Линезолид (Zyvox) и цена: Какво трябва да знаете

Линезолид е генерично лекарство с рецепта, използвано за лечение на определени видове инфекции при възрастни и деца. Цената на линезолид може да зависи от фактори, включително вашата дозировка, дали имате здравна застраховка и аптеката, която използвате.

Колко струва линезолид?

Цената, която плащате за линезолид, може да варира. Вашата цена може да зависи от вашия план за лечение, застрахователното ви покритие и аптеката, която използвате. Ако ви е предписана интравенозна (IV) инфузионна форма на линезолид, цената ви също ще зависи от това колко трябва да платите за здравен специалист, който да приложи лекарството.

За да разберете колко ще платите за линезолид, говорете с вашия лекар, фармацевт или доставчик на застраховка. Или погледнете по-долу в следващия раздел, за да научите колко можете да спестите, като използвате купон за Optum Perks.

Линезолид купони и спестявания

За да спестите пари от вашата рецепта за линезолид, разгледайте тези купони на Optum Perks. (Забележка: Купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.)

Спестете от вашата рецепта за линезолид

Спестете от Linezolid без застраховка.

Въведете вашата информация:

Местоположение

47201

Дозировка

3000ml линезолид (2 опаковки)

Спестете пари без да използвате застраховка

Просто покажете купона на Optum Perks в предпочитаната от вас аптека или поръчайте онлайн и незабавно спестете до 80%, без да използвате застраховка. Талонът не изтича, така че не забравяйте да го запазите за презареждане.

Намерете своята аптека

реклама
ВИЖТЕ ОЩЕ РЕЗУЛТАТИ

Optum Perks и Healthline са дъщерни дружества на RVO Health.

Източник на цените: Perks.optum.com

optum-лого


Беше ли Ви полезно?

Предлага ли се линезолид като марково лекарство?

Линезолид е генерично лекарство. Генеричното лекарство съдържа точно копие на активното лекарство в марково лекарство. (Активното лекарство е съставката, която кара лекарството да действа.) Генеричното лекарство се счита за също толкова безопасно и ефективно, колкото и оригиналното лекарство, но има тенденция да струва по-малко.

Linezolid се предлага във версия с марка, наречена Zyvox. За да разберете как се сравняват разходите за Zyvox и linezolid, говорете с Вашия лекар, фармацевт или доставчик на застрахователна програма.

Ако Ви е предписан линезолид и се интересувате от Zyvox вместо това, говорете с Вашия лекар. Те може да ви препоръчат да опитате една версия вместо друга. Ще трябва също да се консултирате с вашия доставчик на застраховка, тъй като може да покрива само едно или друго лекарство.

Защо има такава разлика в цената между маркови лекарства и генерични лекарства?

Необходими са години на изследвания и тестове, за да се гарантира, че марковите лекарства са безопасни и ефективни. Това тестване може да направи лекарствата скъпи. Производителят на марково лекарство може да продава само лекарството до 20 години. След това други производители на лекарства могат да създават генерични версии. Тази конкуренция на пазара може да доведе до по-ниски разходи за генерични лекарства. И тъй като генеричните лекарства имат същите активни съставки като марковите лекарства, не е необходимо те да бъдат изследвани отново. Това също може да доведе до по-ниски общи разходи.

Мога ли да получа помощ за заплащане на линезолид?

Ако имате нужда от помощ за покриване на разходите за линезолид или разбиране на вашата застраховка, вижте тези ресурси:

  • NeedyMeds
  • Инструмент за медицинска помощ

На тези сайтове можете да намерите застрахователна информация, подробности за програмите за помощ при наркотици и връзки към спестовни карти и други услуги.

Ако имате въпроси относно това как да платите за вашата рецепта, говорете с вашия лекар или фармацевт.

Често задавани въпроси относно цената и линезолид

По-долу са дадени отговори на някои често задавани въпроси относно линезолид и цената.

Колко струва линезолид без застраховка?

Цената на линезолид без застраховка зависи от няколко фактора. Но като цяло цената ви ще бъде по-висока без застраховка.

Вашата цена за линезолид може да зависи от фактори като:

  • Вашият план за лечение и дозировка
  • дали отговаряте на условията за някакви спестовни програми
  • формата на лекарството, което ви е предписано
  • избраната от вас аптека

За да разберете точната цена на линезолид без застраховка, попитайте Вашия лекар или фармацевт. Може да поискате да се консултирате с няколко аптеки, за да сравните цените.

Можете също да посетите Optum Perks*, за да получите приблизителна цена за линезолид, когато използвате купони от сайта. Важно е да се отбележи, че купоните Optum Perks не могат да се използват с никакви застрахователни доплащания или обезщетения.

* Optum Perks е дъщерен сайт на Healthline.

Medicare покрива ли линезолид?

Възможно е. За да разберете дали вашият план Medicare покрива разходите за линезолид, обадете се на вашия доставчик на плана. Има много различни видове планове на Medicare и вашите разходи и покритие ще зависят от предимствата на вашия конкретен план.

Ако ви е предписана IV инфузионна форма на линезолид, крайната ви цена може също да зависи от това колко трябва да платите за медицински специалист, който да приложи лекарството.

Имайте предвид, че вашият план може да има изисквания за предварително разрешение, преди да покрие линезолид. (Вижте раздела „Предварително разрешение“ по-долу за повече информация.)

Можете също така да попитате Вашия лекар за цената на линезолид, ако имате Medicare.

Предварително разрешение

Ако имате застраховка, може да се наложи да получите предварително разрешение, преди вашият доставчик на застраховка да покрие линезолид. Това означава, че вашият застраховател и вашият лекар ще обсъдят линезолид по отношение на вашето лечение. След това застрахователната компания ще определи дали лекарството е покрито. Ако линезолидът изисква предварително разрешение и не го получите, преди да започнете лечението, можете да заплатите пълната цена на лекарството.

Не забравяйте да попитате вашата застрахователна компания дали линезолидът изисква предварително разрешение.

Какви трябва да бъдат следващите ми стъпки?

Ако все още имате въпроси относно цената на линезолид, говорете с Вашия лекар или фармацевт. Те може да са в състояние да ви дадат по-добра представа за това какво ще платите за това лекарство. Но ако имате здравна застраховка, ще трябва да говорите с вашия доставчик на застраховка, за да научите действителната цена, която бихте платили за линезолид.

Примери за въпроси, които може да искате да зададете на вашия лекар или доставчик на застраховка, включват:

  • Каква е цената на линезолид в сравнение с тази на подобни лекарства?
  • Какви са моите възможности, ако не мога да си позволя лекарствата?
  • Каква е разликата в цената между различните форми на линезолид?

За да получите информация за различни състояния и съвети за подобряване на вашето здраве, абонирайте се за някой от бюлетините на Healthline. Може също да искате да проверите онлайн общностите в Bezzy. Това е място, където хора с определени условия могат да намерят подкрепа и да се свържат с други.

Опровержение: Healthline положи всички усилия, за да гарантира, че цялата информация е вярна, изчерпателна и актуална. Тази статия обаче не трябва да се използва като заместител на знанията и опита на лицензиран медицински специалист. Винаги трябва да се консултирате с Вашия лекар или друг медицински специалист, преди да вземете каквото и да е лекарство. Информацията за лекарствата, съдържаща се тук, подлежи на промяна и не е предназначена да обхваща всички възможни употреби, указания, предпазни мерки, предупреждения, лекарствени взаимодействия, алергични реакции или неблагоприятни ефекти. Липсата на предупреждения или друга информация за дадено лекарство не означава, че лекарството или комбинацията от лекарства е безопасно, ефективно или подходящо за всички пациенти или всички специфични употреби.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss