Комфорт и удобство: какво да носите по време на раждане

Ако сте като много бъдещи майки, вече сте опаковали болничната си чанта и сте готови за тръгване. Събрахте няколко тоалета за прибиране вкъщи за бебето, а вероятно и няколко варианта за себе си. Имате сутиени за кърмачки, тоалетни принадлежности и сладка малка плетена шапка.

Но мислили ли сте какво ще носите по време на раждането?

В голямата схема на нещата, това, което носите по време на раждането и раждането, не е толкова важно. Въпреки че всяка болница или център за раждане ще ви осигури рокля, която да носите, може да ви хареса да вземете това решение в свои ръце.

Тези идеи и съвети ще ви помогнат да намерите нещо, което е удобно и удобно.

Халати, издадени от болницата

Въпреки че не са най-ласкавите дрехи, болничните рокли са функционални. Закопчаванията ги правят лесни за качване и сваляне, без да е необходимо да ги дърпате над главата си. Те са проектирани да бъдат разхлабени за лесен достъп. Освен това ще можете да се преобличате в нова рокля, когато имате нужда.

Купете си собствена рокля

Ако предпочитате да не носите болничната рокля, можете да си купите своя собствена. Уникалните болнични рокли и обвивки се превърнаха в обикновена индустрия, особено в търговски сайтове като Etsy.

Много търговци продават рокли в отговор на търсенето от жени, които искат да носят нещо специално в деня на доставката. Шансовете са високи тези дни една-две снимки да се окажат в социалните мрежи, за да ги видят приятелите и семейството. Други бъдещи майки просто искат нещо удобно и функционално, без да губят стил.

Има рокли с вратовръзки, за да осъществите контакт кожа до кожа и да кърмите вашето новородено бързо и лесно. Други имат отворен гръб за лесен достъп, ако получавате епидурална анестезия.

Обвивки за раждане

Обвивките за раждане са рокли, които ви позволяват да прикриете напълно. Но те все пак позволяват пълна свобода на движение и лесен достъп. Има много дизайни, цветове, модели и дори избор на плат. Пазарувайте нещо, което с нетърпение очаквате да носите.

Потенциалният недостатък на носенето на собствена рокля или фолио за раждане е цената. Ще трябва да се запитате дали си струва да похарчите приблизително $40 до $100 за нещо, което можете да носите само веднъж.

Собственото си облекло

За някои жени носенето на удобна стара тениска или нощница създава усещане за познаване. Това може да бъде успокояващо по време на раждане и раждане. Но бъдете предупредени, раждането може да бъде объркано. Едно от предимствата на носенето на болнични рокли е, че няма да ви пука дали са съсипани по време на раждането.

Ако решите да носите собствено облекло, изберете нещо свободно отгоре. Под талията ще има много екшън, така че долнище на пижама или чифт шорти за сън не са необходими.

Можете да изберете да съчетаете спортен сутиен или горнище за кърмачки с голяма тениска, например. Или просто носете сутиен за кърмачки само за подкрепа. Просто се уверете, че сутиените и дрехите ви са без метал. Ако трябва да имате цезарово сечение, металът може да причини изгаряния поради електрокаутерния инструмент (устройството, използвано за рязане и каутеризиране).

Имайте предвид тези съображения, ако решите, че наистина не искате да носите нищо, издадено от болницата.

  • Дръжте го за миене. По време на раждането и раждането могат да се изхвърлят всякакви телесни течности. Не носете нещо, което не може да се изпере или изхвърли напълно.
  • Остани отворен. Лесен достъп до корема и гениталната област ще се изисква често. Между интравенозни интравенозни, епидурални, фетални монитори за сърдечен ритъм, проверки на шийката на матката и други, е по-лесно за всички, ако сте предимно съблечени или облечени в нещо, което позволява бърз достъп.
  • Дайте възможност за движение. Може в крайна сметка да се разхождате из залите или да се движите по време на раждането. Имайте предвид, че нещо, което позволява движение и осигурява известно покритие, може да бъде важно.
  • Покажи малко кожа. Контактът кожа до кожа с вашето новородено е от съществено значение след раждането. Ако кърмите, няма да искате да се мъчите с облеклото си.

Ако имате планирано (или непланирано) цезарово сечение, ще трябва да следвате разпоредбите на вашата болница за това какво да носите.

В buff

Ако планирате да раждате във вода, горнището на бански може да е най-добрият вариант. Ако няма да се къпете и не планирате да се движите много по време на раждането, може да изберете просто да носите сутиен за кърмачки. Можете да използвате тънък чаршаф или одеяло за скромност и комфорт.

Вземането за вкъщи

Имайте предвид, че това, което носите по време на раждането, може да изглежда важно сега, но ще бъде много ниско в списъка ви с приоритети, след като раждането наистина започне. В този момент функцията и комфортът ще превъзхождат всички. Най-важното е, че ще искате да сте в нещо, което не ви пречи и не ви прави прекалено горещи.

Подготвяте се за деня на доставка? Разберете какво още трябва да опаковате тук.

Открийте повече

Discussion about this post

Recommended

Don't Miss