схващания тип 2

Докато е близо до 10 процента от американците имат диабет, има много дезинформация за болестта. Това важи особено за диабет тип 2, най -честата форма на диабет.

Ето девет мита за диабет тип 2 – и фактите, които ги развенчават.

1. Диабетът не е сериозно заболяване.

Диабетът е сериозно, хронично заболяване. Всъщност двама от трима души с диабет ще умрат от епизоди, свързани със сърдечно-съдовата система, като инфаркт или инсулт. Диабетът обаче може да бъде контролиран с подходящи лекарства и промени в начина на живот.

2. Ако сте с наднормено тегло, автоматично ще получите диабет тип 2.

Наднорменото тегло или затлъстяването е сериозен рисков фактор, но има и други фактори, които ви излагат на повишен риск. Да имате фамилна анамнеза за диабет, да имате високо кръвно налягане или да сте заседнали са само някои от тези други фактори.

3. Упражненията, когато имате диабет, само увеличават шансовете ви да получите ниска кръвна захар.

Не си мислете, че само защото имате диабет, можете да пропуснете тренировката си! Упражненията са от решаващо значение за контролиране на диабета. Ако сте на инсулин или лекарство, което увеличава производството на инсулин в тялото, трябва да балансирате упражненията с вашите лекарства и диета. Говорете с Вашия лекар за създаване на програма за упражнения, която е подходяща за вас и вашето тяло.

4. Инсулинът ще ви навреди.

Инсулинът е спасител, но също така е трудно да се управлява за някои хора. Новият и подобрен инсулин позволява много по -строг контрол на кръвната захар с по -малък риск от ниска или висока кръвна захар. Изследването на нивата на кръвната Ви захар обаче е единственият начин да разберете как вашият план за лечение работи за Вас.

5. Наличието на диабет означава, че тялото ви не произвежда достатъчно инсулин.

Хората с диабет тип 2 обикновено имат достатъчно инсулин, когато са диагностицирани за първи път. Инсулинът просто не работи правилно. Това означава, че инсулинът не кара клетките им да абсорбират глюкоза от храната. В крайна сметка панкреасът може да спре да произвежда достатъчно инсулин, така че ще се нуждаят от инжекции.

Хората с преддиабет често произвеждат достатъчно инсулин, но клетките на тялото са устойчиви на него. Това означава, че захарта не може да се премести от кръвта в клетките. С течение на времето панкреасът не може да произвежда достатъчно инсулин, за да поддържа нивата на кръвната захар в нормалните граници. Това може да доведе до прогресиране от преддиабет до диабет тип 2.

6. Диабетът изисква да си направите инжекции.

Докато инжекционните лекарства изискват инжекции, има много други лечения. Те включват писалки за инсулин, измерватели на кръвната захар и перорални лекарства, които не изискват инжекции.

7. Винаги знам кога захарта ми е висока или ниска, така че няма нужда да я тествам.

Не можете да разчитате на това как се чувствате, когато става въпрос за нивото на кръвната Ви захар. Може да се почувствате треперещи, замаяни и замаяни, защото кръвната Ви захар е ниска, или може да се разболеете от настинка или грип. Може да уринирате много, защото глюкозата Ви е висока или защото имате инфекция на пикочния мехур. Колкото по -дълго страдате от диабет, толкова по -малко точни стават тези чувства. Единственият начин да знаете със сигурност е да проверите кръвната си захар.

8. Хората с диабет не могат да ядат сладкиши.

Няма причина хората с диабет тип 2 да не могат да ядат сладко, стига да се вписват в нормален план за хранене. Опитайте се обаче да ядете малки порции и да ги включите към други храни. Това може да помогне за забавяне на храносмилането. Високо захаросаните напитки и десерти се усвояват по -бързо и могат да причинят бързо покачване на нивото на кръвната захар. Когато се консумират в големи количества или самостоятелно, сладките могат да разрушат кръвната ви захар.

9. Наличието на инсулин означава, че не е нужно да правите промени в начина на живот.

Когато за първи път сте диагностицирани, кръвната Ви захар може да се контролира адекватно чрез диета, упражнения и перорални лекарства. В крайна сметка обаче вашите лекарства може да не са толкова ефективни, колкото са били и вероятно ще се нуждаете от инжекции с инсулин, за да контролирате нивата на кръвната си захар. Управлението на вашата диета и упражнения с инсулин е много важно, за да се поддържат нивата на кръвната захар в целевия им диапазон и да се избегнат усложнения.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss